• امروز : جمعه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 3 May - 2024
کل اخبار 6244اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

اما و اگرهای بودجه دولتی حوزه علمیه مَدرس‌های بی‌استاد؛ مدرسه‌ یا خوابگاه؟ شهیدانه خوی؛ نمونه ای از گروه های کوچک مردمی در عرصه جهاد فرهنگی روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید!

4

نشست تخصصی «قدس از نگاه قرآن و عهدین» برگزار شد

  • کد خبر : 12373
  • 20 اردیبهشت 1400 - 20:33
نشست تخصصی «قدس از نگاه قرآن و عهدین» برگزار شد

حوزه/ نشست تخصصی «قدس از نگاه قرآن و عهدین» توسط هیئت اندیشه‌ورز اسلام، ادیان و ارتباطات میان فرهنگی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان به‌صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، هفتاد و هفتمین نشست از سلسله نشست‌های «کلمه سواء» با موضوع «قدس از نگاه قرآن و عهدین»، توسط هیئت اندیشه‌ورز اسلام، ادیان و ارتباطات میان فرهنگی معاونت پژوهش این حوزه به‌ صورت مجازی برگزار شد.

دکتر عباس اشرفی، در این نشست با بیان اینکه اورشلیم در کتب مقدس معادل قدس است و مراد از کتب مقدس، متونی هستند که نزد پیروانش از تقدس و اعتبار برخوردار باشند، به تبیین دو روش کلان و خرد پرداخت و ابراز کرد: در روش کلان، ادیان هم‌خانواده نیستند و وجوه اشتراکی بین آن‌ها یافت نمی‌شود مانند بررسی وحی از دیدگاه اسلام و برهمائی اما در روش خرد، ادیان با یکدیگر هم‌ خانواده هستند مانند بررسی وحی در ادیان ابراهیمی که در این صورت مصدر آموزه‌ها واحد است.

رئیس دانشکده الهیات و معارف دانشگاه علامه طباطبایی افزود: دو تصویر مثبت و منفی در عهد قدیم از اورشلیم ذکر شده که در تصویر مثبت، اورشلیم شهر آخرالزمان و شهر خوبی می‌باشد و در نگاه منفی، این شهر نکوهش شده است و مردمان آن ناسپاس معرفی‌شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه از منظر عهد جدید، اورشلیم به‌ عنوان شهر عبادت یهودیان معرفی‌ شده و مکانی زمینی و مادی است و جایگاه بلندی ندارد، ادامه داد: در نگاه پولسی این شهر، اورشلیم آسمانی نام گرفت، زیرا اورشلیم سابق به بازار یهودیان تبدیل‌شده بود و از تقدس برخوردار نبود.

اشرفی با بیان اینکه اورشلیم در قرآن با نام «قدس» تعبیر شده و از ویژگی‌هایی همچون مبارک بودن، آبادانی و رونق، مقدس بودن، قبله اول مسلمین و معراج پیامبر برخوردار است، تصریح کرد: در هر سه دین، این شهر از جایگاه مهمی برخوردار و مورد تأکید است، اما در اسلام بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

رئیس دانشکده الهیات و معارف دانشگاه علامه طباطبایی در پایان با اشاره به اینکه اورشلیم از منظر قرآن تماماً مثبت معرفی‌شده است، ابراز کرد: این شهر در عهد عتیق از دو تصویر مثبت و منفی و در عهد جدید از تصویری منفی برخوردار است و باید به دست کسی باشد که حرمتش را حفظ کند؛ و آنان فرزندان حضرت ابراهیم(ع) می‌باشند که از ایمان دینی برخوردار هستند.

انتهای پیام/۳۱۳/۲۵

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=12373

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.