به گزارش صدای حوزه، پنجمین ویژه برنامه در مدرسه عاشورا با سخنرانی حجج اسلام محسن قرائتی و تعدادی از مبلغان کشوری شب گذشته ۱۸ شهریورماه، برگزار و از شبکه اینترنتی رواق میقات پخش شد.
در این ویژه برنامه که هر شب جمعه از سوی مدیریت آموزش بعثه مقام معظم رهبری پخش میشود، ابتدا حجتالاسلام محسن قرائتی به تشریح بهترین روش تبلیغ مباحث دینی پرداخت و گفت: تبلیغات ما همیشه چه محرم و چه صفر، چه ماه رمضان و چه در سایر مواقع، باید حال و هوای قرآنی داشته باشد.
وی تصریح کرد: البته ممکن است مطلبی را بگوییم که خود آن کلمه در قرآن نباشد مثلاً در قرآن نداریم که وقتی چراغ قرمز است در چهار راه بایستید و وقتی چراغ سبز شد حرکت کنید اما حضرت علی(ع) در نهجالبلاغه میفرمایند، کارهایتان منظم باشد و نظم شامل رعایت قوانین رانندگی نیز میشود.
حجتالاسلام قرائتی ادامه داد: گاهی ممکن است یک لفظ یا اسم در قرآن نباشد اما واقعاً قرآنی باشد. برای مثال عملکرد حضرت ابوالفضل(ع) قرآنی و قابل بحث است. قرآن وقتی از حضرت ابراهیم(ع) تعریف میکند میگوید او وفادار بود. حضرت عباس(ع) نیز وفادار بودند و حتی وقتی اماننامه آوردند، ایشان وفادار ماندند اما خیلیها وفادار نیستند.
وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم در خصوص وفادار نبودن انسانها، گفت: قرآن آیات متعددی در مورد وفادار نبودن دارد و میفرماید انسانها وقتی دچار مشکل میشوند خدا را صدا میکنند اما به محض اینکه مشکل آنها حل میشود، خدا را فراموش میکنند. همین که سوار کشتی میشوند و طوفان میشود با اخلاص فریاد میکشند و خدا را میخوانند اما همین که به ساحل رسیدند، فراموش میکنند؛ اما حضرت ابوالفضل(ع) وفادار بود.
حجتالاسلام قرائتی ادامه داد: بیایید اگر قولی به خدا میدهیم عمل کنیم. بارها شده است که بسیاری از افراد از خداوند طلب فرزند کردهاند اما وقتی صاحب اولاد میشوند اسم اهل بیت(ع) را برای فرزند خود انتخاب نمیکنند. وقتی طالب فرزند هستیم به حضرت ابوالفضل(ع) متوسل میشویم اما وقتی بچهدار شدیم اسمش را ابوالفضل یا از اسامی ائمه(ع) نمیگذاریم. این رفتارها بیلطفی و کملطفی است.
وی وفا، پرچمداری، پشیمان نشدن، همراهی مادر حضرت ابوالفضل(ع) با انقلاب امام حسین(ع) با اینکه در کربلا نبود و وقتی خبر کربلا را آوردند با اینکه چهار پسرش در کربلا شهید شده بودند اما سراغ امام حسین(ع) را گرفت و نگران ایشان بود و … را از ویژگیهای وفاداری و عشق خانواده حضرت عباس(ع) به امام حسین(ع) دانست و گفت: سعی کنیم قدم به قدم حرفهایمان را با قرآن و روایات معتبر گره بزنیم تا تبلیغاتمان با سخنرانی تمام نشود؛ آن هم سخنرانیهایی که برخی خوب و برخی ضعیف است؛ خدا کمکمان کند قرآنی شویم.
قرآن روان گفت تا مردم بفهمند؛ ما سنگین میگوییم
وی از مهجوریت قرآن گفت و دعا کرد همگی بتوانیم قرآن را از مهجوریت دربیاوریم و افزود: برای تبلیغ باید حرفهایمان استدلالی، نرم، رسا و معروف باشد یعنی عرف آن را بفهمد و اصطلاح جدید خلق نکنیم. روانترین عبارتها را به کار ببریم. برخی فکر میکنند اگر پر از اصطلاح حرف بزنند، علمی حرف زدهاند اما قرآن میفرماید ما قرآن را روان گفتیم تا مردم بفهمند اما ما(مبلغان) سنگین میگوییم و مردم نمیفهمند.
این معلم قرآن افزود: خود قرآن میگوید روان بگو تا مردم بفهمند؛ قرآن را از میتوانیم از مهجوریت در بیاوریم اگر خدا کمک کند و ما بخواهیم. همانطور که برای درسهای دیگر عنایت داریم، به قرآن نیز عنایت داشته باشیم. اگر میخواهیم ۲۰ دقیقه صحبت کنیم، ۱۰ دقیقه قرآن باشد، پنج دقیقه حدیث باشد و پنج دقیقه تاریخ، تفسیر، روضه و … باشد.