جنین برای تغذیه فقط یک منبع غذایی دارد و آن مادر است. به همین دلیل در دوران بارداری رژیم غذایی مادر بیش از هر زمان دیگر مهم است و باید تا حد امکان متنوع، متعادل و صحیح باشد.
لازم نیست رژیم غذایی خاصی داشته باشید و یا برای دو نفر غذا بخورید فقط باید بر اساس هرم غذایی از انواع غذاهای خانگی و تازه استفاده کنید و مصرف غذاهای قند نمک و غذاهای کارخانه ای را کاهش دهید.
در زمان بارداری برای استفاده از هر دارو حتی داروهای گیاهی با پزشک مشورت نمایید.
پروتئین
سعی کنید غذاهایی که منبع خوبی از پروتئین هستند مصرف کنید زیرا نیاز شما به پروتئین در دوران بارداری افزایش می یابد. ماهی، گوشت، حبوبات، لبنیات، مغزها، تخم مرغ و سویا منابع خوب پروتئین هستند.
فیبر
غذاهای پر فیبر بخش مهمی از رژیم غذایی شماست، زیرا یبوست در دوران بارداری شایع می باشد و مصرف غذاهای پر فیبر به پیشگیری از آن کمک می کند.
میوه ها و سیزیجات منابع مهمی از فیبر هستند. غلات کامل(سبوس دار) نیز منبع مناسبی از فیبر است.
کلسیم
کلسیم برای رشد دندان ها و استخوان های کودک شما لازم است. اگر شما به اندازه ی کافی کلسیم دریافت نکنید، کلسیم از ذخایر بدن شما برای تامین نیاز جنین مصرف می شود.
مصرف ۳ لیوان شیر یا ماست در روز که بهتر است کم چرب باشد،نیاز شما به کلسیم را تأمین می کند.
وجود مقدار کافی از ویتامین D برای جذب کلسیم ضروری است؛ قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید و یا استفاده از شیرهای غنی شده با ویتامین D می تواند نیاز شما را تأمین کند.
دقت کنید که برای ساخته شدن مقدار کافی از ویتامین D در بدن، نور خورشید باید بدون مانعی مانند شیشه، لباس و یا کرم ضد آفتاب به پوست برسد.
آهن و اسید فولیک
گوشت قرمز، مرغ، ماهی و جگراز غنی ترین منابع آهن هستند که به راحتی جذب میشوند.
حبوبات و سبزی های برگ سبز هم منابع خوبی از آهن هستند.
آهن اگر همراه با ویتامین C مصرف شود بهتر جذب می شود، اما چای و قهوه مانع جذب آهن می شود.
اسیدفولیک جز ویتامین های گروه B است که برای تشکیل دستگاه عصبی جنین به خصوص در چند هفته اول ضروری است. دل و قلوه و جگر،سبزی های برگ سبز تیره و حبوبات و غلات از منابع خوب اسید فولیک هستند.
مایعات
نوشیدن مایعات در دوران بارداری برای جلوگیری از یبوست و سالم نگه داشتن کلیه ها اهمیت زیادی دارد.
بهترین نوشیدنی اب است قهوه و شکلات مایع به دلیل داشتن کافئین بالا نباید بیش از دو فنجان در روز مصرف شوند،اما نوشیدن ۱تا۲ فنجان چای کمرنگ در روز، علاوه بر اینکه ضرری ندارد مفید نیز است.
نمک
پیش از این به زنان باردار توصیه می شد مصرف نمک را در رژیم غذایی خود محدود کنند، زیرا تصور می شد نمک در تورم زیاد بدن و ابتلا به فشار خون بالا در دوران بارداری نقش دارد. اکنون محدودیت زیاد نمک در دوران بارداری توصیه نمی شود.
مصرف نمک در حد ۵ تا ۶ گرم(به اندازه یک قاشق مربا خوری)در روز متعادل است.
غذاهای کارخانه ای و حاضری
بهتر است از خوردن غذاهای کارخانه ای مانند کنسرو ها و آبمیوه های پاکتی و سوپ های آماده خود داری کنید زیرا بیشتر آنها قند و نمک اضافه می شود و همچنین مواد نگهدارنده و رنگ های غذایی دارند.
همچنین از مصرف کنسرو ماهی بیشتر از یک ماه در طول ماه خودداری کنید زیرا جیوه جذب شده توسط آن ما تواند احتمال مسمومیت را در شما افزایش دهد.
مکملهای ویتامین و مواد معدنی
اگر رژزیم مناسبی داشته باشید و به میزان کافی میوه و سبزی مصرف کنید به طول معمول به جز اسیدفولیک و گاهی آهن که در اکثر موارد با استفاده از مکمل تأمین می شود، به مکمل خاصی نیاز ندارید. از مصرف مکمل ها بدون مشورت با پزشک خودداری کنید.