• امروز : پنج شنبه - ۲۵ تیر - ۱۴۰۵
  • برابر با : Thursday - 16 July - 2026
کل اخبار 6830

صدای حوزه امروز

هشدار های زیاده از حد برای مراسم تشییع پیکر رهبر شهید بیانیه فعالان بین الملل حوزه های علمیه نسبت به مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب ضرورت حفظ جایگاه کانونی شورای عالی فضای مجازی برای ثبت‌نام در حوزه، مشاوره رایگان بگیر! ماهیت انعطاف پذیر روحانیت و حوادث زمانه! پیام تقدیر و سپاس از سوی ریاست حوزه‌های علمیه خطاب به پاپ لئون بیانیه‌ای خطاب به علمای اخلاق و تربیت در جهان اسلام به نظر میاد امشب ترامپ تا حدودی در ایجاد شکاف داخلی موفق بوده! بیانیه آیت الله اراکی در واکنش به اظهارات رئیس الأزهر پیرامون اقدامات دفاعی جمهوری اسلامی در منطقه خلیج فارس پیام آیت‌الله اعرافی در پی شهادت جمعی از فرماندهان و مسئولان و مردم قهرمان بیانیه جمعی از اساتید و فضلای باورمند به تحول حوزه‌های علمیه + لیست اسامی پیام آیت‌الله اعرافی در اعلام بیعت حوزه و حوزویان با رهبر انقلاب اسلامی حضرت آیت الله سید مجتبی خامنه ای بیعت شورای هنر حوزه‌های علمیه و هنرمندان حوزوی با حضرت امام خامنه ای + اسامی ۹۱۱ هنرمند حوزوی خاطره ای درس آموز از رفتار مدبرانه رهبر شهید انقلاب(رض) درباره آیت الله جناتی شاهرودی

16
آیت‌الله کعبی:

نوع جهاد حضرت ابوطالب جهاد کبیر و جهاد مقاومت بوده است

  • کد خبر : 5869
  • 19 اسفند 1399 - 11:33
نوع جهاد حضرت ابوطالب جهاد کبیر و جهاد مقاومت بوده است
آیت‌الله کعبی گفت: نوع جهاد حضرت ابوطالب جهاد کبیر و جهاد مقاومت بوده است، ایشان رئیس مکه است و بزرگ قوم و عشیره خود بودند و رسول گرامی اسلام(ص) را تحت حمایت خود قرار داد اما تحت ولایت و حمایت و هدایت پیامبر اکرم(ص) مجاهده می‌کرده است و این فرمایش ارزشمند شیخ مفید در کتاب «ایمان ابی طالب» است.

به گزارش خبرنگار صدای حوزه، آیت الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری پیش از ظهر امروز در افتتاحیه همایش بین المللی حضرت ابوطالب، با بیان اینکه برخی ابعاد مختلف حضرت ابوطالب به خوبی تبیین نشده است، گفت: جهاد در زمان مبارزه و انقلاب رسول الله و تأسیس اسلام و در حقیقت جهاد مکی از ویژگی‌های حضرت ابوطالب است که مورد توجه واقع نشده و به آن کمتر پرداخته شده است.

آیت الله کعبی خاطرنشان کرد: حضرت ابوطالب نقش بسزایی در جهاد مقاومت داشتند، جهاد با قید فی سبیل الله حقیقت شرعیه دارد و این از ابدائات اسلام است، جهاد مکی در اصطلاح قرآن کریم جهاد کبیر است و اتفاقا جهاد قتال جهاد صغیر است، جهاد مقاومت در اصطلاح قرآن کریم جهاد کبیر است و حضرت ابوطالب سردمدار جهاد مقاومت و جهاد کبیر بوده است.

وی با اشاره به اثرگذاری مجاهدت‌های حضرت ابوطالب در مکه برای حفظ اسلام، اظهار کرد: نوع جهاد حضرت ابوطالب جهاد کبیر و جهاد مقاومت بوده است، ایشان رئیس مکه است و بزرگ قوم و عشیره خود بودند و رسول گرامی اسلام(ص) را تحت حمایت خود قرار داد اما تحت ولایت و حمایت و هدایت پیامبر اکرم(ص) مجاهده می‌کرده است و این فرمایش ارزشمند شیخ مفید در کتاب «ایمان ابی طالب» است.

ابعاد مقاومت و جهاد حضرت ابوطالب

مسئول کمیته مقاومت همایش بین المللی ابوطالب، تصریح کرد: ولایت پذیری حضرت ابوطالب از پیامبر اکرم(ص) موضوعی اثبات شده است و ایشان تحت ولایت پیامبر اسلام(ص) همواره حرکت می‌کرد، ابعاد مقاومت و جهاد حضرت ابوطالب برای زمان ما بسیار درس آموز است، نخستین مقاومت ایشان مقاومت اجتماعی است، اسلام در فضای قبیله و عشیره رشد و نمو کرد و نخستین مخاطب اسلام پیامبر اکرم(ص) سپس خانواده نزدیک ایشان بودند.

آیت الله کعبی ادامه داد: مستضعفین تحت حمایت عشیره و قبیله مخاطب اسلام بودند و زمانی که قرار بر علنی شدن اسلام شد حمایت اجتماعی حضرت ابوطالب باعث شد پیامبر اکرم(ص) بتواند دعوت خود را علنی کند و این حمایت ایشان اسلام را رشد داد، اگر حضرت ابوطالب عشیره و قبیله را برای حمایت از ایشان بسیج نمی‌کرد امکان رشد اسلام فراهم نمی‌شد.

وی حضرت ابوطالب را اسوه مقاومت و حمایت از اسلام توصیف کرد و گفت: ایشان جان و مال و عزت و آبرو و جایگاه سیاسی و اجتماعی خود را برای حمایت از رسول الله(ص) و اسلام فدا کرد، امروز در منطقه کشورهای اسلامی و امت اسلامی و قبایل و عشایر اسلامی مختلفی حضور دارند و مقاومت اسلامی می‌تواند یک محور برای فعالیت آنها با الگوبرداری از حضرت ابوطالب باشد. 

مقاومت حضرت ابوطالب بهترین الگو برای جریان مقاومت در جهان اسلام است

نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ایستادگی و مقاومت حضرت ابوطالب در مقابل تمام فشارها و دشمنی‌ها اظهار کرد: بنابر فرمایش علامه امینی در الغدیر حضرت ابوطالب هرزمان مشرکین و کفار مکه متعرض پیامبر اکرم(ص) می‌شدند حضرت ابوطالب قبیله و عشیره را بسیج می کرد و علیه کفار مکه شمشیر می‌کشیدند و متعرضین را تنبیه می کردند و به همین جهت پس از رحلت حضرت ابوطالب دشمن جرأت تعرض و فشار آوردن بر پیامبر اسلام(ص) را پیدا کرد.

مسئول کمیته مقاومت، همایش بین المللی ابوطالب توحید را از جمله مضامین اشعار حضرت ابوطالب در قالب مقاومت فرهنگی ایشان دانست و خاطرنشان کرد: مقاومت حضرت ابوطالب دارای ابعاد گسترده ای است که می‌تواند بهترین الگو برای جریان مقاومت در جهان اسلام باشد.

آیت الله کعبی مقاومت حضرت ابوطالب را همراه با بسیج سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برشمرد و عنوان کرد: حضرت ابوطالب در دعوت خویشاوندان و نزدیکان به اسلام به پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند تا زمانی که من زنده هستم کسی نمی‌تواند متعرض شما بشود. برخی می‌گویند این یعنی ایشان تنها حمایت خانوادگی و قبیله ای از پیامبر داشته است و این به معنای ایمان او نیست و این درحالی است که جضرت ابوطالب هرگز مشرک نبوده است و از همان ابتدای دعوت پیامبر اکرم(ص) به اسلام اسلام آورد و همواره تحت ولایت و هدایت پیامبر اکرم(ص) بود و تا آخر دست از حمایت و ایمان خود برنداشت.

وی خاطرنشان کرد: حضرت ابوطالب یک الگو برای جریان مقاومت و همه استکبار ستیزان و آزادگانی است که در سرزمین خود با ظلم و ستم و استکبار مبارزه می‌کنند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=5869

مطالب مرتبط

21اسفند
ابوطالب پیشوای نخست و یکتای بنی هاشم است
19اسفند
حضرت ابوطالب؛ الگوی استکبارستیزی +فیلم و صوت
آیت‌الله حسینی بوشهری مطرح کرد؛

حضرت ابوطالب؛ الگوی استکبارستیزی +فیلم و صوت

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.