• امروز : جمعه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 3 May - 2024
کل اخبار 6244اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

اما و اگرهای بودجه دولتی حوزه علمیه مَدرس‌های بی‌استاد؛ مدرسه‌ یا خوابگاه؟ شهیدانه خوی؛ نمونه ای از گروه های کوچک مردمی در عرصه جهاد فرهنگی روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید!

4
آیت الله العظمی سبحانی در پیامی به کنگره شعر ترکی:

شاعران واقعه غدیر خم را در ابعاد بین‌المللی برای مردم جهان به درستی تبیین و معرفی کنند

  • کد خبر : 20106
  • 05 مرداد 1400 - 16:38
شاعران واقعه غدیر خم را در ابعاد بین‌المللی برای مردم جهان به درستی تبیین و معرفی کنند
آیت الله سبحانی:‌ حدیث غدیر در میان شعرای اسلامی موجی ایجاد کرده و ارادتمندان اهل بیت (ع) حدیث غدیر را در قالب شعر ریخته و نخستین کسی که مضمون حدیث را به صورت شعر درآورده امیرمومنان (ع) است.

به گزارش صدای حوزه، آیت الله العظمی سبحانی طی پیامی به نخستین کنگره بین المللی شعر ترکی غدیر در تبریز اظهار داشت:‌برای واقعه غدیرخم باید مخاطب شناسی کرد و برای مخاطب عالم، فاضل و اهل برهان، باید با دلیل و متقن شعر سرود.

متن کامل پیام به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

قال الله تعالی: { الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الْإِسْلَامَ دِینًا} صدق الله العلی العظیم

بیش از آنکه در مورد «عید سعید غدیر» سخن بگویم لازم است مقدم همه شرکت کنندگان به این  همایش ولائی که از دور و نزدیک گرد هم آمده اند را گرامی بدارم؛ عزیزان،  نقطه ای که در آن گرد آمده اید،  مسجد کبود است که در سال ۸۷۰ ق. (یعنی ۵۷۲ سال قبل)  بناگردیده است ولی حوادث روزگار و برخی از زلزله های بنیان کن (در سال ۱۰۹۳ق.) موجب ویرانی مسجد شده که البته به تدریج ترمیم شده است.

روز غدیر یکی از اعیاد اسلامی که ریشه در قرآن اولاً و سنت رسول خدا (ص) ثانیاً و تاریخ اسلامی ثالثاً دارد.

در مورد نخست آیه یاد شده، وآیه دیگر به نام {یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لَا یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ}

رسول گرامی (ص) در یک منطقه بزرگ که زائران خدا از هم جدا می شوند اجتماع عظیمی تشکیل داد که هزاران نفر در آن حضور داشتند، سپس بر منبری که ترتیب داده بودند سخن از توحید و رسالت به میان آورد و ضمناً گزارش از رحلت خود در چنین موقع داد. دست علی(ع) را گرفت و بالای منبر برد تا همگان مشاهده کنند،  فرمود: ایّها الناس من کنت مولاه فهذا علی مولاه اللهم والِ مَن والاه و عادِ من عاداه».

در تاریخ حدیث نبوی هیچ حدیثی از نظر تواتر به پایه حدیث غدیر نمی رسد. تنها از صحابه ۱۲۱ نفر و از تابعان ۹۰ نفر از آن دو گروه بگذریم از محدثان و محققان ۳۶۰ نفر از علماء اهل سنت این حدیث را نقل کرده‌اند و اگر نقل شیعیان را بر آن اضافه کنیم،  بالاترین تواتر را تحقق می پذیرد.

در این روز عظیم با ولایت علی (ع)، دین کامل شد و به همین دلیل باید در این روز بزرگ به جشن و شادمانی پرداخته شود. شاعران باید واقعه غدیر خم را برای مردم و حتی در ابعاد بین‌المللی برای مردم جهان به درستی تبیین و معرفی کنند.

برای واقعه غدیرخم باید مخاطب شناسی کرد و برای مخاطب عالم، فاضل و اهل برهان، باید با دلیل و متقن شعر سرود.

حدیث غدیر در میان شعرای اسلامی موجی ایجاد کرده و ارادتمندان اهل بیت (علیهم السلام) حدیث غدیر را در قالب شعر ریخته و نخستین کسی که مضمون حدیث را به صورت شعر درآورده صاحب ولایت کبری امیرمومنان (ع) است.

پس از ایشان شاعران و مخلصان به زبانهای مختلف حدیث غدیر را به نظم در آورده و مرحوم علامه امینی خصوص شعرای عرب را گردآوری  و در مورد آن سخن گفته است در حالی که محققان می‌توانند این موضوع را در زبان فارسی، اردو و دیگر زبانها تعقیب کنید و من به فرهیختگان این مجلس پیشنهاد می‌کنم که در این راه گامی بردارند.

اینجانب از این راه دور به کلیه برگزار کنندگان و حاضران کنگره شعرترکی غدیر، اجرای این برنامه را که مظهر ولاء خاص و ارادت به خاندان رسالت  است تبریک گفته و توفیقات همگان را در پیشبرد مکتب اهل بیت – علیهم السّلام- از خداوند متعال خواهانم.

در پایان به روح پاک و بزرگ سراینده معاصر، مرحوم استاد سید محمدحسین شهریار که از شعرای متعهد کشور و شیفتگان ولاء اهل بیت نبوی علیهم السلام بودند و سرودهای ولایی ایشان زینت ‌بخش مجالس و محافل است، درود فرستاده و از خدای بزرگ خواهانم که او را با نیاکان طاهرینش محشور گرداند.

قم ـ جعفر سبحانی

مؤسسه امام صادق(علیه السلام).

غدیر ۱۴۴۲ق.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=20106
  • منبع : خبرگزاری حوزه

مطالب مرتبط

06مرداد
مولا در حدیث غدیر به چه معناست؟
حجت‌الاسلام حسین عشاقی درباره شبهات غدیر:

مولا در حدیث غدیر به چه معناست؟

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.