به گزارش خبرنگار فضای مجازی صدای حوزه، محمد ملک زاده به بررسی و تحلیل اصطلاحات سیاسی پرداخته است که د رنوشتار زیر، تحلیل اصطلاح آگرمان (agreman) را مطالعه می نمایید:
آگرمان یا پذیرش
آگرمان یا پذیرش (Agreement)، اصطلاحی با ریشه فرانسوی است و به اجازهنامهای گفته میشود که توسط یک کشور برای پذیرش سفیر اعزامی از کشور دیگر صادر میشود.
در عرف دیپلماتیک صدور چنین اجازهنامهای پس از بررسی سوابق سفیر ارسالی توسط کشور پذیرنده انجام میشود و در صورت عدم صدور اجازهنامه، مقامات کشور پذیرنده نیز ملزم به ارائه توضیحات و دلایل عدم پذیرش سفیر موردنظر نمیباشند. البته این عرف مربوط به سفارتخانههای موجود در کشورها و دیپلماتهای شاغل در آن است نه سازمانهای بینالمللی مانند سازمان ملل که دارای ماهیت جهانی و بینالمللی است و در خاک یک کشور مانند آمریکا قرار دارد.
پذیرش یا رد دیپلماتهای کشورها در سازمانهای بینالمللی به عهده کشور میزبان نیست و کشورهایی که میزبان چنین سازمانهایی در خاک خود میباشند، نمیتوانند مانع از ورود دیپلماتهای کشورها در سازمانهای بین المللی مانند سازمان ملل متحد شوند. با این وجود دولت آمریکا گاه با دلایل سیاسی مانع از ورود سفرا و دیپلماتهای کشورهای مخالف خود به ویژه جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل شده است.
در یک مورد پس از معرفی آقای ابوطالبی به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، دولت آمریکا در اقدامی خلاف منشور سازمان ملل، به بهانههای سیاسی مانع از پذیرش وی به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل شد. این اقدام دولت آمریکا از دیدگاه کارشناسان بینالمللی، نقض قوانین بین المللی و نیز نقض تعهد آمریکا بر اساس منشور سازمان ملل متحد تلقی گردید.
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن در تاریخ ۲۳/۱/۱۳۹۳ با اشاره به پیامدهای این اقدام آمریکا آن را نوعی سوء استفاده دولت آمریکا از جایگاه خود به عنوان کشوری که میزبان یک سازمان بین المللی (سازمان ملل متحد) در خاک خود میباشد توصیف نمود.
پروفسور ویلیام بیمن، استاد دانشگاه مینه سوتای آمریکا نیز این اقدام دولت آمریکا در عدم پذیرش سفیر جمهوری اسلامی ایران را نقض قطعی قانون بین الملل خواند که در اثر فشار لابی صهیونیستی بوجود آمده است.
گرچه چنین اقدامات غیرقانونی از سوی آمریکا علیه کشورهای مستقل تازگی نداشته و به این مورد محدود نمیباشد اما از نگاه کارشناسان خارجی و تحلیلگران بین المللی چنین اقداماتی ضرر چندانی به جمهوری اسلامی ایران نمیزند، اما رفتار غیرقانونی آمریکا در بیتوجهی به قوانین بینالمللی و سنگ اندازی وی در مسائل بین المللی کشورها و تعامل آنها با سازمان ملل را برای همگان آشکار میسازد.