• امروز : چهارشنبه - ۲۲ مهر - ۱۴۰۵
  • برابر با : Wednesday - 14 October - 2026
کل اخبار 6893

صدای حوزه امروز

مسجد جامع اصفهان یا آتلیه عروس و دامادی؟! تبیین ۱۰ شباهت مجاهدت مردم در سه حلقه دفاع مقدس/ تلاش برای حل مشکلات اقتصادی و افزایش سرمایه اجتماعی و وحدت و انسجام فراگیر و مبارزه با آسیب‌های فرهنگی و اخلاقی و اجتماعی پیام تسلیت حضرت آیت‌الله‌ سیستانی به‌مناسبت ارتحال حضرت آیت الله‌ شبیری زنجانی (قدّس سرّه) وضعیت سنجی برنامه های گفت وگومحور (تاک شو) در بازتولید گفتمان عمومی وقتی دعا کردن هم می‌تواند تبدیل به کالای تجاری شود! تأملی در پیگیری انتظارات و توصیه‌های تحولی رهبر شهید به شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی رساترین تبیین این خوب نیست خواهرم! مدرنیته مهمترین عامل کاهش منزلت اجتماعی روحانیت! تفکیک بین نهاد حوزه و نهاد روحانیت وجه جمع مسائل+ پاسخ استاد پیروزمند حوزه علمیه و مشکل کاهش حضور طلاب! ۱۰ نکته راهبردی برای سال تحصیلی جدید حوزه‌های علمیه/ عهد طلاب با خداوند برای ادامه مسیر هزارساله حوزه ضرورت بازآرایی نظام تبلیغ دینی بیعت اعضای انجمن دانش آموختگان مدرسه فقهی امام محمد باقر علیه السلام (تحت اشراف حضرت آیت الله شبیری زنجانی) با مقام معظم رهبری

♥4
یادداشت؛

فحاشی، ماشین جنگی سلطنت‌طلبان

  • کد خبر : 48598
  • 01 اسفند 1404 - 14:58
فحاشی، ماشین جنگی سلطنت‌طلبان
خطر اصلی اینجاست که جامعه تحت تأثیر این بمباران روانی، دچار فلج تحلیلی شده و تک‌صداییِ ناشی از ارعاب را با اجماع ملی اشتباه بگیرد

به گزارش صدای حوزه، یادداشتی در رابطه با فحاشی های بی پایان سلطنت‌طلبان در برابر رقبای خود نوشته شده است که در ادامه مطالعه می نمایید:

شاید شما هم از شدت خشونت کلامی که جریان سلطنت‌طلب به کار می‌برد تعجب کرده باشید؛ خشونتی که پیش از این در حافظه جمعی ایرانی ثبت نشده بود.

در نگاه نخست، ممکن است این رفتارها به «خشم فروخورده» یا «هیجانات سیاسی» تعبیر شود، اما واکاوی دقیق‌تر با بهره‌گیری از مدل‌های علمی، حقیقتی پیچیده‌تر را آشکار می‌کند.

بر اساس پژوهش دانشگاه آکسفورد در سال ۲۰۱۹ با عنوان «نظم جهانی اطلاعات نادرست»، این رفتارها، نه یک واکنش عصبیِ لحظه‌ای، بلکه یک «استراتژی مهندسی‌شده» برای سرکوب سیستماتیک تفکر انتقادی است.

این پژوهش نشان می‌دهد که بازیگران سیاسی از «پروپاگاندای محاسباتی» برای دستکاری افکار عمومی استفاده می‌کنند.

نکته کلیدی این پژوهش در پاسخ به چراییِ استفاده از «فحاشی» و «نفرت‌پراکنی» نهفته است؛ برخلاف تصور سنتی که فحاشی را نشانه ضعف استدلال می‌دانست، در مدل‌های جدید جنگ روانی، فحاشی یک «ابزار جنگی» است.

هدف از این تاکتیک، اقناع طرف مقابل نیست، بلکه «خسته کردن»، «فرسایشی کردن فضا» و در نهایت «حذف رقیب» از گردونه است.

حامیان جریان سلطنت‌طلب، یکی از بارزترین مجریان این الگو در اکوسیستم فارسی‌زبان هستند.

آن‌ها با ایجاد لشکرهای سایبری، چه به صورت رباتیک و چه با کاربران واقعیِ سازمان‌یافته، فضایی را خلق می‌کنند که در آن هزینه ابراز عقیده مخالف، به شدت بالا می‌رود.

وقتی یک کاربر یا تحلیلگر سیاسی یا حتی یک چهره مشهور با سیل عظیمی از دشنام‌های رکیک، تهدید به قتل و برچسب‌هایی مانند «مزدور» یا «خائن» مواجه می‌شود، مغز او به طور غریزی در وضعیت «تدافعی» یا «گریز» قرار می‌گیرد.

یکی از مستندترین نمونه‌های این «استبدادِ نظر»، برخورد این جریان با گلشیفته فراهانی بود. او با موضع‌گیری علیه جنگ، بلافاصله با سونامیِ سازمان‌یافته‌ای از فحاشی‌ها مواجه شد؛ فشاری که نتیجه‌اش وادارسازی او به عقب‌نشینی و تغییر موضع بود. این رخداد، سند زنده‌ای است که نشان می‌دهد فحاشی در این جریان، ابزاری برای «پاکسازی» فضا از هر صدایی جز صدای خودشان است.

پژوهش آکسفورد تأکید می‌کند که این تاکتیک‌ها برای «اشباع نفرت» طراحی شده‌اند. وقتی فضای گفت‌وگو به توهین تبدیل شود، نخبگان و شهروندان عادی عطای بحث را به لقایش می‌بخشند.

این دقیقاً نقطه‌ای است که نظریه «مارپیچ سکوت» به آن می‌رسد. بر اساس این نظریه، وقتی افراد احساس کنند بیان نظرشان هزینه‌های سنگین اجتماعی دارد، سکوت می‌کنند. حامیان پهلوی با ترور روانی منتقدان، آن‌ها را به گوشه رینگِ سکوت می‌رانند و با ایجاد توهم اکثریت، «خفقان کامل» بر فضا حاکم می‌کنند.

خطر اصلی اینجاست که جامعه تحت تأثیر این بمباران روانی، دچار فلج تحلیلی شده و تک‌صداییِ ناشی از ارعاب را با اجماع ملی اشتباه بگیرد

مقابله با این پدیده، نه از طریق فحاشی متقابل، بلکه با افشای این مکانیسم، شکستن مارپیچ سکوت و اصرار بر عقلانیت در برابر هیجان‌زدگیِ مهندسی‌شده امکان‌پذیر است.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=48598
  • نویسنده : اعتصامی
  • منبع : کاوش در دنیای هوش مصنوعی

مطالب مرتبط

18مهر
محترمانه با آیت الله اراکی
پاسخ حجت الاسلام علی مهدیان به انتقاد های آیت الله اراکی از سخنان پزشکیان؛

محترمانه با آیت الله اراکی

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.