• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
کل اخبار 6317اخبار امروز 1
12
آیت‌الله رئیسی:

سلامت مجموعه قضایی نعمت بسیار ارزشمندی است

  • کد خبر : 8094
  • 11 فروردین 1400 - 10:12
سلامت مجموعه قضایی نعمت بسیار ارزشمندی است
آیت‌الله رئیسی گفت: سلامت مجموعه قضایی نعمت بسیار ارزشمندی است و می‌تواند اعتماد مردم را روز به روز نسبت به عدلیه  افزون کند

به گزارش صدای حوزه، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در دیدار با قضات و کارکنان دادگستری لرستان اظهارداشت: از کارکنان دادگستری که علی‌رغم شرایط کرونایی و ابتلا به این بلا پیروز درآمدند و کار و تلاش کرده و نسبت به مردم پاسخگو بوده تا از پرونده‌های مسن بکاهند تشکر می‌کنم.

وی افزود: کارکنان دادگستری اطاله دادرسی را کاهش داده و تلاش همکاران عزیز بر اساس گزارش مدیرکل دادگستری لرستان و گزارشاتی از معاونت راهبردی و بهره‌گیری دستگاه قضایی داریم حاکی از این است دوستان همکاری قابل تقدیر و تشکر داشتند و شاخص‌ها نشان دهنده این است که دادگستری استان لرستان جزء دادگستری‌های برتر قرار دارد و در همه شاخص‌ها  برتری قرار می‌گیرد؛ حفظ این برتری ضرورت دارد که به تلاش همکاران نیازمند است و نیازمند این است که همه عزیزان دادگستری در استان، دادستان‌ها و قضات محترم تلاش مضاعفی داشته باشند، کمبودها و کاستی های نیروی انسانی درست است اما امری نیست که در یک مدت کوتاه جبران شود به ویژه قضات که نیاز به زمان دارد ولی علی‌رغم کمبودها تلاش کردید که مردم این کمبودها را احساس نکنند که جای تقدیر دارد.  

رئیس قوه قضائیه عنوان کرد: در دادگستری و در سازمان‌های وابسته در استان لرستان تلاش شده که سلامت مجموعه همواره پاس داشته شود که سلامت مجموعه قضایی نعمت بسیار ارزشمندی است و می‌تواند اعتماد مردم را روز به روز نسبت به عدلیه  افزون کند و تلاش کنید این جایگاه سلامت حفظ شود و نسبت به کجی‌ها، ارتباطات ناسالم و زمینه‌های لغزش حساسیت داشته باشید و خود شما بهترین کسانی هستید که می‌توانید سلامت این مجموعه را حفظ کنید. 

حفظ سلامت دستگاه قضایی بسیار امر مهمی است

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: به سبب شرایط کرونایی امکان جمع کردن همه نبود بگویم که حفظ سلامت دستگاه قضایی بسیار امر مهمی است و همیشه باید از این دستگاه، قضات، کارکنان و همکارانی که با قوه قضائیه در ارتباط هستند صیانت کرد؛ آلودگی همه بد است و برای دستگاه قضایی بدتر، توجه به حقوق و کرامت مردم برای همه خوب است و برای مجموعه قضایی لازم‌تر و الزام و خوبتراست.

وی بیان کرد: همچنانی که مردم انتظار از این مجموعه دارند باید مجموعه‌ای بشود که دیدن حق،گرایش به حق، تصمیم به حق و ایستادگی در مسیر حق را نسبت به دستگاه قضایی احساس کنند که هر وقت پناه آوردند به این مجموعه، این مجموعه حق را از ظالم می‌ستاند و به مظلوم پس می‌دهد و احساس کنند که یک پناهی دارند و پناه  آوردن دستگاه قضایی و ملجا قرار دادن آن خیلی مهم است که با سخنرانی و بخشنامه امکان پذیر نیست و به یک احساس احتیاج دارد و احساس پناه بودن به دادگستری، احساس پناه بودن عدلیه برای کسی که حقش ضایع شده و بداند که دادگستری حقش را می‌ستاند و به او باز پس می‌دهد که این مهم و یک احساس مبارکی است.

آیت‌الله رئیسی گفت: به همکارانم توصیه می‌کنم که در کنار اقتدار باید حتما با مهربانی با مردم رفتار کرد، مهربانی هیچ منافاتی با اقتدار ندارد و اقتداری که شما دارد از موضع قانون است و قانون به شما این قدرت را داده است و از موضع قانون باید قدرتمند عمل کرد و در مقابل ظالم و کسی که حق کسی را ضایع کرده باید با اقتدار ظاهر شد اما هیچ منافاتی با مهربانی ندارد بنابراین توصیه ما به همکارانمان همیشه این بوده که مقتدر و مهربان بود و با تدبیر و با درایت عمل کرد.

وی تصریح کرد: نسبت به تصمیم‌هایی که گرفته می‌شود در حوزه‌های مختلفی می‌توان با تبیین مردم را نسبت به دستگاه قضایی، نسبت به موضع دستگاه قضایی و اجرای عدالت توسط دستگاه قضایی آشنا و آشناتر کنند که از این جهت نباید ابایی داشته باشیم که جامعه نخبگان ما حکم، مبانی و علت حکم را اطلاع داشته باشد و این سبب آشنایی جامعه با تصمیمات عادلانه و به حق دادگستری می‌شود.

تعطیلی کارخانجات باید علت یابی شود

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه کار باید با اقتدار انجام گیرد و امنیت در لرستان و کشور از مسائل مهم و اساس کار است خاطر نشان کرد: به هیچ عنوان نباید اجازه داد که امنیت جامعه دچار آسیب شود و  لازم است با افرادی که هر شکلی با شرارت، توزیع مواد مخدر، انواع و اقسام ایجاد ناامنی‌ها جامعه را نا امن جلوه بدهند باید مقتدرانه برخورد کرد .

آیت‌الله رئیسی اظهارداشت: ما در استان لرستان مشکلاتی را می‌بینیم که این مشکلات در بخش‌های مختلفی است؛ برخی از آنها به ساختارها و برخی به اهداف بر می‌گردد که نسبت به ساختارها بخش نظارتی قوه قضائیه و سازمان بازرسی باید مشکلات را شناسایی، مسئله شناسی و مشخص کند .

وی افزود: در موضوع تعطیلی کارخانجات باید علت یابی انجام گرفته و مشخص شود که مواد اولیه نیست یا نقدینگی و یا سوء مدیریت است یا همه این موارد، باید مسئله را شناخت و تبیین و به مسئولان ذی‌ربط اعلام کند چون این کارخانجات  یک شبه تعطیل نشده‌اند بلکه به مرور زمان تعطیل شده و جلوی ضرر از هر جایی گرفته سود منفعت است‌.

رئیس قوه قضائیه عنوان کرد: به مسئولان ذی‌ربط هشدار داده شود که این کارخانه در حال تعطیل شدن و کارگران آن در حال بیکار شدن هستند که آسیب اجتماعی در حال رشد است و در بخش قضاوت هم همین طور است ما به عنوان قاضی، نیروی انتظامی، دستگاه امنیتی با هر گونه سرقتی برخورد می‌کنیم اما باید دید در دنیای آکادمیک و آسیب شناسانه علل وقوع سرقت چیست؟در قالب برخورد، پرونده وقتی به روی میز قاضی می‌رود قاضی برخورد می‌کند و براساس قانون جرم  اتفاق افتاده و مجازاتش مشخص است اما در راستای آسیب‌زدایی ما باید به دنبال این باشیم که آسیب‌ها و ناهنجاری‌ها را از جامعه بزدائیم که در این راستا همه دستگاه‌ها باید دست به دست هم دهند.

وی بیان کرد: در بخش آسیب‌زدایی دستگاه قضایی نمی‌تواند خیلی کار کند و بسیاری اختیارات به دست دستگاه‌های اداری کشور و دست دولت است اما در این رابطه ما بخش‌های پیشگیری در قوه قضائیه داریم که کارش همین آسیب شناسی‌هاست و لازم است با همکاری گرفتن از دستگاه‌های مختلف دولت برنامه‌ریزی شود که اصلا جرمی در جامعه گسترش پیدا نکند و رو به کاهش برود .

آیت‌الله رئیسی گفت: قاضی کار خودش را انجام می‌دهد اما بسیاری از قضات ما در بخش آسیب شناسی و حوزه پیشگیری صاحب نظر هستند و می‌توانند نظراتشان را برای رفع آسیب‌ها اعلام کنند و معلوم می‌شود که اگر این آسیب حل شود بسیاری از مسائل کاهش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به بازدید از یک بخش کشاورزی استان تصریح کرد: اینجا کمیسیونی برای حل مشکلات منابع طبیعی وجود دارد که این مشکل است؛ دوستان گفتند که در این کمیسیون چهار تا پنج سال پرونده‌ها مطرح‌اند، این کمیسیون ربطی به قوه قضائیه ندارد در جایی دیگر تشکیل شده و یک نماینده آن قوه قضائیه است ولی بالاخره کار مردم را با پنج سال معطلی انجام دادن مشکلات جدی ایجاد می‌کند و بعد کارشان به دادگستری بیفتد،آقای رئیس کل و نمایندگان قوه قضائیه در کمیسیون‌های تصمیم گیر در این رابطه باید به نحوی برخورد کنند که ما بتوانیم آسیب و مشکل را کاهش دهیم نه همیشه یک تعداد پرونده باشد و مردم هم چند سال گرفتار باشند.

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه تمامی مسائلی که هیئت ۲۲نفره بررسی کردند را مرور می‌کنیم، خاطرنشان کرد: برای رفع مشکلات لرستان تصمیم‌گیری خواهد شد  تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن مشکلات این استان رفع شود.

تأمین نیاز‌های قضات و کارمندان در اجرای عدالت نقش بسیاری زیادی دارد

آیت‌الله رئیسی با تأکید بر اینکه نیازهای قضات باید رفع شود و کارمند هم اگر چه قاضی نیست اما زمینه‌ساز کارهای بزرگی است و در اجرای عدالت بسیار نقش دارد، اظهار داشت: این قشر نباید دغدغه معیشت و زندگی داشته باشند، اعتقاد ما این است که همه بیمه تکمیلی را از مجموعه خودمان به‌صورت سازمانی پرداخت کنیم که فشار آن هرگز روی همکاران نباشد و به دوستان گفتیم که منابعی را پیدا کنند و بیمه تکمیلی را از دادگستری پرداخت کنند تا فشار روی همکاران اداری و قضایی ما نباشد.

وی در رابطه با مسکن کارکنان دستگاه قضایی هم افزود: فعال‎‌شدن تعاونی مسکن به‌نحوی باشد که در این تعاونی مسکن حفظ جایگاه و شأن دادگستری و سازمان‌های وابسته مورد توجه قرار بگیرد و نباید جایگاه این تعاونی مخدوش شود، نباید تیغ دادگستری کند شود و نباید حرمت دادگستری آسیب ببیند، هم‌چنین در زمینه توزیع باید عدالت رعایت شود و این یک اصل است و باید به‌صورت کاملاً عزتمندانه مراقبت شود و سازمان دادگستری آسیب نبیند.

رئیس دستگاه قضا عنوان کرد: مشکلات پرسنل اداری همانند مشکلات ماست و باید خودمان را در مشکل آنان شریک بدانیم و در جهت حل مشکل کارمندان دستگاه قضا تلاش کنیم،  در دستور کار قوه قضائیه وجود دارد که مشکلات دوستان حل شود.

وی با بیان اینکه سن بازنشستگی در کشور یک معضل بزرگ است، بیان کرد: متأسفانه شاهد این هستیم که در کشور برخی افراد با چهره جوان بازنشسته می‌شوند و این افراد پس‌از بازنشستگی سراغ شغل دوم می‌روند و همین عامل باعث فقدان شغل برای جوانان می‌شود که این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است.

آیت‌الله رئیسی گفت: روحیه صلح و سازش را چه در شورای حل اختلاف و چه در مسائلی مثل قصاص گسترش بدهید و بسیار ارزشمند است که آمار صلح و سازش افزایش پیدا کند.

رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: تعصبات قومی سبب بروز برخی حوادث می‌شود اما چون دل‌ مردم در گرو حق، اهل‌بیت و شهداست، زمینه سازش و صلح را بین افرادی که به هر دلیلی نسبت به یکدیگر دلخوری دارند فراهم می‌کنند.

آیت‌الله رئیسی در بخشی دیگر از سخنان خود اظهار داشت: ورود به ماه ضیافت‌الله برای این است که ما ظرفیت خودمان را بالا ببریم، ما به‌شدت نیازمند ظرفیت‌سازی هستیم و این ظرفیت در پرتو عبودیت خداوند متعال اتفاق می‌افتد.

وی افزود: اگر سردار سلیمانی در مقابل همه تهدیدات و فشارها خم به ابرو نیاورد به‌خاطر ایستادگی‌اش در سنگر عبودیت و بندگی و دفاع از ارزش‌ها بود، قاضی ما هم همین‌گونه است و علیرغم همه تهدیدات و فشارها ایستادگی می‌کند.

رئیس دستگاه قضا عنوان کرد: قاضی خوب کسی است که نفوذناپذیر باشد و قاضی عزیز هم کسی است که از خودش هم نفوذ نمی‌پذیرد و حب و بغض شخصی خود را در تصمیم‌گیری‌ها دخالت نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه قاضی خوب جز ذات حق و اداره الهی هیچ اراده‌ای در جان و قلم او تأثیر ندارد  که این خیلی ارزش دارد و این همان جایگاه خلیفه الهی است، بیان کرد: هر قاضی در جایگاه خودش جایگاه خلیفه الهی دارد و حق ندارد حکم خدا حکمی را بدهد و جز نظر مورد نظر خدا نظری را بدهد، لذا تمام جایگاه قضایی و قضاوت جایگاه‌های ممتازی است که مربوط به خلیفه‌الله است و این خلیفه الله باید ظرفیت پیدا کند و ماه شعبان نیز ماه ارتقای ظرفیت‌هاست.

رئیس دستگاه قضا با گرامی‌داشت یاد و خاطره الهیار ملکشاهی  رئیس سابق کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس خاطرنشان کرد: از آقای بدری، دکتر خداییان، دکتر الماسی مهر و دکتر رزم کمال قدردانی را دارم و امیدوارم زحمات آنان در لرستان مورد توجه حضرت ولی‌عصر قرار بگیرد و خداوند به همه آنان پاداش خیر مرحمت کند.

آیت‌الله رئیسی اظهار داشت: بخش مردمی سفرها را همکاران من انجام داده‌اند و با مردم دیدار و صحبت می‌کنند و ما این دیدار با مردم را ارج می‌نهیم.

وی افزود: مقام معظم رهبری در حکم ابلاغ بنده امر کردند همکارانت را از کسانی انتخاب کن که  مردمی، ضد فساد و انقلابی باشند‌، این ویژگی‌های مهمی است که حضرت آقا روی آن  تأکید دارند.

رئیس دستگاه قضا عنوان کرد: دستگاه قضایی در لرستان روز به‌روز نسبت به گره‌گشایی از مشکلات مردم تلاش دارد و این دستگاه برای آنان یک ملجأ است.

وی بیان کرد: دستگاه قضایی باید استقلال و اقتدار خودش را داشته باشد اما معنای آن  این نیست که با سایر دستگاه‌های اجرایی همکاری نکند، همکاری و هماهنگی ما هم می‌تواند به اقتدار لطمه نزند و این استقلال، همکاری و هماهنگی بین دستگاه‌ها زمینه‌ساز کار برتر و بزرگ‌تر می‌شود.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=8094

مطالب مرتبط

22اردیبهشت
حوزه علمیه و مقوله ای به نام عدالت/ عدالت‌خواه باید عدالت‌شناس هم باشد
07اردیبهشت
سلاح‌وارسازیِ اخلاق!
درباره مفهوم جالبی به نام weaponization؛

سلاح‌وارسازیِ اخلاق!

22فروردین
در مخروط امامتِ حضرت امیر، نفی تبارگزینی مطرح است
حجت الاسلام والمسلمین قنبریان در برنامه سوره مطرح کرد؛

در مخروط امامتِ حضرت امیر، نفی تبارگزینی مطرح است

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.