• امروز : جمعه - ۱۵ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 4 April - 2025
کل اخبار 6451

صدای حوزه امروز

داستان راستان بوستان! اولین نشست صمیمی مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه با رسانه‌های حوزوی تبارشناسی سکولاریسم در حوزه‌های علمیه امپراطوری معاونت آموزش بر حوزه/ چرا تغییر سخت است و چگونه باید پیش برویم؟ تنظیمات دروس حوزه طوریست که هیچ احتیاجی به قرآن ندارند! + واکنش ها زیر و بم اشتغال طلاب و چند نکته باریک‌تر از مو چرا ما پزشک اطفال داریم اما آخوند اطفال نداریم؟/ منبر را به هرکسی ندهید لزوم ارائه مدل اجرایی دقیق جهت ورود هیأت های مذهبی به اقتصاد اولین دیدار همسر با لباس روحانیت یا مزاحمت یک آخوند برای یک زن متأهل؟! حکمت متعالیه در خدمت انقلاب تبارشناسی تربیت چهره‌های انقلابی در گفتمان حوزه‌های علمیه از مدرسه‌ی عرفان تا کوچه‌های انقلاب/ زنانی که تاریخ را در حاشیه‌ی تاریخ نوشتند حمله طلبه ها به حوزه علمیه دروغ است/ دعوا بر سر مسجد نیست و اداره آن در اختیار اشرفی اصفهانی است جامعه الزهرا تصمیم بگیرد: تبلیغ اولویت اول است یا دوم؟!

12
به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله دکتر بهشتی:

بهشتی، بی‌تردید یک سیاستمدار بود؛ اما «یک سیاستمدار بهشتی»

  • کد خبر : 16732
  • 07 تیر 1400 - 15:34
بهشتی، بی‌تردید یک سیاستمدار بود؛ اما «یک سیاستمدار بهشتی»
مرحوم شهید آیت‌الله دکتر بهشتی، شخصیتی فراجناحی و فراسیاسی که خط اعتدال و انسانیت و علم را در پیش گرفت و هدف بالای خویش که تحقق جامعه اسلامی بود را محقق نمود، هرچند چهار دهه است که وی در میان ما نیست و دوستان و یاران او پرچم تبیین انقلاب را به دست گرفته‌اند، و جای این پرسش است که جریان انقلاب برای به کرسی نشاندن راه و منش این اسطوره عدالت و تقوا در جامعه و در بین نسل جوان چه کرده است؟ و امروزِ ما، با بهشتی چقدر فاصله دارد؟

به گزارش خبرنگار فضای مجازی صدای حوزه، نیما ارزانی عضو تحریریه‌ی مدادالفضلاء در کانال ایتای نویسندگان حوزوی نوشت:

یکی از شخصیت‌های اثرگذاری که بیشترین الگو را جوانان این مرز و بوم از او گرفتند شهد آیت الله دکتر بهشتی بود. نگارنده این سطور بر این باور است که دنیای امروز ما بیشتر از دنیای ۴۰ سال پیش ایران به اندیشه و تفکر او نیازمند است مرحوم شهید آیت‌الله دکتر بهشتی، شخصیتی فراجناحی و فراسیاسی که خط اعتدال و انسانیت و علم را در پیش گرفت و هدف بالای خویش که تحقق جامعه اسلامی بود را محقق نمود، هرچند چهار دهه است که وی در میان ما نیست و دوستان و یاران او پرچم تبیین انقلاب را به دست گرفته‌اند، و جای این پرسش است که جریان انقلاب برای به کرسی نشاندن راه و منش این اسطوره عدالت و تقوا در جامعه و در بین نسل جوان چه کرده است؟ و امروزِ ما، با بهشتی چقدر فاصله دارد؟

این روزها که در چهلمین سالروز فقدان این مرد بزرگ قرار گرفته‌ایم، بیش از همه نیازمند بیان جایگاه علمی ایشان هستیم و جامعه بیش از هر زمان دیگر تشنه اندیشه ناب اوست. در چنین جامعه ای نباید از شخصیت و اندیشه آن شهید والامقام غفلت می شد، هنوز بسیاری از جوانان و چهره‌های کشور و مردم، او را به درستی نمی‌شناسند و با اندیشه های انقلابی و اسلامی شهید بهشتی بیگانه‌اند‌.

شهید بهشتی در مناسبت ها نمی گنجد و پرداختن به آن شخصیت برجسته، باید فراتر از هفتم تیر اتفاق بیفتد، بهشتی نباید برای همیشه مظلوم بماند.
معتقدم اندیشمندان و دوستان و یاران و کسانی که سیر مطالعاتی این شهید عزیز را داشته‌اند باید بیشتر همت کنند و بجا بود، بعد از ۴۰ سال ما او را به دنیا معرفی می‌کردیم، شخصیت او، بازتاب پیروزی و ایجاد انقلاب اسلامی است.

بهشتی هرگز وابسته به هیچ حزب و جناح سیاسی خود را نکرده و همه کسانی که وامدار جمهوری اسلامی هستند باید خود را مدیون به خون شهید ارزشمند بدانند و در راه تبیین اهداف او تلاش کند و انحصار او به جریان سیاسی خاص برای کسی که در طول حیاتش به مظلومیت شهره بود حقیقتاً ظلم بزرگی به ایشان است.
وقتی به زندگی شهید بهشتی دقت می‌کنیم، هجمه‌های فراوانی را در طول عمر مبارک شان تحمل کردند. از سوی دیگر تمرکز شهید بهشتی روی اصول گفتمان انقلاب اسلامی و دغدغه ای که همیشه درباره عدالت و اجتماع داشتند برای مان الگوی سیاسی و اعتقادی جذابی است، این که نباید از حرفهای بیهوده و تهمت آفرین دلگیر شویم. شهید بهشتی به خوبی آموخت که هر کجا که کشتی انقلاب نیاز به کمک داشت، باید وارد عمل شد و در خط امام و ولایت و دفاع از سنگر انقلاب تمام قد ایستادگی کرد.

البته امروزه متأسفانه برای برخی از مدیران نظام اسلامی، اتخاذ رویکردهای مقدس بهشتی‌ها هزینه دارد و مکتب بهشتی را به بهای اندک می فروشند.
آن چیزی که زیباتر است این بود که شهید بهشتی خود را معطل این و آن نکرد و به هدفش برای تحقق جامعه اسلامی عمل پوشاند.
این روزها یادش را گرامی می‌داریم، و از اندیشه اش می آموزیم که نباید عزت و اقتدار را از خارجی‌ها طلب کنیم؛ شهید آیت الله بهشتی، بی‌تردید یک سیاستمدار بود؛ اما «یک سیاستمدار بهشتی».

*لازم به ذکر می‌باشد انعکاس محتواهای شبکه های اجتماعی لزوما به معنای تایید آنها نمی‌باشد و جهت اطلاع مخاطبان پایگاه خبری تحلیلی صدای حوزه، منتشر می‌شود.

 

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=16732
  • نویسنده : نیما ارزانی
  • منبع : @HOWZAVIAN

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.