• امروز : چهارشنبه - ۲۲ مهر - ۱۴۰۵
  • برابر با : Wednesday - 14 October - 2026
کل اخبار 6893

صدای حوزه امروز

مسجد جامع اصفهان یا آتلیه عروس و دامادی؟! تبیین ۱۰ شباهت مجاهدت مردم در سه حلقه دفاع مقدس/ تلاش برای حل مشکلات اقتصادی و افزایش سرمایه اجتماعی و وحدت و انسجام فراگیر و مبارزه با آسیب‌های فرهنگی و اخلاقی و اجتماعی پیام تسلیت حضرت آیت‌الله‌ سیستانی به‌مناسبت ارتحال حضرت آیت الله‌ شبیری زنجانی (قدّس سرّه) وضعیت سنجی برنامه های گفت وگومحور (تاک شو) در بازتولید گفتمان عمومی وقتی دعا کردن هم می‌تواند تبدیل به کالای تجاری شود! تأملی در پیگیری انتظارات و توصیه‌های تحولی رهبر شهید به شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی رساترین تبیین این خوب نیست خواهرم! مدرنیته مهمترین عامل کاهش منزلت اجتماعی روحانیت! تفکیک بین نهاد حوزه و نهاد روحانیت وجه جمع مسائل+ پاسخ استاد پیروزمند حوزه علمیه و مشکل کاهش حضور طلاب! ۱۰ نکته راهبردی برای سال تحصیلی جدید حوزه‌های علمیه/ عهد طلاب با خداوند برای ادامه مسیر هزارساله حوزه ضرورت بازآرایی نظام تبلیغ دینی بیعت اعضای انجمن دانش آموختگان مدرسه فقهی امام محمد باقر علیه السلام (تحت اشراف حضرت آیت الله شبیری زنجانی) با مقام معظم رهبری

♥12
حضرت آیت الله سبحانی در دیدار اعضای شورای عالی حوزه‌های علمیه مطرح کرد؛

باید مبلغینی را تربیت کرد که بلیغ بوده و جامعه شناس باشند/شورای عالی حوزه باید تلاش بیشتری برای احیای موقوفات داشته باشد

  • کد خبر : 36260
  • 28 دی 1400 - 20:46
باید مبلغینی را تربیت کرد که بلیغ بوده و جامعه شناس باشند/شورای عالی حوزه باید تلاش بیشتری برای احیای موقوفات داشته باشد
شناسایی استعداد از وظایف مدیران حوزه است تا متناسب با استعدادها و ظرفیت‌ها، برنامه‌ریزی نمایند؛ طلبه‌ای که استعداد بالایی ندارد، نباید بدون مصرف بماند؛ بلکه حوزه باید متناسب با آن شخص هم برنامه داشته باشد تا بتواند از او استفاده نماید.

به گزارش صدای حوزه، حضرت آیت الله سبحانی صبح امروز در دیدار اعضای شورای عالی حوزه‌های علمیه که در مؤسسه امام صادق علیه السلام قم برگزار شد، اظهار داشتند: مدیریت در حوزه کار بسیار مهم و سنگینی است و از دور دست به آتش بردن کافی نیست؛ بلکه باید در متن جریان فعالیت‌ها قرار گرفت تا متوجه سنگینی آن شد.

ایشان ابراز داشتند: مدیریت در حوزه کار بسیار مشکلی است و نباید اینگونه بیان شود که کار آسانی در حال انجام است؛ البته مدیران هم باید تذکرات و پیشنهادات را گوش کرده و عملیاتی نمایند.

معظم‌له در ادامه به بیان پیشنهاداتی پرداختند و خاطرنشان ساختند: طلبه امروز، طلبه پنجاه سال و صد سال قبل نیست؛ طلاب در گذشته از صرف میر شروع کرده تا به درس خارج می‌رسیدند و تفاوتی میان آنان نبود؛ اما امروز با کثرت بالای طلاب، باید برای آنان برنامه‌ریزی متفاوتی داشت؛ چراکه استعدادها و ظرفیت‌ها متفاوت است و نمی‌توان برای همه این افراد، نسخه واحدی پیچید.

این مرجع تقلید بیان داشتند: شناسایی استعداد از وظایف مدیران حوزه است تا متناسب با استعدادها و ظرفیت‌ها، برنامه‌ریزی نمایند؛ طلبه‌ای که استعداد بالایی ندارد، نباید بدون مصرف بماند؛ بلکه حوزه باید متناسب با آن شخص هم برنامه داشته باشد تا بتواند از او استفاده نماید.

حضرت آیت الله سبحانی، اظهار داشتند: استعداد شناسی از ضروریات امروز حوزه است و باید از طلاب و فضلا متناسب با ظرفیت آنان استفاده کرد و بهره برد.

در ادامه افزودند: مطابق با آمارهایی که می‌دهند، در حال حاضر، تعداد زیادی از مراکز دانشگاهی و نهاد علمی و … در قم وجود دارد که غالباً از حوزه تغذیه می‌کنند و با این وضعیت، استعدادی برای حوزه نمی‌ماند؛ البته فعالیت این مراکز مقدس است؛ ولی باید مستمع خود را از نهادهای غیر حوزوی بگیرند؛ نه اینکه حوزه را تخلیه کنند.

مدیریت حوزه، تلفیقی از سنتی و جدید

معظم‌له، خاطرنشان ساختند: مدیریت حوزه نمی‌تواند سنتی محض باشد؛ از آن طرف هم نمی‌تواند بی توجه به اصالت‌ها باشد؛ بلکه باید تلفیقی از مدیریت سنتی و جدید را در حوزه پیاده کرد؛ داشتن نیروی زیاد با مدیریت‌های امروزی همخوانی ندارد و باید علاجی برای این مسئله داشت.

این استاد برجسته حوزه تصریح کردند: تربیت مبلغ از دیگر ضروریات حوزه است که باید برنامه‌ریزی بهتری برای این مسئله داشت؛ البته باید مبلغینی را تربیت کرد که بلیغ بوده و جامعه شناس باشند.

ایشان اظهار داشتند: احیای موقوفات هم از دیگر موضوعاتی است که شورای عالی حوزه باید تلاش بیشتری برای این مسئله داشته باشد تا از مشکلاتی که با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم، بکاهیم؛ البته در کنار این مسئله، باید روح قناعت در طلاب تقویت شود.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=36260
  • منبع : خبرگزاری حوزه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.