به گزارش خبرنگار صدای حوزه، تعطیلی های زیاد تقویمی کشور در برهه های مختلف زمانی، مورد انتقاد کارشناسان قرار گرفته است و از آسیب های آن سخنها گفته اند. این مسئله تا جایی پیش رفته است که مجلس شورای اسلامی هم در سال های اخیر، به موضوع ساماندهی تعطیلی ها پرداخته است و برخی از این تعطیلی ها را دست خوش تغییر قرار داده است.
مرکز مدیریت حوزه های علمیه قم اما علاوه بر تعطیلی های تقویمی، «طبق سنوات گذشته» یک تعطیلی ۲ هفتهای تابستانی را هم برای کارکنان خود تدارک دیده است.
شاید تاکنون برای شما این سوال پیش آمده باشد که دلیل این تعطیلی دو هفته ای، که در بین سازمانها و ارگانهای رسمی، منحصر به فرد یا حداقل کم نظیر است، چیست؟
در جواب این سوال ممکن است گفته شود مسئولان مرکز مدیریت، در مدت تعطیلی مذکور به سرکشی از مراکز استانی و مدارس شهرستان ها می پردازند. اما باید گفت با توجه به اینکه خود مراکز مدیریت استانی نیز در این مدت در تعطیلات تابستانی به سر میبرند و از طرفی غالب مدارس شهرستانی نیز در مدت مذکور، فقط در حد بخش اداری فعالیت دارند، چنین فرضی مردود به نظر میرسد؛ به علاوه این که شواهد و قرائن خاصی نیز در تایید این فرض وجود ندارد!
یک فرض دیگر این است که تمامی طلاب و روحانیونی که امورشان به نحوی به مراکز مدیریت استانی و مرکز مدیریت قم مربوط می شود، در این مدت تعطیلات تابستانی، به صورت اتفاقی توافق کردهاند که کارشان هرگز به مراکز مذکور کشیده نشود! بهتر است قضاوت در مورد این فرض را بر عهده خود طلاب و روحانیون محترم واگذار نماییم!
فرض دیگری که برای تعطیلات تابستانی مرکز مدیریت به ذهن میرسد این است که مدیران و کارکنان محترم آن مرکز به فرصتی برای مسافرت زیارتی، سیاحتی یا سرکشی به اقوام و خویشاوندان خود در شهرستان های دیگر نیاز داشته باشند و این تعطیلات پاسخی به نیاز گفته شده است.
برای کنار زدن این فرض نیز باید توجه داشت که سازمانها و ارگانهای دیگر برای چنین مواردی ۳۰ روز مرخصی سالانه در نظر گرفته اند تا با تقسیم منطقی زمان مرخصی کارکنان خود، هم به این نیاز کارکنان ارگان و اداره ی متبوع خود پاسخ داده باشند و هم از تعطیلی کامل آن جلوگیری نمایند، تا کار مراجعه کنندگان محترم نیز روی زمین نماند و تکریم شوند.
این که چرا مرکز مدیریت حوزه، از چنین شیوه ای استفاده نمی کند تا کار طلاب و روحانیون محترم دو هفته معطل نشود و تکریم این مراجعه کنندگان گرامی، دچار خدشه نشود، خود جای پرسش است!
گذشته از این باید توجه داشت که از ابتدای تعطیلات تابستانی مرکز مدیریت، یعنی دوم مردادماه تا امروز که چهاردهم مردادماه و انتهای تعطیلات اعلام شده است، شهر مقدس قم و اکثریت مطلق شهرهای بزرگ و کوچک کشور در وضعیت قرمز یا نارنجی کرونایی به سر می برند؛ بنابراین مسافرت بین شهری در این ایام به نیت زیارت، سیاحت و امثال آن ممنوع بوده است و از این زاویه نیز تعطیلات تابستانی مرکز مدیریت مورد سوال جدی است!
در پایان باید پرسید که با توجه به وابستگی مسائل مختلف دهها هزار طلبه و روحانی سراسر کشور به مراکز مدیریت حوزه های علمیه، چه در استان ها و چه در شهر مقدس قم، از جمله در موضوعاتی مانند انتقالی، امتحانات شفاهی، تبلیغ، شهریه و موارد بسیار دیگر، آنهم در کنار عدم معرفی راهکاری جایگزین یا اضطراری از طرف مرکز مدیریت برای این مدتِ قابل توجه، آیا دلیل پسندیده ای برای تعطیلات تابستانی مرکز مدیریت حوزه وجود دارد؟
امید است مسئولان محترم مرکز مدیریت حوزه، لحظه ای خود را جای آن طلبه ای که در مدت این دو هفته تعطیلات تابستانی، احتیاج ضروری جهت مراجعه به مراکز مدیریت پیدا می کند، بگذارند و برای سال های آینده، چاره ای برای معطلی چنین مراجعه کنندگانی بیندیشند.