• امروز : پنج شنبه - ۱۴ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 3 April - 2025
کل اخبار 6450

صدای حوزه امروز

داستان راستان بوستان! اولین نشست صمیمی مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه با رسانه‌های حوزوی تبارشناسی سکولاریسم در حوزه‌های علمیه امپراطوری معاونت آموزش بر حوزه/ چرا تغییر سخت است و چگونه باید پیش برویم؟ تنظیمات دروس حوزه طوریست که هیچ احتیاجی به قرآن ندارند! + واکنش ها زیر و بم اشتغال طلاب و چند نکته باریک‌تر از مو چرا ما پزشک اطفال داریم اما آخوند اطفال نداریم؟/ منبر را به هرکسی ندهید لزوم ارائه مدل اجرایی دقیق جهت ورود هیأت های مذهبی به اقتصاد اولین دیدار همسر با لباس روحانیت یا مزاحمت یک آخوند برای یک زن متأهل؟! حکمت متعالیه در خدمت انقلاب تبارشناسی تربیت چهره‌های انقلابی در گفتمان حوزه‌های علمیه از مدرسه‌ی عرفان تا کوچه‌های انقلاب/ زنانی که تاریخ را در حاشیه‌ی تاریخ نوشتند حمله طلبه ها به حوزه علمیه دروغ است/ دعوا بر سر مسجد نیست و اداره آن در اختیار اشرفی اصفهانی است جامعه الزهرا تصمیم بگیرد: تبلیغ اولویت اول است یا دوم؟!

16
گزارشی درباره افغانستان و طالبان امروز؛

هر آنچه از طالبان و وضعیت افغانستان باید بدانیم + دانلود

  • کد خبر : 19707
  • 02 مرداد 1400 - 12:43
هر آنچه از طالبان و وضعیت افغانستان باید بدانیم + دانلود
وضعیت این روزهای افغانستان و تغییر سیاست ایران نسبت به طالبان، از بحث‌های پرچالش و نسبتا مبهم در فضای مجازی است.

به گزارش خبرنگار صدای حوزه، افغانستان محور گفت‌وگوهای بسیاری در هفته‌های گذشته بوده است و یکی از مباحث داغ فعالان سیاسی و رسانه‌ای کشور می‌باشد.

طالبان چیست، کیست و از کجاست؟ نفوذ مردمی طالبان چه میزان است؟ اقبال عمومی به طالبان و دولت افغانستان چه نسبتی با هم دارد؟ نسبت طالبان با گروه های تروریستی(القاعده و داعش) چگونه است؟ سیاست فعلی ایران، تصمیم سیاسی دولت روحانی است یا کل نظام؟ سیاست های رسانه ای متناسب با شرایط فعلی و پیش رو چه باید باشد؟ و … برخی از نظام سئوالات و ابهامات مدیران، فعالان و کنشگران رسانه درباره آرایش صحنه و وضعیت این روزهای افغانستان است که سعی شده در این متن به آن‌ها پاسخ‌های مختصر و مفیدی ارائه شود.

در بخشی از متن این گزارش آمده است:‌ “از جمله نشانه‌های آشکار و غیر قابل اغماض تغییر رویکرد طالبان نسبت به گذشته، عدم همکاری با داعش در ایام اوج یکه‌تازی این گروهک تکفیری است. طالبان در زمان به قدرت یافتن داعش، بسیار تحت  فشار برای بیعت با این گروهک تروریستی قرار داشت و  حتی یک تایید اجمالی از سوی طالبان برای داعش کفایت می‌کرد؛ اما رهبران طالبان نه تنها زیر با این موضوع نرفتند، بلکه در  مقابل داعش در افعانستان ایستاند و  نیروهای ویژه طالبان با داعش جنگیدند و دفعشان کردند.

یکی دیگر از نشانه‌های ملموس تغییر رویکرد تکفیری و عملگرایی طالبان و تعدیل آن، توقف هرگونه عملیات تروریستی و نظامی علیه ایران  از سال ۱۳۸۵ است؛‌که از آن سال به این طرف، دیگر از سوی مرز افغانستان و طالبان تهدید امنیتی نداشتیم و بلکه تهدیدها از سوی مرز پاکستان بوده است.

طالبان بر اثر رفتار منطقی ایران در قبال افغانستان، جمهوری اسلامی را دلسوز برای این کشور می‌داند و مذاکرات خود را در کنار کشورهای هند، پاکستان، چین و روسیه همچنین امریکا، با ایران نیز آغاز کرده‌ است.

پوست‌اندازی طالبان مشهود است اما شیعیان و برخی از اقوام این کشور، به دلایل قومیتی، دینی و سابقه منفی گذشته، دل خوشی از طالبان ندارند.”

 

اندیشکده زمانه طی جلسات متعدد با کارشناسان حوزه افغانستان و مطالعه وضعیت موجود طالبان، جمع‌بندی خود را در قالب یک فایل PDF منتشر کرده است که لینک دانلود فایل در ادامه آمده است:

 

هر آنچه راجع به طالبان و وضعیت این روزهای افغانستان باید بدانیم

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=19707

مطالب مرتبط

07اردیبهشت
پناهجویان افغانستانی قربانی اوکراینی‌ها
نژادپرستی به سبک چشم آبی‌ها؛

پناهجویان افغانستانی قربانی اوکراینی‌ها

27فروردین
هراس و نفرت انگلیسی، توطئه مشترک علیه دو همسایه
قصه پرتکرار ایران و افغانستان؛

هراس و نفرت انگلیسی، توطئه مشترک علیه دو همسایه

25فروردین
افغانستان، ضلع سوم جنگ‌های نیابتی آمریکا علیه رقبای تمدنی

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.