• امروز : شنبه - ۸ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 April - 2024
کل اخبار 6240اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

مَدرس‌های بی‌استاد؛ مدرسه‌ یا خوابگاه؟ شهیدانه خوی؛ نمونه ای از گروه های کوچک مردمی در عرصه جهاد فرهنگی روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب

6
حجت‌الاسلام ارزانی:

آثار متنوع شهیدمطهری بیانگر جامعیت فکری ایشان بود

  • کد خبر : 11063
  • 12 اردیبهشت 1400 - 14:13
آثار متنوع شهیدمطهری بیانگر جامعیت فکری ایشان بود
حجت‌الاسلام ارزانی با اشاره به اندیشه و مجاهدت‌های علمی استاد شهید مرتضی مطهری گفت: جامعیت فکری آن عالم گران‌قدر در آثار متنوع وی آشکار است.

به گزارش صدای حوزه، حجت‌الاسلام و المسلمین «امیر ارزانی»، در گفت‌وگو با ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، ضمن گرامیداشت یاد شهید مرتضی مطهری و فرارسیدن روز معلم، به شاکله تربیتی و مکتب انسان‌ساز این عالم وارسته اشاره و اظهار کرد: سیر فکری-اعتقادی آن استاد شهید از جمله مهمترین موضوعات اندیشه‌ورزی متفکران نظام جمهوری اسلامی به شمار رفته و از سوی دیگر امام راحل و مقام معظم رهبری(مدظله العالی) همواره با توصیه به نسل جوان نسبت به مطالعه آثار آن استاد شهید نسبت به این مساله صحه گذاشتند.

میراث معرفتی

 مشاور رئیس و مدیرکل هماهنگی امور ستادی، روابط عمومی و بین‌الملل ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به تحلیل رهبر معظم انقلاب از میراث معرفتی شهید مطهری تصریح کرد: ایشان در فرازهای مختلفی از سخنان خود به این مساله اشاره داشتند از جمله اینکه فرمودند: «حقیقتاً محصول بسیار عظیم و با ارزشی از شهید مطهری در اختیار ماست و باید آثار این استاد گران‌قدر را، که با فکر والای خود به جامعه‌ی فکری ما اهدا کرده است، به‌درستی دریافت کرد و آن را آموخت»؛ این سخن حکایت از تاثیر این آثار در حوزه فکر، سبک زندگی، فرهنگ، اجتماع و سیاست دارد.

وی گفت: همچنین امام خمینی(ره) در جریان شهادت آیت‌الله مطهری عنوان کردند که: «من به دانشجویان و طبقه روشنفکران متعهد توصیه می‏‌کنم که کتاب های این استاد عزیز را نگذارند با دسیسه ‌های غیر اسلامی فراموش شود»؛ این بیان امام راحل به عنوان بنیان‌گذار نهضت مردمی و عظیمی چون انقلاب اسلامی حکایت از آن دارد که بنیان فکری شخصیتی چون استاد مطهری از ژرفا و غنای والایی برخوردار بوده و اندیشه نسل‌های آینده را قوام می‌بخشد.

قلمی متناسب با نیاز مخاطب

حجت‌الاسلام و المسلمین امیر ارزانی افزود: نکته جالب توجه در مورد شیوه تربیتی و تعلیم مباحث علمی و دینی از سوی شهید مطهری آن است که وی با قلمی رسا اقدام به نگارش کتاب برای گروه‌های مختلف سنی کرده است.  آن استاد شهید به همان میزان که جنبه علمی-فلسفی را در اثری چون «فلسفه و روش رئالیسم» برای پژوهشگران حوزه و دانشگاه به کار می‌برد، از ادبیاتی شیوا و رسا در کتابی چون «داستان راستان» بهره جسته و مخاطب عام را مجذوب معارف دینی ‌کند، شهید مطهری به اندازه‌ای در این اثر مباحث را تنوع‌ داده و به خوبی منتقل می‌کند که کتاب برنده جایزه یونسکو می‌شود.

وی با اشاره به محتوای آثار شهید مطهری تصریح کرد: آن استاد شهید در عرصه‌های مختلفی دست به قلم بود اما نکته جالب توجه در عموم این کتاب‌ها آن است که وی همواره به دنبال آن بود که نقطه نظرات دین مبین اسلام و ائمه اطهار(ع) را به نوعی در مباحث خود مطرح کند که این مهم  از یک سو حکایت از عرض ارادت وی به ساحت مقدس اهل‌بیت(ع) دارد و از سوی دیگر نمایانگر همت و تلاشی است که برای آشنایی مردم با مکتب نبوی در مجموعه آثار خود به کار گرفت.

گره‌گشای چالش‌ها

مشاور رئیس و مدیرکل هماهنگی امور ستادی، روابط عمومی و بین‌الملل ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: حوزه و دانشگاه امروز باید بیش از پیش نسبت به بسط و گسترش آثار شهید مطهری در قالب‌های مختلف اقدام کنند. کلید حل بسیاری از مسایلی که امروز در بدنه حوزوی و آکادمیک کشور وجود دارد سال‌ها قبل در کتاب‌های شهید مطهری بیان شده است، تکیه بر فرهنگ اصیل اسلامی و دوری از مبانی فکری غربی و وارداتی موضوعاتی است که به طرق مختلف در اندیشه آن استاد شهید وجود داشت. بنابراین مرور آثار وی می‌تواند گره‌گشای بسیاری از چالش‌ها باشد.

وی در بخش دیگری از مباحث خود به جایگاه مسجد نزد شهید مطهری اشاره کرد و گفت: آن عالم‌ گران‌قدر مسجد را صرفا محل اقامه نماز نمی‌دانست، چنانکه بخشی از سخنرانی‌های وی در مساجد ایراد شده است و این مساله نشان می‌دهد که وی همواره در تلاش بود تا هویت و سنت اسلامی در جامعه جاری و ساری باشد، چه از طریق نوشتن کتاب و چه از طریق سخنرانی در مساجد برای مردم مختلف و به نظر می‌رسد امروز با تاسی به نگرش و عملکرد آن استاد شهید می‌توان حیاتی دوباره به بسیاری از کارکردهای فراموش شده مسجد بخشید، از جمله برپایی جلسات مستمر درس و بحث و ارایه سخنرانی‌های محتوایی تا از این رهگذر شاهد ارتقای سطح فکری و اندیشه مردم به ویژه نسل جوان باشیم.

 

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=11063
  • منبع : ایسنا

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.