به گزارش صدای حوزه، ستاد راهبری علوم انسانی اسلامی، با حضور آیات، حجج اسلام و المسلمین و آقایان، اعرافی مدیر حوزه های علمیه، رجبی عضو شورای عالی حوزه های علمیه، غلامعلی حدادعادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی،رجائی نیا رئیس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی، عباسی رئیس جامعه المصطفی، پارسانیا عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و مسئولین دیگر بخش های فرهنگی کشور در سالن آیت الله حائری مرکز مدیریت حوزه های علمیه برگزار شد.
در ابتدای این جلسه آیت الله اعرافی طی سخنانی بیان کرد: این کار حوزه جای هیچکدام از نهادها را نخواهد گرفت و کارهایی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی و دیگر نهادها صورت می گیرد، در جای خود اهمیت دارد و حوزه نه می تواند و نه می خواهد جای آن ها را بگیرد.
در ادامه غلامعلی حدادعادل با اشاره به خلأهای موجود در آیین نامه ستاد راهبری علوم انسانی اسلامی بیان کرد: نباید به دست کسانی که در امر تعامل حوزه و دانشگاه شیطنت می کنند، بهانه داد.
و در بخش بعدی حجت الاسلام والمسلمین علی خیاط عنوان کرد: یکی از مهمترین کارهایی که این ستاد می تواند بکند تجمیع و ارزیابی کارها و مجموعه ها است.
وی افزود: اگر تولیداتی که صورت گرفته، به خوبی عرضه شود، بدنه های مقاوم دانشگاه ها هم شکسته می شوند، چرا که دانشجوها از مسئولین دانشگاه ها مطالبه خواهند داشت.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی گفت: می توان به ظرفیت نخبگانی در سطح جهان اسلام هم نظر داشت و می توان از طریق واحد بین الملل ظرفیت های بخش های خارج از کشور هم ضمیمه کار شود.
سپس حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا اضافه کرد: تا حوزه نتواند انسجام حوزه های معرفتی را برای نظام و جهان اسلام تعیین کند، حرکت تمدنی شکل نمی گیرد.
وی افزود: ارتباطاتی که حوزه امروز با دانشگاه دارد، باید به تدریج به متن آموزشی دانشگاه ها وارد شود و به شکلی باشد که به عقبه موجود نظام حوزوی آسیبی نرسد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اصل شکل گیری ستاد راهبری علوم انسانی اسلامی بسیار مغتنم و ارزشمند بوده هر چند دیر انجام شده، اما باید با جدیت کار ادنبال شود.
همچنین آیت الله محمود رجبی تاکید کرد: ما اگر روی نسل جدید برنامه ریزی درستی داشتیم، این نسل با نسل پیشین به این میزان تفاوت نداشت.
وی افزود: رئیس موسسه امام خمینی(ره) گفت: آیت الله مصباح می گفتند، ما هر قدر هم که محتوا و ساختار را ایجاد کنیم، اگر نیروی انسانی مناسب نداشته باشیم، به نتیجه نمی رسیم؛ به همین دلیل در موسسه امام خمینی(ره) هم به دنبال تربیت نیروی انسانی کارآمد بودند.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه تصریح کرد: در نگاه کوتاه مدت ما باید کارهای عملیاتی را اولویت بندی کنیم و لازم است که با تضارب آرا، دیدگاه های مختلف در رابطه با مفهوم اسلامی کردن علوم انسانی را به هم نزدیک کنیم.
آیت الله رجبی مطرح کرد: از نظر آیت الله مصباح یزدی، کار اسلامی کردن علوم انسانی باید از مبانی آغاز شود و پرداختن به مبانی کنونی علوم انسانی کار را با ابهام مواجه می کند؛ چرا که با مفاهیم اسلامی ناسازگار است.
وی تاکید کرد: ما نباید مسیر کوتاه مدت را صرفا موردتوجه قرار دهیم، بلکه باید نگاهی هم به تربیت نیروی انسانی کارآمد داشته باشیم.