• امروز : شنبه - ۲۵ مهر - ۱۴۰۵
  • برابر با : Saturday - 17 October - 2026
کل اخبار 6896

صدای حوزه امروز

تسلیت آیت‌الله العظمی مکارم‌شیرازی به مردم گیلان نقدی بر تبلیغ گسترده ثبت نام در حوزه های علمیه ویژه پس از اعلام نتایج کنکور! مسجد جامع اصفهان یا آتلیه عروس و دامادی؟! تبیین ۱۰ شباهت مجاهدت مردم در سه حلقه دفاع مقدس/ تلاش برای حل مشکلات اقتصادی و افزایش سرمایه اجتماعی و وحدت و انسجام فراگیر و مبارزه با آسیب‌های فرهنگی و اخلاقی و اجتماعی پیام تسلیت حضرت آیت‌الله‌ سیستانی به‌مناسبت ارتحال حضرت آیت الله‌ شبیری زنجانی (قدّس سرّه) وضعیت سنجی برنامه های گفت وگومحور (تاک شو) در بازتولید گفتمان عمومی وقتی دعا کردن هم می‌تواند تبدیل به کالای تجاری شود! تأملی در پیگیری انتظارات و توصیه‌های تحولی رهبر شهید به شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی رساترین تبیین این خوب نیست خواهرم! مدرنیته مهمترین عامل کاهش منزلت اجتماعی روحانیت! تفکیک بین نهاد حوزه و نهاد روحانیت وجه جمع مسائل+ پاسخ استاد پیروزمند حوزه علمیه و مشکل کاهش حضور طلاب! ۱۰ نکته راهبردی برای سال تحصیلی جدید حوزه‌های علمیه/ عهد طلاب با خداوند برای ادامه مسیر هزارساله حوزه

♥19
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مطرح کرد؛

ردیف بودجه خاصی برای فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها دیده نشده است

  • کد خبر : 34621
  • 09 دی 1400 - 13:40
ردیف بودجه خاصی برای فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها دیده نشده است
واقعیت انکارنشدنی این است که بدون داشتن برنامه دقیق و اعتبارات مناسب نمی‌شود اسلامی‌سازی را در دانشگاه‌ها تحقق بخشید و نیز نمی‌توان انتظار داشت که عطر و بوی قرآن و عترت همه فضای دانشگاهی را در بر بگیرد، این امر مستلزم اعتبار جدی است.

به گزارش صدای حوزه، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در مراسم اختتامیه سی و ششمین جشنواره قرآن و عترت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که در سالن اجتماعات دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، گفت: یاد شهدای این ایام را گرامی می‌دارم و به صورت ویژه شهادت حضرت فاطمه (س) را تسلیت می‌گویم که هر چه داریم از اوست.

کلانتری اظهار کرد: در متن و بطن جامعه ایران این دو دُر گرانبهای قرآن و عترت جریان دارد و مایه وحدت میان اقوام و گروه‌های مختلف ایرانی بوده و هست.

وی بیان کرد: کثیری از اتفاقات این مرز و بوم به برکت این دو ثقل عظیم صورت گرفته؛ مثل انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، حماسه ۹ دی، مقابله با فتنه‌های کثیری که با آن‌ها روبه‌رو بوده‌ایم و می‌توان گفت این دو ثقل، در بن‌مایه‌های جامعه ایرانی جریان دارد.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: پایدارترین رویدادی که در دانشگاه‌های کشور شاهدش بودیم، همین جشنواره است که امروز سی و ششمین دوره آن را می‌بینیم که در عین حال، کم‌هزینه‌ترین رویداد هم بوده است.

وی با بیان اینکه استفاده از مواهب قرآن و عترت مستلزم سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های دقیق و اعتبارات مکفی و تخصیص بودجه‌های لازم است، افزود: واقعیت انکارنشدنی این است که بدون داشتن برنامه دقیق و اعتبارات مناسب نمی‌شود اسلامی‌سازی را در دانشگاه‌ها تحقق بخشید و نیز نمی‌توان انتظار داشت که عطر و بوی قرآن و عترت همه فضای دانشگاهی را در بر بگیرد، این امر مستلزم اعتبار جدی است.

کلانتری ادامه داد: ما در آستانه تصویب بودجه ۱۴۰۱ هستیم و انتظار جدی در این رابطه داریم، بنده به عنوان فردی که با همه معاونت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها در ارتباط هستم، این تذکر و توجه را می‌دهم که با این وضع اعتبارات نمی‌شود در دانشگاه‌ها کار جدی کرد. این امر، همگرایی دولت و مجلس و در سطحی شورای عالی انقلاب فرهنگی را می‌طلبد تا به یک معنا از این بحران عبور کنیم.

حاشیه رفتن فعالیت‌های فرهنگی با ادغام معاونت فرهنگی با دانشجویی

وی با بیان اینکه در بعضی از دانشگاه‌ها در راستای کم کردن از هزینه‌ها، معاونت فرهنگی با دانشجویی ادغام شده و این نکته موجب شده که فعالیت فرهنگی در حاشیه قرار بگیرد، بیان کرد: ایراد دیگر این است که ردیف بودجه خاصی برای فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها دیده نشده است، اهتمام به کاهش بودجه قابل فهم است اما این نباید منجر به آسیب به بن مایه‌های فکری دانشگاه شود.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیشنهاد کرد در موضوع اول که موضوع ادغام معاونت‌های فرهنگی است، شورای عالی ورود پیدا کند و آیین‌نامه جامع دانشگاه‌ها را مورد بازنگری قرار بدهد و این امر مهم به هیئت امناها واگذار نشود.

وی ادامه داد: پیشنهاد دیگرم، تخصیص اعتبارات به صورت دقیق است تا در جاهای دیگر قابل دریافت نباشد، در حوزه پژوهش درصدها مشخص است و چشم‌انداز دقیقی وجود دارد باید این اتفاق در حوزه فرهنگ هم بیفتد. ما با بودجه بسیار کم و تقریباً با دست خالی وارد این میدان شده‌ایم و دردناک این است که در همین شرایط بوق‌های تبلیغاتی معاند به کار افتاده‌اند که بودجه فرهنگی چنان و چنین است اما کدام بودجه فرهنگی؟

کلانتری اظهار کرد: واقعیت امر این است که آن چیزی که مطلوب است با این وضع اعتبارات محقق ناشدنی است، امید داریم که در این مقطع حساس و مهم با همراهی و همدلی که میان مجلس و دولت وجود دارد، شاهد تغییرات جدی در این فضا باشیم. جامعه دانشگاهی ما احتیاح به امید دارد و برنامه‌های امیدبخش، محتاج اعتبارات جدی است.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=34621
  • منبع : خبرگزاری مهر

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.