• امروز : یکشنبه - ۲۸ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 18 May - 2025
کل اخبار 6490

صدای حوزه امروز

تصمیم های خردی که به وقتش اتخاذ نشده اند! روحانیت در خط مقدم خدمت/ روحانی و مداح رامشیری نماد خدمت شدند روایت شیخ اسماعیل رمضانی از عصر هوش مصنوعی و لزوم تغییر سبک آخوندی! نقش علما در دفاع از امت اسلامی بی‌همتاست/ غزه هرگز شکست نخواهد خورد انتقاد معاون تهذیب حوزه های علمیه از کیفیت برگزاری کمیسیون اخلاق و تربیت در همایش صدسالگی بازتأسیس حوزه حوزه پیشرو و سرآمد| تکنولوژی‌شناسی یا تکنوکراسی، کدام؟ فقط رهبری می‌توانست چنین پیام تمدن‌سازی بنویسد! «حوزه» نهاد فرا ساحتی با درون‌مایه و رویکرد تمدنی و وظیفه‌مند در برابر جامعه، جهان معاصر و انقلاب/ حوزه پیشرو و سرآمد در کنار ملت است حوزه پیشرو و سرآمد حوزه های علمیه؛ حافظان دین‌داری مردم در طوفان مدرنیته مشکلات حوزه و روحانیت در نگاه استاد علی صفایی حوزه علمیه قم از تأسیس تا صدسالگی؛ فرازها، فرودها، چالش‌ها و راهکارها رمزگشایی از اهداف آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری در تأسیس حوزه قم حوزه، قدیمی‌ترین، ماناترین و مردمی‌ترین نهاد اجتماعی/ نمونه‌ای برای پیاده‌سازی موفق مردمی‌سازی در جامعه اسلامی

11

شخصیتی برای امروز انقلاب

  • کد خبر : 9020
  • 20 فروردین 1400 - 15:11
شخصیتی برای امروز انقلاب
آوینی جنگ اسلام ناب و اسلام آمریکایی را در کتاب و مستند و مجله هایش علنی کرد و گفتمان انقلاب را از تنگنای تحریف و تحجر و سکولاریسم خارج نمود.

درباره شخصیتی می نویسم که زمان شناس بود. بدین معنا که درد و مساله زمانش را خوب و درست متوجه شده بود. فردی که دیده بان فرهنگ و رسانه بود و بدلیل اینکه چند گام جلوتر می اندیشید، مورد تفاهم حتی سوپرانقلابی های زمان خودش هم نبود. آوینی راه سخت را انتخاب کرده بود و ایران آینده و پساجنگ را ابژه قرار داده بود. آوینی به معنای واقعی وارد جنگ روایت ها شد و جراحت و زخم زبان کم برنداشت و سعی نمود از جنگ، یک روایت فطری و مطابق با سنگرهای پر از معنویت و شب عاشورایی ارائه دهد. آوینی به این نکته توجه داشت که جریان تحریف حتی از جنگ نیز ممکن است یک روایت کمونیستی و خالی از معنا و معنویت یا سکولار و از سرناچاری توسط ارباب رسانه و جراید، اتفاق بیفتد.

مساله کلان انقلاب از دید شهید آوینی

ِِآوینی درست فهمیده بود که کلان مساله انقلاب، تقابل با مدرنیته در ساحت سیستمی و فرهنگ سیاسی و اقتصادی است. در همین راستا هم توسعه و مبانی تمدن غرب نگاشت و از اساس بر گفتمان کارگزارانی و لیبرال تازید و غربت و تنهایی را به جان خرید. او متوجه شده بود که گفتمان انقلاب با محافظه کاری به قتلگاه می رود و روزگار و زمانه اش اقتضای حضور یک روشنفکر رسانه ای و فرهنگی را دارد. این دغدغه برای شکستن مارپیچ سکوت زمانه اش بود که به نام پیروان خط امام و رهبری، ساختارهای فرهنگی را به بازتولید مدرنیته، تسامح و لیبرالیسم اختصاص داده بودند.

آوینی به پاتوق ضدانقلاب در ساحت سینما و تلویزیون یورش برد و تریبون های آمریکایی زمانه اش را رسوا کرد.

آری او شهید یک نبرد واقعی بود. اما نه سنت و مدرنیته که از اسلام یک قرائت خشن و ناکارآمد ارائه می کرد و مدرنیته را تنها راه و پایان تاریخ معرفی می نمود. بلکه آوینی جنگ اسلام ناب و اسلام آمریکایی را در کتاب و مستند و مجله هایش علنی کرد و گفتمان انقلاب را از تنگنای تحریف و تحجر و سکولاریسم خارج نمود. شهادت او و مدال افتخاری چون سیدشهیدان اهل قلم باعث شد که امروز آوینی به عنوان یک ماجرا و خط فکری دنبال شود. نسل جوان ما اگر قهرمان روشنفکر می خواهد باید آوینی بخواند و انقلاب برای بازتولید و احیای ذهنیت ها و ایده های اجتماعی و فرهنگی اش، به امثال آوینی نیاز جدی و بی تعارف دارد.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=9020
  • نویسنده : علیرضا محمدلو

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.