• امروز : چهارشنبه - ۲۲ مهر - ۱۴۰۵
  • برابر با : Wednesday - 14 October - 2026
کل اخبار 6893

صدای حوزه امروز

مسجد جامع اصفهان یا آتلیه عروس و دامادی؟! تبیین ۱۰ شباهت مجاهدت مردم در سه حلقه دفاع مقدس/ تلاش برای حل مشکلات اقتصادی و افزایش سرمایه اجتماعی و وحدت و انسجام فراگیر و مبارزه با آسیب‌های فرهنگی و اخلاقی و اجتماعی پیام تسلیت حضرت آیت‌الله‌ سیستانی به‌مناسبت ارتحال حضرت آیت الله‌ شبیری زنجانی (قدّس سرّه) وضعیت سنجی برنامه های گفت وگومحور (تاک شو) در بازتولید گفتمان عمومی وقتی دعا کردن هم می‌تواند تبدیل به کالای تجاری شود! تأملی در پیگیری انتظارات و توصیه‌های تحولی رهبر شهید به شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی رساترین تبیین این خوب نیست خواهرم! مدرنیته مهمترین عامل کاهش منزلت اجتماعی روحانیت! تفکیک بین نهاد حوزه و نهاد روحانیت وجه جمع مسائل+ پاسخ استاد پیروزمند حوزه علمیه و مشکل کاهش حضور طلاب! ۱۰ نکته راهبردی برای سال تحصیلی جدید حوزه‌های علمیه/ عهد طلاب با خداوند برای ادامه مسیر هزارساله حوزه ضرورت بازآرایی نظام تبلیغ دینی بیعت اعضای انجمن دانش آموختگان مدرسه فقهی امام محمد باقر علیه السلام (تحت اشراف حضرت آیت الله شبیری زنجانی) با مقام معظم رهبری

♥20
یادداشتی در پی پست های اخیر جناب زائری پیرامون حوزه و روحانیت:

سوالی خام و متهورانه که شبیه نمایش بود تا راهبردی برای اصلاح!

  • کد خبر : 35106
  • 14 دی 1400 - 21:44
سوالی خام و متهورانه که شبیه نمایش بود تا راهبردی برای اصلاح!
آقای زائری دگراندیش بودن شما را در حد حضور در خندوانه و گعده های جوانان و کنشگری های مجازی متفاوت می‌توان درک نمود ولی اینکه بدون تئوری عمیق و با اتکا به تجربه زیسته و ادبیات ساختارشکن و منش بیتعارف بخواهید برای اصلاح روحانیت پویش اجتماعی راه انداخته و نسخه ترمیم بپیچید، قابل پذیرفتن نیست.

به گزارش خبرنگار صدای حوزه، حجت الاسلام زائری را با تفاوت هایش و جملات و عبارات و مواضع متمایزش می‌شناسیم. مخالفتش با گشت ارشاد و موافقتش با فیلم مارمولک و پرداختنش به مسائل مرزی دین و جامعه مثل حجاب از نمونه های این موضوعی است که مطرح کردیم و اندکی درباره اش باید صحبت کنیم و قلم بزنیم.

اخیرا هم پست هایی را در رابطه با دین و روحانیت در اینستاگرامش منتشر کرده که دور از ارتباط با مباحثی نیست که اخیرا در شبکه های اجتماعی پیرامون همین موضوع مطرح و تبدیل به سوژه شده است. کتابی منتشر کرده با “عنوان دینی که آن‌ها می‌گویند، نه!” و درباره علامه جعفری و اعتباری بودن احترام عمامه نیز سخن گفته است و پازل آخر ایده زائری، سوالی است که با مقدمه ای از شهید بهشتی طرح کرده است؛ جامعه بدون روحانیت یا اصلاح جامعه روحانیت؟

زائری

تهور و شجاعت در اندیشه ورزی و انعکاس رسانه ای روحانی در وضعیتی که کنشگری طلاب و نقش‌آفرینی در سطح جامعه و راهبری مردم، حلقه مفقوده حوزه های علمیه است، ستودنی و قابل درک و تحسین است. خیلی سخت است و سنگین وقتی وسط شانتاژهای معاندین و جوسازی رسانه‌ای و جوزدگی اجتماعی، وارد معرکه شوی و در صدد تعمیر کشتی روی اقیانوس باشی! اما با کدام تئوری مهم است. تحت تاثیر چه جو و اتمسفری بسیار مهم است! در چه فرامتنی و اینکه در امتداد کدام فضای برساخته ای حائز اهمیت است.

برخی سوال‌ها، بی‌رحم هستند و ظاهری منصف و منطقی ولی باری روانشناختی و اثری لغزنده دارند.

آقای زائری، از جو رسانه ها فاصله بگیرید!

آقای زائری دگراندیش بودن شما را در حد حضور در خندوانه و گعده های جوانان و کنشگری های مجازی متفاوت می‌توان درک نمود ولی اینکه بدون تئوری عمیق و با اتکا به تجربه زیسته و ادبیات ساختارشکن و منش بی‌تعارف بخواهید برای اصلاح روحانیت پویش اجتماعی راه انداخته و نسخه ترمیم بپیچید، قابل پذیرفتن نیست. لطفا کمی از جو رسانه‌ها فاصله بگیرید و کمی از بساطت و سادگی ایده هایتان فاصله بگیرید و سوال هایتان را دقیق‌تر بنگرید.

بی‌بی‌سی و ایران اینترنشنال و من و تو و صدای آمریکا مترصد طرح همین سوالات در سطح اجتماعی هستند تا با مهندسی رسانه‌ای، نسخه “چگونه فکر بکنیم؟” و “به چه چیزی فکر بکنیم؟” را پیاده‌سازی کنند. جامعه پیچیده تر از آن است که فکر می‌کنید و رسانه‌ امروز زیر کلید مستکبرین، بی رحم‌تر از آن است که با سوالات ساده شما، رفتاری ساده داشته باشد.

القای اینکه جامعه روحانیت و دین امروزی نیازمند اصلاح است را کمی بیشتر تلمذ کنید و اندکی عمیق‌تر خلوت نمایید تا نتایج متقن‌تر و رفتارهای رسانه‌ای پخته تر داشته باشید. گاهی حس می‌شود که روحانیت در فضای مجازی دچار رفتار نمایشی و بازی با نقاب‌ها شده و به مخرج مشترکی با سلبریتی‌ها در راستای همان تجارت توجه رسیده است.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=35106
  • نویسنده : حجت الاسلام علیرضا محمدلو

مطالب مرتبط

29شهریور
دختری که تا پاسی از شب در کافه‌ها وقت می‌گذراند نه می‌تواند مادر خوبی باشد و نه همسری موفق
حجت الاسلام عبداللهی، امام جمعه موقت دزفول با توصیه به دختردارها گفت:

دختری که تا پاسی از شب در کافه‌ها وقت می‌گذراند نه می‌تواند مادر خوبی باشد و نه همسری موفق

19شهریور
مدرنیته مهمترین عامل کاهش منزلت اجتماعی روحانیت!
حجت الاسلام وحید نجفی، پژوهشگر و مولف کتاب های "منزلت اجتماعی روحانیت" و "نظام اقتصادی سازمان روحانیت"؛

مدرنیته مهمترین عامل کاهش منزلت اجتماعی روحانیت!

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.