تصحیح و عذرخواهی خبرگزاری فارس بابت خبر هتک حرمت به یک سید روحانی که کلیپ آن در حد قابل توجهی در شبکه های اجتماعی منتشر شده بود اصل مطلب را حل نکرد چرا که صریح اعلام نشد که حتی با فرض ساختگی بودن آن کلیپ، بالاخره پسرهتاک در کلیپ پخش شده دستگیر شده یا نه ؟ اصل کشدار شدن این ابهام منجر به واقعی انگاشتن آن و نیز پخش بیشتر کلیپ مدنظر و تشدید قبح شکنی ها خواهد شد.
تلنگر مد نظر نظر دریافت شد!
از طرفی شاید پخش این کلیپ هتاکانه و بی شرمانه می تواند تلنگری باشد مبنی بر اینکه چرا چنین کلیپی که ساختگی بودنش از سر و رویش می بارد اینگونه وایرال می شود (ویروس گونه پخش می شود) و واقعی تلقی می شود؟
به نظر می رسد زمینه های ذهنی و اقتضائات محیطی منفی علیه روحانیت در اثر وضعیت بد اقتصادی مردم از یک طرف و کم کاری حقیقی و رسانه ای حوزه های علمیه و روحانیون سرشناس در جهت همراهی با مردم در بحبوحه مشکلات اقتصادی به ویژه در سال های اخیر، منجر به این باورپذیری می شود.
اتفاقی که افتاد این بود که جبهه مخالف با ضعیف ترین محصولات رسانه ای علیه نظام و یا روحانیت، در لایه های مختلف جامعه ایرانی نفوذ می کند و از این منظر دستگیری پسر هتاک یا اعلام اشتباه خبری در جهت تطبیق این کلیپ با اتفاقی مشابه در کیاشهر مشکل را حل نمی کند چرا که مساله اصلی تازه رو شده است و آن اینکه:
چرا بخشی از مردم، طلاب و روحانیون را از جنس خود نمی دانند و با وجود رویکردهای انتقادی بسیاری از طلاب و فضلا، آنان را دچار نوعی “ماست مالی مزمن” در مواجهه با خطاهای دولتی و حکومتی می دانند؟
چرا میزان گلایه و ناراحتی از طلاب و روحانیونی که به اصطلاح کاره ای هم نیستند در حدی می باشد که این قشر با کنایه های تلخ و زننده در کوچه و خیابان روبرو هستند؟!
از طرفی آیا دولتمردان می دانند آثار و نتایج کم کاری ها و ندانم کاری ها و گاه خیانت های آنان چگونه بر سر طلاب و روحانیون بی خبر از بازی های قدرت خالی می شود؟
مشت نمونه خروار نیست
حقیقت اینست که اکثریت طلاب و روحانیون نه پست دولتی دارند نه اوضاع مالی جالبی دارند و غالبا با قناعت و سادگی و زحمت زندگی می کنند و حتی اهل ماست مالی هم نیستند و هر جا که راه دهد با صدای بلند به جانبداری از مردم میدانداری می کنند، اما متاسفانه به رسم مغالطه مشت نمونه خروار است، به گناه نکرده خود محاکمه می شوند و گویا سکوت و سکون برخی نامداران و ساختارهای حوزوی بر عمل جهادی و مردمی دیگر طلاب و فضلا حداقل به لحاظ رسانه ای چربیده است.
چرا بخشی از مردم طلاب و روحانیون را از جنس خود نمی دانند؟
کمترین نتیجه از وایرال شدن کلیپ پسرهتاک می تواند همین باشد که حوزه های علمیه و علما و روحانیون به ویژه در سطوح بالاتر لازم است با صراحت لهجه و فکت و واکنش هایی بیشتر و ملموستر و اجرایی تر مردمی بودن و همراهی خود با آنان را نشان دهند. طلاب جهادی و تبلیغی و روحانیون ساکن در محلات و شهرستان های مختلف سالهاست چنین رویه ای دارند و از عمق جانشان مردم را دوست دارند و برای دین و دنیای آنها شبانه روز کار می کنند و اما برخی بزرگان حوزه توانسته اند فارغ از بیانیه های مرسوم و سخنرانی های روتین، کارهایی در حد وسع و نفوذ و جایگاه بلند خود به نفع مردم مستضعف انجام دهند؟!
البته متوجه ملاحظات امنیتی بزرگان حوزه هستیم که مراقبند دشمنان مردم از آشفته بازارها به نفع اهداف شوم خود استفاده نکنند اما به هر ترتیب خروجی این شده است که تصور چندان مثبتی در جهت همراهی حداکثری روحانیت با مردم ایجاد نشده است و خطر امنیتی این انگاره بیشتر از خطر احتمال سوء استفاده ها می باشد.
حرف آخر اینکه لازم است رسانه های حوزوی حواسشان به طلاب و روحانیون انقلابی در کف جامعه باشد و آنها را پشتیبانی رسانه ای بکنند. چه بسیار علما و بزرگان و طلاب و روحانیون باتقوا و انقلابی و خوش فکری که در حوزه ها و دانشگاه ها و محلات و مجتمع های مسکونی و مساجد و … مشغول کار علمی ، فرهنگی و دینی هستند و مورد مراجعه، اعتماد و محبت مردم نیز می باشند و همچنان بر قشر عظیمی از مردم ایران اثرگذار هستند. آنها براستی پناهگاه جوانانی هستند که از ریا و تظاهر و فساد و تبعیض در ابعاد و اقسام مختلفش خسته اند…