• امروز : پنج شنبه - ۲۷ شهریور - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 18 September - 2025
کل اخبار 6564

صدای حوزه امروز

جای خالی علمای بزرگ مسجدی در شهر مقدس قم! تأملی در سیستم مدیریتی رسانه گریز، نظارت گریز و غیرشفاف حوزه! نشست خبری همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی و روز بزرگداشت علامه مصباح یزدی(ره) برگزار گردید راه بازکن های خیره‌سر و سازمان‌های فرهنگی بی‌ثمر! پاسخ مرکز خدمات به برخی سوالات درباره بیمه تکمیلی بعد از پایان مهلت ثبت نام! دو ویژگی اساسی روحانیت موفق / تمجید از برپایی درس‌های اخلاق در مساجد قم آیا روحانیت توانسته با تحولات جامعه همگام شود؟ آیا سرمایه اجتماعی روحانیت رو به افول است؟ لزوم اتخاذ رویکرد کیفی در گزارش های تبلیغی / کار خودجوش شما در صدای حوزه بسیار باارزش است! پاسخگویی به روش مرکز خدمات! شروع فعالیت های فرهنگی با دختران اغتشاشگر/ یک سال در مسجد ممنوع‌المنبر شدم موسیقی عرفانی یا عرفان موسیقی؛ مسأله اینست! پاسخ انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم به بیانیه تسلیم جبهه اصلاحات نقدی بر نقد بی پرده خانم اسماعیل زاده به صحبت های استاد پناهیان در باب امر به معروف و نهی از منکر

12
یادداشتی از حجت الاسلام منصوری قائم مقام سابق مرکز تخصصی فلسفه:

تأملی بر فرصت معماری اسلامی در بلوار پیامبر اعظم قم

  • کد خبر : 35709
  • 22 دی 1400 - 11:23
تأملی بر فرصت معماری اسلامی در بلوار پیامبر اعظم قم
لازمه اینکه انقلاب اسلامی مقدمیت برای تمدن اسلامی داشته باشد، حرکت در راستای عینیت بخشی به ابعاد مختلف زندگی از جمله معماری است که بایستی در آن گام هایی برداشته شود.

به گزارش خبرنگار صدای حوزه، حجت الاسلام منصوری ، قائم مقام سابق مرکز تخصصی فلسفه، طی یادداشتی به بررسی فرصت معماری اسلامی در بلوار پیامبر اعظم پرداخته است که در ادامه مطالعه می نمایید:

دوره صفویه برخوردار از اثر معماری اسلامی شد و اثر آن ماندگار ماند ولی متأسفانه تاکنون از اثر معماری اسلامی در انقلاب اسلامی خبری نیست.

لازمه اینکه انقلاب اسلامی مقدمیت برای تمدن اسلامی داشته باشد، حرکت در راستای عینیت بخشی به ابعاد مختلف زندگی از جمله معماری است که بایستی در آن گام هایی برداشته شود.

با تحقیقی که حقیر با گروهی داشته ایم طرح و نقشه معماری بلوار پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله در شهر مقدس قم، با توجه به موقعیتی که از همه جهت دارد، قرار نیست که به عنوان یک اثر معماری برای انقلاب اسلامی و عینیت بخش الگوی حوزه های علمیه در معماری باشد.

اگر چنین فرصت هایی مثل بلوار پیامبر اعظم که می تواند تعین بخش یک طرح کلان باشد، از دست رود _به جهت اینکه یک چنین موقعیت هایی در کلان شهرها یا نیست و یا اگر هم باشد بسیار کم است _ چندین دهه و یا حتی چندین قرن عقب می مانیم و اثری مناسب نمی توانیم به جای بگذاریم و حوزه علمیه طرح هایش در حوزه تمدنی فقط در حد حمل اولی باقی بماند.

طراحی فعلی برای بلوار _ بر اساس اطلاعاتی که پیدا کرده ایم _ به جای اینکه فرهنگی باشد و از پیوست اقتصادی برخوردار باشد، بالعکس است و حوزه فرهنگی پیوست می باشد.

به نظر می رسد مطالبه اگر عمومی نشود و مسئولان حوزه علمیه دست به کار نشوند و مراجع تقلید دخالتی نداشته باشند، نمی توان موثر واقع شویم چرا که کیسه های بزرگ اقتصادی برای اینجا دوخته شده است و نمی توان با چند درخواست، موثر واقع شد.

خلاصه اینکه حوزه علمیه بایستی با در دست داشتن طراحی برای بلوار ، به طور سازمانی مطالبه خود را داشته باشد و شروع به رایزنی کند و مواظب باشد که با به دست آوردن چند هزار متر زمین برای ساخت حوزه علمیه و چند مسجد از مطالبه خود دست نکشد.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=35709
  • نویسنده : حجت الاسلام منصوری

مطالب مرتبط

20بهمن
کشور نیازمند یک انقلاب دانشی در حوزه معماری و مهندسی است
در نشست تخصصی معرفی درسنامه معماری و مهندسی در مدرسه معصومیه قم مطرح شد؛

کشور نیازمند یک انقلاب دانشی در حوزه معماری و مهندسی است

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.