• امروز : یکشنبه - ۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 28 April - 2024
کل اخبار 6240اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

مَدرس‌های بی‌استاد؛ مدرسه‌ یا خوابگاه؟ شهیدانه خوی؛ نمونه ای از گروه های کوچک مردمی در عرصه جهاد فرهنگی روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب

5

لزوم توجه به فلسفه و فقه ورزش در حوزه‌های علمیه

  • کد خبر : 1555
  • 15 بهمن 1399 - 11:46
لزوم توجه به فلسفه و فقه ورزش در حوزه‌های علمیه
دیر حوزه‌های علمیه امروز در نشست صمیمی با ورزشکاران: نگاه من به ورزش کاملا استراتژیک و بنیادین است و من در این سالها همواره به مقوله ورزش اهمیت داده‌ام.

به گزارش صدای حوزه، آیت الله اعرافی امروز در نشست صمیمی ورزشکاران حوزوی با مدیر حوزه های علمیه که در ساختمان ۳۱۳ مسجد مقدس جمکران برگزار شد، به تبیین اهمیت نشر ورزش و فرهنگ جوانمردی در حوزه پرداخت و گفت: نگاه من به ورزش کاملا استراتژیک و بنیادین است و من در این سالها همواره به مقوله ورزش اهمیت داده ام.

اهمیت و جایگاه ورزشکاران حوزوی

وی با اشاره به اهمیت و جایگاه ورزشکاران حوزوی در رشته های گوناگون خطاب به آنان گفت: شما سرمایه های بسیار ارزشمند و دارای قدرت اثرگذاری و نقش آفرین می دانم و امیدوارم این نشست سرآغاز تصمیم های جدی تر باشد.

نسبت حوزه و ورزش  

امام جمعه قم با طرح این سوال که اساسا حوزه و ورزش چه نسبتی دارد؟ خاطر نشان ساخت: ورزش، امروزه برخلاف گذشته یک نهاد اجتماعی می باشد و امروزه احکام خاص خودش را دارد و در ابعاد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و تمدنی جایگاه مهمی دارد.

آیت الله اعرافی ابراز داشت: حوزه باید ورزش را به عنوان یک نهاد خوب بشناسد و ابعاد و عرصه های مختلف آن را بداند و همگان نسبت به این مقوله یک نگاه جامع و کلان داشته باشند.

آیت‌الله اعرافی

آیت‌الله اعرافی

زوایای مختلفی که حوزه می تواند به ورزش بپردازد

مدیر حوزه های علمیه خاطر نشان ساخت: حوزه از دو زاویه باید دایره دانش ها و علوم را به سمت علوم ورزشی گسترش دهد؛ اولین زاویه قلمرو دانش های موضوعی است لذا باید فلسفه ورزش را دانست؛ زاویه دوم نیز قلمرو فقه ورزش است که شایسته است قلمرو فقه در عرصه ورزش و سلامت فعال تر شود.

امام جمعه قم گفت: مباحث پژوهشی ورزش در قلمرو پایان نامه ها و مجلات و تحقیقات حوزوی می تواند منعکس شود و در مورد عرصه های مختلف آن کارهای پژوهشی جدی صورت گیرد.

ورزش ابزار برای فرهنگ سازی

آیت الله اعرافی تاکید کرد: ورزش به مثابه یک میدان و ابزار برای فرهنگ سازی و تبلیغ باید مدنظر جریانات تبلیغی حوزه باشد و حوزه و حوزویان ورزشکار ما از جهات مختلف الگوی اخلاقی و رفتاری برای سایر ورزشکاران جامعه باشند.

امام جمعه قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه های انجام گرفته در مدیریت حوزه گفت: نظام رشته ای حوزه یکی  از اسناد کلان تدوین شده است؛ درختواره دانشی حوزه که با کمک و مشورت بیش از ۶۰۰ استاد حوزه طراحی شده است.

تدوین برنامه ۵ساله حوزه

مدیر حوزه های علمیه ترسیم نظامات جامع، ارائه چشم انداز و منشورهای حوزوی را مورد توجه قرار داد و با بیان این که حوزه های علمیه برنامه ۵ ساله میان مدت نیز تدوین نموده است، اظهار داشت: برنامه میان مدت حوزه های علمیه با ذکر شاخص های راهبردی در ۴۰ مضمون و ۹۰۰ ردیف برنامه‌ای تدوین شده است.

امام جمعه قم با اشاره به این که ذیل این اسناد بلند مدت و ۵ ساله، بیش از ۱۰۰ طرح بسیار مهم و تحولی طراحی شده است، خاطرنشان کرد: کارویژه روحانیت در عصر جدید، طرح آمایش حوزه‌های علمیه کشور، عقد و پیگیری تفاهم‌نامه‌ها و برنامه‌های مشترک، درختواره رشته‌های حوزه، توسعه فقه معاصر ناظر به مسائل جدید، طرح هدایت علمی، منابع پایدار حوزه، هوش مصنوعی و اجتهاد و… از مهمترین این طرح ها به شمار می رود.

طرح آمایش حوزه و توجه به مقوله ورزش درآن

مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: طرح آمایش حوزه از جمله طرح‌هایی است که در آن از میان ۲۰۰ کارویژه روحانیت بر ۵۰ کارویژه اصلی تمرکز و در افق ۲۰ ساله هدفگذاری‌های عملیاتی را برای تک‌ تک این کارویژه‌ها در نظر گرفته شده است و در این کارویژه ها و اسناد بالادستی به مقوله ورزش نیز توجه جدی شده است.

آیت الله اعرافی تاکید کرد: همه فعالیت های گسترده حوزه علمیه در سال های اخیر در حالی است که بودجه حوزه نصف شده است و همه کارهایی که انجام دادیم با مددالهی و فعالیت جهادی انجام شد. این درحالی است که با کم شدن ۲۰۰ نفر از نیروهای حوزه، فعالیت های زیادی نیز به معاونت های مختلف حوزه افزوده شده است.

خاطر نشان می شود: در ابتدای این نشست تنی چند از طلاب و فضلای ورزشکار حوزوی و مسئولین این عرصه به بیان دیدگاه های خود پیرامون ورزش و اهمیت نشر و گسترش آن در میان مدارس علمیه و چالش های فراروی این مقوله پرداختند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=1555

مطالب مرتبط

01تیر
حوزه غیر از سیاست چیزی نیست / همه‌ فقه ما از اول تا آخر قانونِ مدیریتِ جامعه است
مشروح سخنان آیت الله اراکی در دیدار جمعی از اساتید حوزه؛

حوزه غیر از سیاست چیزی نیست / همه‌ فقه ما از اول تا آخر قانونِ مدیریتِ جامعه است

15آذر
از تجلی انقلاب اسلامی و حوزه علمیه در بستر تاریخ تا جنگ ترکیبی و بازنمایی وظایف مسئولان و مردم
تحلیل مدیر حوزه های علمیه کشور پیرامون اغتشاشات و حوادث اخیر؛

از تجلی انقلاب اسلامی و حوزه علمیه در بستر تاریخ تا جنگ ترکیبی و بازنمایی وظایف مسئولان و مردم

18خرداد
ناکافی بودن روش اجتهادی مرسوم از نگاه امام خمینی (ره)
حجت‌الاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی:

ناکافی بودن روش اجتهادی مرسوم از نگاه امام خمینی (ره)

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.