• امروز : شنبه - ۸ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 April - 2024
کل اخبار 6240اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

مَدرس‌های بی‌استاد؛ مدرسه‌ یا خوابگاه؟ شهیدانه خوی؛ نمونه ای از گروه های کوچک مردمی در عرصه جهاد فرهنگی روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب

6

مشکلات شایع در دوران جوانی 

  • کد خبر : 8453
  • 15 فروردین 1400 - 14:30
مشکلات شایع در دوران جوانی 
جوانی سن بسیار مهمی است که هر فرد در زندگی خود پشت سر می گذارد زیرا در این دوران جوان وارد بزرگ سالی می شود و ارتباط آن با اطرافیان خود تغییر می کند.
دوره جوانی دوره ای است که در آن فرد پا به دنیای بزرگسالی می گذارد و با وجود این که در این دوران ارتباطات و نیازهای فرد با خانواده تغییر چشمگیری کرده است اما با این حال همچنان جوانان نیاز به حمایت خانواده دارند تا بتوانند با دنیای پیرامون خود بهتر ارتباط بگیرند.
در این دوره فرد بحران های زیادی را رد کرده است اما باز هم وارد بحران های جدیدی می شوند. یکی از همین بحران ها مشکلات به وجود آمده در ارتباط والدین و جوانان می باشد که یکی از مشکلات دیرینه محسوب می شود. والدین احساس می کنند که موظف هستند تا فرزندشان را کنترل کنند غافل از اینکه این کنترل گری آسیب های بسیار زیادی را به دنبال دارد.

جوان ها در دوره جدید زندگی خود هویت تازه و بزرگسالی به دست می آورند و خواستار احترام از سوی پدر و مادر برای استقلال و هویت خود هستند اما متاسفانه به خاطر وجود تفاوت های بین دو نسل و دلایل فرهنگی مشکلات زیادی در برقراری ارتباط میان آنها به وجود می آید.

مشکلات شایع در دوران جوانی 

همانطور که اشاره شد دوره جوانی یکی از دوره های بسیار حساس در زندگی هر فردی است چرا که در آن فرد وارد دنیای بزرگسالی شده و به عنوان یک عضو مفید و فعال در جامعه حضور پیدا می کند. توانمندی های انسان در دوره جوانی به اوج خود میرسد و به نوعی فرد آماده فعالیت و ایفای نقش می شود. با رسیدن به این دوره مطمئنا بحران های کودکی سپری شده حال بحران های جدیدی در انتظار فرد می باشد این بحران ها می تواند بحران استقلال مالی، انتخاب شغل، هویت شخصی، ازدواج و غیره باشد که باتوجه به تعارض ها و تفاوت هایی که میان جوانان و والدین ایجاد می شود امکان دارد هر کدام از این ها با موانع و مشکلات بسیار زیادی روبرو شود. 

مشکلات والدین با جوانان از کجا نشات می گیرد؟ 

موارد متعددی می تواند سر منشاء ایجاد مشکلات جوانان با والدین باشد در ادامه این مطلب به چند مورد از آنها اشاره ای خواهیم داشت. 

مشکلات حل نشده در دوران نوجوانی 

باید بدانید با وجود اینکه جوانان پا به عرصه بزرگسالی می گذارند اما همچنان در یک مرحله رشدی قرار دارند و هر اندازه که بزرگسال محسوب شوند امکان دارد برخی از رفتارها و کارهای نوجوانی خود را تا چند وقت ادامه دهند. و چنانچه بحران ها و مشکلات مربوط به دوره نوجوانی به درستی بین نوجوانان و والدین رفع نگردد مشکلات و سختی های دوران جوانی دو چندان شده و ادامه دار خواهد شد.

سبک های فرزندپروری غلط 

از دیگر مشکلاتی که در بین جوانان و والدین بیداد می کند این است که والدین هنوز هم سبکهای فرزندپروری سابق را که شامل طرد کردن و کنترل کردن می باشد در زندگی خود و فرزندانشان به کار میبرند در صورتی که این راهها دیگر اثر پذیری خود را از دست داده است و فقط با گفت و گو و احترام رابطه والدین با جوانان بهتر خواهد شد. بنابراین والدین بایستی احترام ویژه ای به هویت بزرگسال جوان قائل شده و با استفاده از گفتگو در صدد حل مشکلات برآیند. 

گرایش های جوانی 

در دوره ی جوانی، کنجکاوی و غرور یکی از مشخصه های اصلی و برجسته آن است. در این دوره والدین طبق تجربه های تلخ و شیرینی که داشته اند مانع برخی از کارها در مورد جوانان خود می شوند اما این در حالی است که جوانان علاقه مند به تجربه کردن هر چیزی هستند و تا زمانی که کاری که دلشان می خواهد را انجام ندهند آرام نمی گیرند. از مواردی که والدین پس از ورود به دوره جوانی مانع انجام آنها توسط فرزند جوانشان می شوند می توان به رابطه های خارج از عرف مثل ازدواج سفید، عدم تشکیل خانواده، استقلال مالی و… اشاره کرد. لازمه حل مشکلات به وجود آمده در بین جوانان و والدین گفت و گوی منطقی می باشد که والدین برای رفع اینگونه مشکلات حتما باید از متخصصان و مشاوران خانواده کمک و مشورت بگیرند. 

استقلال جوانی 

فردی که پا به به دوره جوانی گذاشته است خود را بزرگسال میبیند و انتظار دارد که پدر و مادرش نیز او را در سن بزرگسالی قبول کنند و به استقلال و هویت او احترام بگذارند.والدین فکر می کنند که از اینکه فرزندشان را کنترل می کنند نیتشان خیر است در صورتی که استقلال جوان خود را زیر پا گذاشته و از او می گیرند و با برخورد تند و مقاومت فرزند جوان خود روبرو می شوند. منظور از استقلال یک جوان این نیست که قطع رابطه بین او و والدین صورت پذیرد بدین معنی است که آنها همواره یک رابطه عاطفی قوی را نیازمندند و این رابطه نباید با ندانم کاری ها سرد و متلاشی شود تا در دوره ای که ورود به اجتماع و ترک محیط امن خانه اتفاق می افتد آسیبی متوجه جوان نشود. بنابراین ضروری است که والدین عرصه را تا حدودی برای فرزندشان باز کرده و از کنترل گری خود بکاهند.

تفاوت نسل ها 

اصلی ترین و به نوعی مهمترین علت مشکلات بین جوانان و والدین تفاوت نسل می باشد. که می توان گفت سرمنشا تمام مشکلاتی که پیش از این نام برده شدند همین تفاوت نسل است. مطمئنأ به این موضوع واقف هستید که جوانان و والدین از دو نسل متفاوت هستند که هر کدام قواعد فکری و چهارچوب متناسب با نسل خود را در پیش گرفته اند و طبق آن رفتار می کنند. به خاطر همین است که هیچ یک از آن ها درک متقابل از همدیگر ندارند و به مرور زمان مشکلات بروز می کند. بهترین راه برقراری ارتباط بین دو نسل کمک و مشاوره گرفتن از مشاوران روانشناسی می باشد تا درست ترین راه را در جهت بهبود کیفیت روابط به شما نشان دهند. 

سه ایده متفاوت 

شما معتقد به کدام یک از این ۳ ایده زیر هستید؟ 

۱- شکاف نسلی موضوع چندان هراس انگیزی نمی باشد و نمی تواند همه پایه های فرهنگی و اعتقادی جوانان را از جامعه بردارد. 

۲- شکاف نسلی آسیب انکارناپذیری می باشد که به علت همسو شدن جوانان با پیشرفت تکنولوژی و ناتوانی والدین در درک ابزارهای جدید ایجاد شده است. 

۳- چیزی به اسم شکاف نسلی وجود ندارد بلکه این مشکلات برگرفته از تفاوت های طبیعی نسلی می باشد که ضرورتی برای حرکت اجتماعی است.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=8453
  • منبع : namnak.com

مطالب مرتبط

01مرداد
آداب حضور کودکان در هیأت
مهد کودک در هیأت، آری یا خیر؟!

آداب حضور کودکان در هیأت

12اردیبهشت
مهم‌ترین گله‌ اش این بود که چرا سیاه می‌نویسیم و نومیدانه
یادداشتی در ثنای استاد محمدعلی اسلامی ندوشن؛

مهم‌ترین گله‌ اش این بود که چرا سیاه می‌نویسیم و نومیدانه

29فروردین
اثرات دیدن خشونت والدین بر کودکان
از افسردگی و اضطراب تا چالشهای فیزیکی و آزار جسمی؛

اثرات دیدن خشونت والدین بر کودکان

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.