• امروز : پنج شنبه - ۲۵ تیر - ۱۴۰۵
  • برابر با : Thursday - 16 July - 2026
کل اخبار 6830

صدای حوزه امروز

هشدار های زیاده از حد برای مراسم تشییع پیکر رهبر شهید بیانیه فعالان بین الملل حوزه های علمیه نسبت به مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب ضرورت حفظ جایگاه کانونی شورای عالی فضای مجازی برای ثبت‌نام در حوزه، مشاوره رایگان بگیر! ماهیت انعطاف پذیر روحانیت و حوادث زمانه! پیام تقدیر و سپاس از سوی ریاست حوزه‌های علمیه خطاب به پاپ لئون بیانیه‌ای خطاب به علمای اخلاق و تربیت در جهان اسلام به نظر میاد امشب ترامپ تا حدودی در ایجاد شکاف داخلی موفق بوده! بیانیه آیت الله اراکی در واکنش به اظهارات رئیس الأزهر پیرامون اقدامات دفاعی جمهوری اسلامی در منطقه خلیج فارس پیام آیت‌الله اعرافی در پی شهادت جمعی از فرماندهان و مسئولان و مردم قهرمان بیانیه جمعی از اساتید و فضلای باورمند به تحول حوزه‌های علمیه + لیست اسامی پیام آیت‌الله اعرافی در اعلام بیعت حوزه و حوزویان با رهبر انقلاب اسلامی حضرت آیت الله سید مجتبی خامنه ای بیعت شورای هنر حوزه‌های علمیه و هنرمندان حوزوی با حضرت امام خامنه ای + اسامی ۹۱۱ هنرمند حوزوی خاطره ای درس آموز از رفتار مدبرانه رهبر شهید انقلاب(رض) درباره آیت الله جناتی شاهرودی

14
غیرت دینی و جایگاه آن؛

در قضیه‌ حجاب زنان جامعه، غیرت، حلقه گمشده‌ای است که کمتر مورد توجه بوده است

  • کد خبر : 36245
  • 28 دی 1400 - 18:04
در قضیه‌ حجاب زنان جامعه، غیرت، حلقه گمشده‌ای است که کمتر مورد توجه بوده است
یکی از مهمترین عوامل درونی که باعث انحطاط فرهنگ یک جامعه می‌شود رواج بی‌غیرتی است. وقتی بی‌غیرتی در جامعه شیوع پیدا کرد آثار زیان‌باری در جهت فساد جوامع خواهد داشت.

به گزارش صدای حوزه، یکی از مهمترین عوامل درونی که باعث انحطاط فرهنگ یک جامعه می‌شود رواج بی‌غیرتی است. وقتی بی‌غیرتی در جامعه شیوع پیدا کرد آثار زیان‌باری در جهت فساد خانواده‌ها و جامعه خواهد داشت و جامعه اسلامی را به سمت ‌و سوی غیر اسلامی و حتی غیر دینی شدن و رفتن به سمت خوی حیوانی سوق می‌دهد.

حجت‌الاسلام عبدالحمید فاطمی‌تبار با اشاره به این موضوع گفت: پیامبر خدا صلی الله علیه و آله کسی را که غیرت ندارد فاقد ایمان می‌دانند: «إِنَ‏ الْغَیْرَهَ مِنَ الْإِیمَانِ؛ (من لا یحضره الفقیه؛ ج‏۳؛ ص۴۴۴) همانا غیرت از ایمان است.» یعنی به هر اندازه ایمان فرد کم‌رنگ باشد از غیرتمندی او نیز کاسته خواهد شد.

زندگی توأم با ذلت و خواری آثار و تبعات بی‌غیرتی

وی زندگی توأم با ذلت و خواری را از آثار و تبعات بی‌غیرتی دانست و گفت: یکی از تأثیرات بی‌غیرتی در زندگی فردی و حتی اجتماعی، زندگی همراه با ذلت و خواری است که این نوع زندگی و سست عنصری در مکتب اسلام مردود شمرده شده و افراد بی‌غیرت مورد مذمت قرار گرفته‌اند.

امیرالمؤمنین (ع) در فرمایشات خویش به عده‌ای از مردم بی‌غیرت و سست عنصر زمانشان فرمودند: «من گرفتار مردمی هستم که هرگاه به آن‌ها فرمان می‌دهم، اطاعت نمی‌کنند و هر زمان که آنان را فرا می‌خوانم اجابت نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید:

حضرت ام‌البنین شخصیتی که مصداق بارز غیرت دینی بود

ای بی‌‌اصل‌ها! برای یاری آیین پروردگارتان منتظر چه هستید؟ آیا دینی ندارید که شما را دور خود جمع کند و یا غیرتی که شما را به خشم آورد؟ نه با شما انتقام خون بی‌گناهی گرفته می‌شود و نه با کمک شما هدف مطلوب به دست می‌آید.» (نهج البلاغه (للصبحی صالح)؛ ص۸۱)

این کارشناس مذهبی ادامه داد: حضرت در این بیان نشان می دهد به دنبال زندگی عزت‌مندانه مردم می‌باشد ولی این افراد بی‌غیرت و سست عنصر کمترین اذیت و فشاری را تحمل ندارند و با این بی‌غیرتی زمینه ذلت و خواری‌شان را به دست خویش مسجل می‌سازند.

در این راستا حضرت علی (ع) در خطبه‌ای دیگر می‌فرماید: «أُرِیدُ أَنْ أُدَاوِیَ‏ بِکُمْ‏ وَ أَنْتُمْ دَائِی کَنَاقِشِ الشَّوْکَهِ بِالشَّوْکَه؛ (نهج البلاغه (للصبحی صالح)؛ ص۱۷۷) مى‌خواهم درد خود را به شما درمان کنم و حال آن که شما عین درد من هستید. همانند کسى که بخواهد با نوک خارى، خارى را از پاى بیرون کند.»

تعرض به نوامیس مسلمانان

فاطمی‌تبار بدحجابی و بی‌حجابی را از آثار افزایش بی‌غیرتی در جوامع دانست و گفت: به نظر می‌رسد در قضیه‌ حجاب زنان جامعه، غیرت، حلقه گمشده‌ای است که کمتر مورد توجه بوده است. این بی‌غیرتی و بی‌توجهی به ارزش‌های اخلاقی و اسلامی عواقب شومی دارد که افزایش آمار طلاق، بالا رفتن سن ازدواج، افزایش روابط نامشروع، از هم پاشیدگی بنیان خانواده‌ها در اثر بی‌بندباری اجتماعی و… بیانگر آن است.

وی بدحجابی و بی‌حجابی، را با فقدان یا ضعف غیرت، در رابطه‌ای مستقیم و دو سویه تعریف کرد و ادامه داد: این جمله یعنی از یک سو، دوری زنان از لباس حیا، به غیرت مردان ضربه می‌زند و از طرف دیگر، از علت‌ها و ریشه‌های عمده آن، ضعف غیرت پدران یا شوهران است که در پیشگاه خداوند مسئول خواهند بود و در گناهانی که دختران و همسرانِ خودنمای آن‌ها در این باره مرتکب می‌شوند و فاجعه‌هایی که از این طریق در جامعه و جوانان ایجاد می‌کنند، شریک خواهند بود.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: در حدیثی از امیرالمؤمنین (ع) آمده است: «یَا أَهْلَ الْعِرَاقِ نُبِّئْتُ أَنَّ نِسَاءَکُمْ یُوَافِقْنَ الرِّجَالَ فِی الطَّرِیقِ أَ مَا تَسْتَحْیُونَ وَ قَالَ ع لَعَنَ اللَّهُ مَنْ‏ لَا یَغَار؛ (المحاسن؛ ج‏۱؛ ص۱۱۵) اى مردم‏ عراق‏! به من خبر رسیده است که زنان‏ شما در بین راه به مردان تنه می‌زنند، آیا شرم نمى‏‌کنید؟!

و فرمود: خدا لعنت کند کسى را که غیرت ندارد.» از این رو چگونه می‌توان فرض کرد در حالی که همسر یا دختر بالغی بدون حجاب مناسب و با لباس‌های زننده و تنگ، نازک، محرک و نیمه عریان به خیابان و یا میان نامحرمان بیاید و شوهر و یا پدر خانواده را با غیرت و غیور دانست؟! چگونه ممکن است در خانه‌ای که مردانش غیرتمندند، زنان و دخترانشان بتوانند هر گونه که بخواهند در جامعه حاضر شوند.

محرومیت از رحمت الهی

حجت‌الاسلام فاطمی‌تبار در پایان گفت: در روایات اسلامی آمده است که انسان بی‌غیرت مورد لعن خداوند بوده و از رحمت‌الهی به دور است و در قیامت، حتی بوی بهشت را هم استشمام نمی‌کند و بدیهی است که انسان به دور مانده از عنایت و رحمت الهی، عاقبت بد و زندگی سخت و بی‌معنایی خواهد داشت.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=36245
  • منبع : خبرگزاری فارس

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.