• امروز : پنج شنبه - ۸ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 28 November - 2024
کل اخبار 6322اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

شکل و شمایل صحیح مواجهه مدارس علمیه با طلاب دهه هشتادی! فرصت تبلیغی سه روزه برای ایام فاطمیه (س) بیشتر به درد تبلیغ برای استان های نزدیک قم میخورد! اعضای نهمین دوره شورای عالی حوزه‌های علمیه به عنوان عالی‌ترین نهاد حوزوی انتخاب شدند روایت مدیر حوزه های علمیه از اهم و احب امور نزد رهبر معظم انقلاب! فرهنگ کلان گفتارها: نهادهای گفتار جمعی ساز! تصویرسازی منفی و مستمر اینترنشنال از حوزه و روحانیت جزئیات برنامه‌های آموزشی حوزه علمیه قم طلبه های بااستعداد نباید در قرض و بدهی بمانند / شیخ طوسی ۱۲ برابر سایر طلاب شهریه می گرفت! +خاطرات پیاده‌روی اربعین با شهید سیدمصطفی خمینی وسط این سیستم اداری فشل، چطور برترین حوزه را انتخاب می کنید؟! اندر لزوم تبیین حداکثری اقدامات شورای نگهبان گاهی هم نزد من می‌آمد و مقداری شکایت می‌کرد… آداب طرح نظر جدید در حوزه های علمیه! تجاری سازی، بسته بندی و قسط بندی امر دینی! امام جمعه‌ای که با دخترش پشت تریبون نماز جمعه رفت

5
مهارت های کشاورزی؛

رشد بهتر گیاه ذرت با کمک نانو ذرات منگنز

  • کد خبر : 36618
  • 02 بهمن 1400 - 16:58
رشد بهتر گیاه ذرت با کمک نانو ذرات منگنز
نانوذرات منگنز که به روشی سبز از عصاره دو گیاه به‌دست آمده به‌ عنوان یک نانو کود در رشد ذرت موثر است.

در مقاله منتشر شده در مجله Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects، نانوذرات منگنز (MnNPs) که به روشی سبز از عصاره دو گیاه یعنی، Eucalyptus robusta (ER) و Corymbia citriodora (CC) به‌دست آمده به‌عنوان یک نانو کود برای رشد ذرت مورد آزمایش قرار گرفته و کارایی آن مطالعه شد. نتایج حاکی از اثر مثبت این نانوذرات بر رشد ذرت است.

فناوری نانو صنایع مختلفی را تحت تاثیر قرار داده است. این فناوری در کشاورزی، موجب تولید کود‌ها و سموم دفع آفات کارآمدتری شده‌اند که در نتیجه بازده کشاورزی بالاتر و اثرات زیست محیطی آن‌ها کمتر شده است.

بر اساس پیش‌بینی‌ها، تولیدات کشاورزی باید تا سال ۲۰۵۰ حداقل ۷۰ درصد افزایش یابد تا تقاضا برآورده شود. در نتیجه، تسریع و گسترش توسعه کشاورزی پایدار برای تامین امنیت غذایی جهانی ضروری است.

حشره‌کش دوستدار محیط زیست

نانوذرات را می‌توان به‌عنوان حشره‌کش دوستدار محیط زیست در کشاورزی استفاده کرد. علاوه بر این، می‌توان از آن به‌عنوان کود برای کاهش اثرات مضر کود‌های سنتی مبتنی بر NPK استفاده کرد. نانوذرات مبتنی بر منگنز به دلیل غیرسمی بودن، پایداری شیمیایی عالی و هزینه نسبتا پایین، توجه محققان کشاورزی را جلب کرده است. این نانوذرات در مسیر‌های متابولیکی مختلف شرکت می‌کنند، فعالیت‌های اساسی را در گیاهان انجام داده و به طور مستقیم با فتوسنتز، بیوژنز و انتقال انرژی مرتبط هستند.

غله ای با موقعیت استراتژیک در اقتصاد جهانی

ذرت (Zea mays) سومین غله پرطرفدار در جهان است که پس از برنج و گندم قرار دارد. حضور این غله در اقتصاد جهانی ضروری است، زیرا تقریباً در هر زمین کشاورزی رشد می‌کند. در نتیجه، تحقیقاتی برای بهبود محصولات آن از طریق استفاده از فناوری‌های پیشرفته در حال انجام است.

اکالیپتوس به دلیل دسترسی گسترده، یک منبع طبیعی جذاب است. برگ‌های اکالیپتوس حاوی مواد شیمیایی مختلفی است. اکالیپتوس روبوستا (ER) دارای چندین ترکیب در اسانس خود است که در برگ‌های آن یافت می‌شود که ممکن است در ایجاد نانوذرات نقش داشته باشد. استفاده از اسانس اکالیپتوس در ایجاد نانوذرات نقره برای فعالیت ضدباکتریایی، نانوذرات آهن برای تصفیه فاضلاب و تخریب رنگ بسیار گسترده است.

استفاده از نانو ذرات

محققان تلاش کردند تا از اکالیپتوس روبوستا و کوریمبیا سیتریودورا، به‌عنوان پیش ساز‌ها و عوامل احیاکننده استفاده کرده، نانومواد مبتنی بر منگنز برای کاربرد‌های کشاورزی ایجاد کنند. آن‌ها از این دو گیاه، نانوذرات تولید کرده و آن‌ها را روی ذرت مورد آزمایش قرار داده‌اند. نانوذرات منگنز تولید شده از عصاره برگ اکالیپتوس روبوستا دو ساختار بلوری را نشان می‌دهند.

نانوذرات آهن و منگنز در جوانه‌زنی ذرت مورد آزمایش قرار گرفتند، در اکثر آزمایش‌هایی که از نانوذرات استفاده شد میانگین جوانه‌زنی ۱۰۰ درصد شد، در حالی که نمونه‌های شاهد ۹۰ درصد جوانه‌زنی را نشان دادند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=36618
  • منبع : خبرگزاری دانشجو

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.