• امروز : شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 26 April - 2025
کل اخبار 6465

صدای حوزه امروز

درباره اطلاعیه بکارگیری طلبه کارمند در یک مسجد جزئیات اولین دوره جشنواره علامه طباطبایی(ره)، ویژه طلاب و روحانیون کل کشور نقش علما در دفاع از امت اسلامی بی‌همتاست/ غزه هرگز شکست نخواهد خورد +متن عربی مصاحبه اطلاعیه جذب “کارمند طلبه” برای یک مسجد یا جذب پیمانکار همه فن حریف؟!/ از توانایی مداحی و بیان احکام تا مسئولیت نظافت سرویس های بهداشتی! تصویر پسر اوس موسی الگویی خوب برای معرفی یک طلبه و روحانی از حکمرانی فقهی تا فقه حکمرانی/ حکمرانی فقهی و انعطاف در برابر تکثرها داستان راستان بوستان! اولین نشست صمیمی مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه با رسانه‌های حوزوی تبارشناسی سکولاریسم در حوزه‌های علمیه امپراطوری معاونت آموزش بر حوزه/ چرا تغییر سخت است و چگونه باید پیش برویم؟ تنظیمات دروس حوزه طوریست که هیچ احتیاجی به قرآن ندارند! + واکنش ها زیر و بم اشتغال طلاب و چند نکته باریک‌تر از مو چرا ما پزشک اطفال داریم اما آخوند اطفال نداریم؟/ منبر را به هرکسی ندهید لزوم ارائه مدل اجرایی دقیق جهت ورود هیأت های مذهبی به اقتصاد

10
یادداشتی از حجت الاسلام منصوری قائم مقام سابق مرکز تخصصی فلسفه:

تأملی بر فرصت معماری اسلامی در بلوار پیامبر اعظم قم

  • کد خبر : 35709
  • 22 دی 1400 - 11:23
تأملی بر فرصت معماری اسلامی در بلوار پیامبر اعظم قم
لازمه اینکه انقلاب اسلامی مقدمیت برای تمدن اسلامی داشته باشد، حرکت در راستای عینیت بخشی به ابعاد مختلف زندگی از جمله معماری است که بایستی در آن گام هایی برداشته شود.

به گزارش خبرنگار صدای حوزه، حجت الاسلام منصوری ، قائم مقام سابق مرکز تخصصی فلسفه، طی یادداشتی به بررسی فرصت معماری اسلامی در بلوار پیامبر اعظم پرداخته است که در ادامه مطالعه می نمایید:

دوره صفویه برخوردار از اثر معماری اسلامی شد و اثر آن ماندگار ماند ولی متأسفانه تاکنون از اثر معماری اسلامی در انقلاب اسلامی خبری نیست.

لازمه اینکه انقلاب اسلامی مقدمیت برای تمدن اسلامی داشته باشد، حرکت در راستای عینیت بخشی به ابعاد مختلف زندگی از جمله معماری است که بایستی در آن گام هایی برداشته شود.

با تحقیقی که حقیر با گروهی داشته ایم طرح و نقشه معماری بلوار پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله در شهر مقدس قم، با توجه به موقعیتی که از همه جهت دارد، قرار نیست که به عنوان یک اثر معماری برای انقلاب اسلامی و عینیت بخش الگوی حوزه های علمیه در معماری باشد.

اگر چنین فرصت هایی مثل بلوار پیامبر اعظم که می تواند تعین بخش یک طرح کلان باشد، از دست رود _به جهت اینکه یک چنین موقعیت هایی در کلان شهرها یا نیست و یا اگر هم باشد بسیار کم است _ چندین دهه و یا حتی چندین قرن عقب می مانیم و اثری مناسب نمی توانیم به جای بگذاریم و حوزه علمیه طرح هایش در حوزه تمدنی فقط در حد حمل اولی باقی بماند.

طراحی فعلی برای بلوار _ بر اساس اطلاعاتی که پیدا کرده ایم _ به جای اینکه فرهنگی باشد و از پیوست اقتصادی برخوردار باشد، بالعکس است و حوزه فرهنگی پیوست می باشد.

به نظر می رسد مطالبه اگر عمومی نشود و مسئولان حوزه علمیه دست به کار نشوند و مراجع تقلید دخالتی نداشته باشند، نمی توان موثر واقع شویم چرا که کیسه های بزرگ اقتصادی برای اینجا دوخته شده است و نمی توان با چند درخواست، موثر واقع شد.

خلاصه اینکه حوزه علمیه بایستی با در دست داشتن طراحی برای بلوار ، به طور سازمانی مطالبه خود را داشته باشد و شروع به رایزنی کند و مواظب باشد که با به دست آوردن چند هزار متر زمین برای ساخت حوزه علمیه و چند مسجد از مطالبه خود دست نکشد.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=35709
  • نویسنده : حجت الاسلام منصوری

مطالب مرتبط

20بهمن
کشور نیازمند یک انقلاب دانشی در حوزه معماری و مهندسی است
در نشست تخصصی معرفی درسنامه معماری و مهندسی در مدرسه معصومیه قم مطرح شد؛

کشور نیازمند یک انقلاب دانشی در حوزه معماری و مهندسی است

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.