به گزارش خبرنگار صدای حوزه، پیش از ظهر دیروز پیشنشست پنجمین جشنواره فیلم اشراق برگزار شد. رئیس اداره هنرهای تصویری دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به برگزاری این جشنواره در پائیز سال ۱۴۰۱ گفت: جشنواره فیلم حوزه (اشراق) در ۶ استان شامل سیستان و بلوچستان، اصفهان، خوزستان، خراسان رضوی، قم و تهران) در بخشهای: فیلمنامه، پویانمایی، پژوهش، مستند، فیلم داستانی (کوتاه بلند نیمه بلند) برگزار خواهد شد.
حنظله تاجالدینی ضمن بیان سابقه بالای حوزه علمیه، خصوصا دفتر تبلیغات در توجه به فرمتهای مختلف هنری خصوصا سینما بیان کرد: در این دوره، توجه ویژهای برای حفظ اصالت حوزوی این جشنواره شده است و به دنبال بررسی آثار ارسالی در جمع نخبگانی حوزه هستیم.
اهمیت هنر سینما در نزد مراجع عظام
وی با تاکید بر جایگاه والای سینما در بین مراجع معظم تقلید و امامین انقلاب گفت: در دیداری که با یکی از مراجع عظام داشتم از ایشان برای اظهار نظر در مورد برخی از آثار ارسالی پرسیدم که فرمودند “حتما برای این کار وقت خواهم گذاشت و شخصا آثار را میبینم و اگر فرصت مشاهده همه آثار را نداشته باشم نمایندهای را برای این کار قرار میدهم” این نوع نگاه، بسیار با مسائل نادرستی که در فضای رسانهای به وجود آوردهاند و حوزه را مخالف هنر و سینما معرفی میکنند، متفاوت است؛ در جشنواره به دنبال دوستی و وفاق بین حوزه و سینماگران هستیم.
رئیس اداره هنرهای تصویری دفتر تبلیغات اسلامی گفت: دبیرخانه جشنواره در تهران مستقر بوده و در استانهایی که عنوان شد اکران آثار را خواهیم داشت؛ در ایام بعد از عید فطر نیز محورهای جشنواره مفصلا اعلام خواهد شد و هم از هنرمندان حوزوی و هم از عزیزان غیر حوزوی دعوت به حضور در جشنواره داریم.
حمایت از آثار فاخر
وی در مورد گلایههای که برخی طلاب در دورههای گذشته نسبت به داوری نسبت به آثار طلاب هنرمند نسبت به هنرمندان سرشناس که در جشنواره شرکت میکنند گفت: قطعا هیئت داوران جزو اعتبارات یک جشنوار ه به شمار میرود اما ما به فضل الهی در قم و حوزه علمیه تیم های حرفه ای تولید آثار سینمایی و متخصصین خبره داریم و علاوه بر آن سعی خواهد شد نخبگان حوزوی در داوری آثار نقش تعیین کننده داشته باشند تا نگاه اصیل حوزوی در این جشنواره حفظ گردد. این را یقین بدانید اثر فاخر حمایت خواهد شد و ربطی به بزرگی نام هنرمند و دیگر عوامل ندارد.
اهمیت فرم و محتوا در داوری آثار جشنواره
وی در پاسخ به سوال خبرنگار صدای حوزه که پرسید: با توجه به اهمیت محتوا و اولویت آن بر فرم، آیا در داوریها غلبه محتوا بر فرم اتفاق نخواهد افتاد؟ تاجالدینی گفت: اولا در اغلب جشنوارهها فرم بر محتوا غلبه دارد و یکبار هم برعکس باشد! دوما مطمئنا این اتفاق نخواهد افتاد و حتما باید همه آثار در قالبهای حرفهای و قابل قبولی باشند تا به جشنواره راه یابند.
نگاه ویژه به صدسالگی حوزه علمیه قم
حنظله تاجالدینی با اشاره به قسمت نگاه ویژه جشنواره به موضوع صدسالگی حوزه علمیه قم بیان کرد: از رسانهها تقاضامندیم با پوشش خبری دقیق و جامع، نسبت به این موضوع اطلاعرسانی کرده تا از موازیکاری جلوگیری شود و آثار سمت و سوی مناسبی به خود بگیرد.
رئیس اداره هنرهای تصویری دفتر تبلیغات اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار در مورد ساز و کار رای گیری از طلاب برای داوری آثار گفت: در حال رایزنی هستیم که نظرخواهی از طلاب برای داوری آثار را فعال کرده و در جشنواره داشه باشیم.