• امروز : پنج شنبه - ۱۳ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 2 May - 2024
کل اخبار 6244اخبار امروز 1

صدای حوزه امروز

اما و اگرهای بودجه دولتی حوزه علمیه مَدرس‌های بی‌استاد؛ مدرسه‌ یا خوابگاه؟ شهیدانه خوی؛ نمونه ای از گروه های کوچک مردمی در عرصه جهاد فرهنگی روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید!

5
توضیخات سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس درباره طرح «صیانت از فضای مجازی»؛

بنای ما در این طرح، فیلترینگ نبوده و نیست /پایه و اساس آن حمایت از پیام‌رسان‌ها و نخبگان ایرانی است

  • کد خبر : 20336
  • 08 مرداد 1400 - 14:30
بنای ما در این طرح، فیلترینگ نبوده و نیست /پایه و اساس آن حمایت از پیام‌رسان‌ها و نخبگان ایرانی است
بررسی طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» در مجلس که با نام «صیانت کاربران در فضای مجازی» نیز شناخته می‌شود با حواشی همراه شده که به نظر می‌رسد شیطنت‌های برخی جریانات سیاسی و فرهنگی کاملا مشهود است این در حالی است که حامیان اصرار دارند که طرح نه به دنبال فیلترینگ است نه جرم‌انگاری.

به گزارش خبرنگار صدای حوزه؛ طرح صیانت از فضای مجازی، از چندین سال پیش به جریان افتاده و اخیراً نسخه اصلاح‌شده‌ای از آن منتشر شده که برخی ایرادات پیشین در آن حذف شده است. با این وجود منتقدان درباره ادامه فعالیت پیام‌رسان‌های خارجی در کشور، نحوه مدیریت ترافیک و استفاده کاربران از فیلترشکن مواردی را مطرح می‌کنند که به گفته آن‌ها در این طرح مبهم به نظر می‌رسد.

مجید نصیرایی سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت و گویی حواشی پیرامون این طرح را به بحث گذاشته‌ است.

در هیچ جای دنیا فضای مجازی رها نیست

 – مخالفان مدعی هستند طرح «صیانت از فضای مجازی» به دنبال فیلترکردن پیام‌رسان‌های خارجی است. نظر شما در این‌باره چیست؟

در کشور ما تا صحبت از ساماندهی فضای مجازی می‌شود، دست‌ها و زبان‌هایی در پشت پرده شروع به هوچی‌گری می‌کنند و مدعی می‌شوند که مجلس به دنبال فیلترینگ و بستن همه پیام‌رسان‌هاست و فضا را مسموم می‌کنند. امروز مرزهای فرهنگی ما از سوی کشورهای غربی مورد خدشه قرار گرفته و آن‌ها بدون محدودیت می‌توانند در فضای مجازی چارچوب زندگی مردم ما را تعیین کنند. در هیچ جای دنیا فضای مجازی رها نیست ولی عده‌ای در ایران افتخار می‌کنند که فضای مجازی رها باشد. ۷۰درصد پهنای باند کشور مورد استفاده پلتفرم‌های خارجی مثل تلگرام و اینستاگرام است. بنای این طرح، حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی است.

هدف طرح، مدیریت و ساماندهی فضای مجازی است

–  پاسخ شما به انتقادات مطرح‌شده چیست؟

به نظرم اظهارنظرها مطابق با واقعیت نیست. آنان یا طرح را ندیده‌اند یا بر اساس گفته‌های دیگران موضع‌گیری می‌کنند. بنای ما در این طرح فیلترینگ نبوده و نیست. پایه و اساس آن مدیریت و ساماندهی فضای مجازی و در عین حال حمایت از پیام‌رسان‌ها و نخبگان و دانشمندان ایرانی است. این طرح حدود ۱۴ ماه بررسی شده و بیش از دو هزار ساعت نفر بر روی آن کار کارشناسی و فنی انجام گرفته‌ و دستگاه‌های مختلفی آن را بررسی کرده‌اند.

بطور نمونه برخی انتقادات ناظر بر این بود که این طرح ممکن است تجربه فیلترینگ تلگرام را تکرار کند. به این معنی که تصمیمات غیر واقع‌بینانه‌ای اتخاذ شود و در نهایت کسب و کارهای خرد که در فضاهای مجازی ایجاد شده‌اند آسیب ببینند و بازار فیلترشکن‌ها رونق بیشتری پیدا ‌کند. ولی در تبصره ۲ ماده ۲۸ خدمات پایه کاربردی خارجی در بحث پلتفرم‌های پرطرفدار نظیر تلگرام یا اینستاگرام که اکنون کاربران زیادی دارد، در ابتدا دیده شده که ضوابط ما را بپذیرند و چه بسا اگر این ضوابط را پذیرفتند شاهد رفع فیلتر تلگرام و یا توییتر باشیم. اگر نپذیرفتند نیز تا زمانی که یک پلتفرم جایگزین برای آن تعیین نشود مسدود نخواهند شد. از سوی دیگر ما در این طرح برای استفاده کاربر از فیلترشکن، جرم انگاری نکرده‌ایم. همچنین بحث مسدودسازی هم عنوان نشده است.

راه برای شنیدن حرف های کارشناسان بسته نیست

–  آیا برای رفع ابهامات کاربران برنامه‌ای هم دارید؟

طرح ساماندهی فضای مجازی حتماً در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد و تحت تأثیر جوسازی‌ها قرار نخواهیم گرفت. اشکالات و ابهامات طرح را برطرف می کنیم و راه برای شنیدن حرف های کارشناسان بسته نیست. در صورت موافقت نمایندگان این فرصت برای کمیسیون فرهنگی ایجاد می‌شود که به صورت تخصصی طرح صیانت مورد بررسی قرار گیرد. علاوه بر این اگر این طرح طبق اصل ۸۵ -که بر اساس آن مجلس در موارد ضروری می‌تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتادودوم به کمیسیون‌های داخلی خود تفویض کند- بررسی شود، در ابتدا برای یک دوره سه تا پنج‌ساله به صورت آزمایشی اجرا  و ایرادات آن رفع می‌شود. در این فرصت می‌توان ضمن ارزیابی قانون در زمان اجرا، در فرصت کافی نسبت به تهیه و تصویب قانون جامع‌تر در این زمینه اقدام کرد.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=20336
  • منبع : قدس آنلاین

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.