به گزارش صدای حوزه، حضرت آیت الله نوری همدانی، دیروز در دیدار حجت الاسلام والمسلمین شعبانی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان و آیت الله موسوی اصفهانی مدیر حوزه علمیه و ائمه جمعه این استان، با اشاره به جایگاه نماز جمعه در نشر معارف اسلام و فرهنگ اهل بیت (علیهم السلام) گفتند: یکی از موهبت های نظام مقدس جمهوری اسلامی، برگزاری نماز جمعه در گوشه و کنار میهن اسلامی می باشد که فرصت های خوبی برای بیان احکام و معارف الهی و آگاهی نمودن اقشار مختلف جامعه نسبت به مسائل و موضوعات مهم منطقه و جهان اسلام ایجاد کرد که توانست نیروهای مردمی را برای رفع مشکلات و دفع توطئه های دشمنان بسیج کند.
بهروز، مردمی، مطالبهگر از ویژگی های امام جمعه
این مرجع تقلید در ادامه به اهمیت جایگاه ائمه جمعه پرداختند و تاکید کردند: ائمه جمعه علاوه برداشتن فقاهت و تسلط بر آیات قرآن و سخنان اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) باید نسبت به زمان و اوضاع کنونی جهان اسلام آگاه و بصیر باشند، تا مطالب بهروز و مطابق با نیازهای جامعه برای مردم بیان کنند و مشکلات جامعه و دردهای مردم را بیان و خواسته آنها را به مسئولان برسانند و درچارچوب شرع و قانون مطالبه گری کنند.
معظم له، تفسیر قرآن و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه را به عنوان عالی ترین منابع برای خطبه های نماز جمعه در زمان کنونی نام بردند و گفتند: باید در جهت ترویج و نشر فرهنگ اهل بیت (علیهم السلام) از این کتاب ها استفاده نمود و مردم را از چشمه های زلال سخنان حضرات معصومین (علیهم السلام) بهرهمند نمود، امروز دشمنان اسلام با تمام توان به مقابله با اسلام ناب محمدی(ص) برخاسته اند و با ایجاد شبهات به دنبال مقاصد شوم خود هستند، از این رو باید بر اساس منطق اسلام و قرآن به این شبهات پاسخ داده شود.
حضرت آیت نوری همدانی در ادامه توصیه ای به ائمه جمعه داشتند و گفتند: برای خدمت به مردم باید از تمامی ابزارها استفاده نمود و یکی از خصوصیات ائمه جمعه و روحانیت در کنار مردم بودن و متواضع بودن خصوصاً در رابطه با نسل جوان جامعه است. باید در میان مردم بود و به سخنان و درد دل های آنان گوش داد و در حد توان باید در رفع مشکلات مردم تلاش نمود.
پی نوشت:
این مطالبه دقیق و هوشمندانه آیت الله نوری از ائمه جمعه، هرچند با زبان نصیحت بود ولی کاملا جنبه رئالیستی و انتقادی داشت. هم تبیین واقعیت امروز خیلی از ائمه جماعات بود که صحبت های کلی و نه چندان اولویت دار، از تریبون نماز جمعه مطرح میکنند و هم دعوت به اخلاق مردم مدار بود که باز تعداد معدودی از بزرگواران از این ویژگی برخوردارند. (نقد گفتمانی و نقد منشی)
درک درستی از خط مقدم سکوهای دینی و آسیب شناسی این تریبون های هفتگی موج میزد که باید به جریان مرجعیت شیعه تبریک گفت. نزدیک شدن به مردم، درک نسل جوان، بصیر و به روز بودن، مطالبه گری در کنار فقاهت، چهار توصیه برای خروج تریبون های نماز جمعه از روال عادی و روتین کم اثرشان است که در بیانات آیت الله نوری همدانی قابل رویت بود.