کارشناسان تغذیه معتقدند بهتر است روزه داران ، روزه خود را با خرما باز کنند ، چون خرما می تواند اشتها را کنترل کند و از پرخوری افطار جلوگیری می کند. همچنین خرما در تنظیم قند بدن بسیار موثر است و قند مورد نیاز بدن را فراهم می کند،و به بازگرداندن قند خون بعد از روزه کمک می کند.
شاید یکی از مشکلاتی که در روزهای اول ماه رمضان با آن روبرو می شوید، یبوست باشد. خرما برای رفع این مشکل بسیار مناسب می باشد و به عنوان یک ماده غذایی ملین در نظر گرفته می شود. به همین خاطر افرادی که از یبوست رنج می برند می توانند از این ماده و مزایای آن به خوبی استفاده کنند.
در واقع یکی از دلایل سردرد در ماه رمضان، پایین آمدن قند خون است، به همین دلیل توصیه شده که در ابتدا روزه خود را با خرما باز کنید.
توصیه شده در وعده سحر و افطار به جای اینکه از شیرینی هایی مانند زولبیا و بامیه که بسیار برای بدن مضر هستند، استفاده کنید، سه تا پنج عدد شیرینی هایی طبیعی مانند خرما را مورد استفاده قرار دهید.چون مصرف بیش از حد شیرینی ها در وعده افطار موجب چاقی و اضافه وزن می شود.
در روایات از معصوم به افطار با خرما، آب و شیر توصیه شده است؛ چنانکه پیامبر اعظم (ص) فرمودند: کسی که با خرمای حلال افطار کند، ثواب نماز وی، ۴۰۰ صد برابر خواهد شد و امام صادق (ع) فرمودند: پیامبر اکرم (ص) با نخستین چیزی که افطار می فرمود، در زمانی که رطب یافت می شد، با رطب و در زمانی که خرما بود، با خرما. نقل شده پیامبر(ص) با خرما افطار می نمود و یا با شیرینی افطار میکرد و اگر چیز شیرینی نمییافت، با آب گرم افطار میکردند.
خواص خرما برای سلامتی
یکی از پرطرفدارترین خوراکیهایی که در ماه رمضان در طول ساعتهای غیر روزهداری خورده میشود، خرما است. خرما بسیار سالم است و قرار دادن آن در برنامهی غذایی در طول ماه مبارک رمضان فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد.
تسکین یبوست
درمان اختلالات روده
افزایش انرژی
همچنین خرما سرشار از کالری و قند است و۸۰ درصد آن از قند ساخته شده است و می تواند به راحتی هضم و جذب بدن شود و مصرف آن یک منبع فوری انرژی را ارائه می دهد و انرژی و شادابی را فراهم می کند.
درمان کم خونی
سرشار از آنتی اکسیدان
در واقع فلاوونوئیدها باعث کاهش التهاب میشوند و فواید بالقوهای برای بیماریهایی مانند سرطان، آلزایمر و دیابت دارند.
کاروتنوئیدها هم سلامت قلب را بهبود میبخشند و برای کاهش مشکلات مرتبط با چشم شناخته شدهاند و اسید فنولیک خواص ضدالتهابی دارد و میتواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی کمک کند.
با توجه به این که با روزه گرفتن ،قند خون بدن کم می شود ، بدن انسان هنگام افطاری به غذایی نیاز دارد که به سرعت هضم شود و به معده آسیب نرساند و آن را فعال کند و به سرعت مواد مورد نیاز به بدن جذب شود و به مغز و عضلات برسد تا ذهن و بدن توانایی خود را به دست آورند. همه این ها با مصرف خرما امکان پذیر است
خرما؛ بازیابی توان مغزی و عضلانی
زمانی که قند خون در بدن کم می شود، این کاهش قند خون بر حرکات جسمی تأثیر می گذارد و معده تقریباً در حالت سکون قرار می گیرد و فعالیت آنزیم های دستگاه گوارشی به علت کمی مایعات در بدن به شدت کم می شود.
با توجه به این که با روزه گرفتن ،قند خون بدن کم می شود ، بدن انسان هنگام افطاری به غذایی نیاز دارد که به سرعت هضم شود و به معده آسیب نرساند و آن را فعال کند و به سرعت مواد مورد نیاز به بدن جذب شود و به مغز و عضلات برسد تا ذهن و بدن توانایی خود را به دست آورند. همه این ها با مصرف خرما امکان پذیر است و در طول چند دقیقه قدرت و توانایی را به شخص روزه دار برمی گرداند.
خرما برای درمان اسهال
خرمای رسیده در برگیرنده پتاسیم است که می تواند یک ماده موثر در درمان اسهال باشد. هضم آن ها آسان است و می تواند ماهیت غیر قابل پیش بینی اسهال مزمن را تسکین ببخشد. فیبر محلولی که در خرما وجود دارد می تواند به تسکین اسهال کمک کند.
بهبود سلامت استخوان و دندانها
خرما آرامکننده اعصاب
وجود فیبر خوراکی در خرما باعث می شود فرد برای مدت طولانی احساس گرسنگی نداشته باشد. بنابراین خرما به عنوان بهترین وعده در سحر و افطار عمل می کند.
بهبود عملکرد قلب
خواص دیگر:
همچنین وجود فیبر خوراکی در خرما باعث می شود فرد برای مدت طولانی احساس گرسنگی نداشته باشد. بنابراین خرما به عنوان بهترین وعده در سحر و افطار عمل می کند.
خرما در کمک به از بین بردن کرم های روده ای گرفته تا پاکسازی اندام های حیاتی و بهبود سلامت قلب و کبد می تواند تاثیر داشته باشد و بهتر است در وعده سحر فراموش نشود؛ تا انرژی مورد نیاز بدن در طول یک روز ، روزه داری تامین شود.