• امروز : چهارشنبه - ۱۳ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 2 April - 2025
کل اخبار 6448

صدای حوزه امروز

داستان راستان بوستان! اولین نشست صمیمی مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه با رسانه‌های حوزوی تبارشناسی سکولاریسم در حوزه‌های علمیه امپراطوری معاونت آموزش بر حوزه/ چرا تغییر سخت است و چگونه باید پیش برویم؟ تنظیمات دروس حوزه طوریست که هیچ احتیاجی به قرآن ندارند! + واکنش ها زیر و بم اشتغال طلاب و چند نکته باریک‌تر از مو چرا ما پزشک اطفال داریم اما آخوند اطفال نداریم؟/ منبر را به هرکسی ندهید لزوم ارائه مدل اجرایی دقیق جهت ورود هیأت های مذهبی به اقتصاد اولین دیدار همسر با لباس روحانیت یا مزاحمت یک آخوند برای یک زن متأهل؟! حکمت متعالیه در خدمت انقلاب تبارشناسی تربیت چهره‌های انقلابی در گفتمان حوزه‌های علمیه از مدرسه‌ی عرفان تا کوچه‌های انقلاب/ زنانی که تاریخ را در حاشیه‌ی تاریخ نوشتند حمله طلبه ها به حوزه علمیه دروغ است/ دعوا بر سر مسجد نیست و اداره آن در اختیار اشرفی اصفهانی است جامعه الزهرا تصمیم بگیرد: تبلیغ اولویت اول است یا دوم؟!

13
بررسی ماهیتی فضای مجازی؛

فضای مجازی در گفتمان ایده‌آل جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی به چه سمت و سویی می رود؟

  • کد خبر : 8146
  • 11 فروردین 1400 - 12:42
فضای مجازی در گفتمان ایده‌آل جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی به چه سمت و سویی می رود؟
مدیریت و حاکمیت بر فضای مجازی با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، گفتمانی است که باید توسط جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در فضای مجازی به گفتمان عمومی تبدیل شود.

به گزارش صدای حوزه، فضای مجازی از مسائل و موضوعات بسیار مهم انقلاب اسلامی به شمار می رود که به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، اهمیت فضای مجازی به اندازه اهمیت انقلاب اسلامی است.

ضرورت راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات

متأسفانه در شرایط کنونی شاهد چالش های متعددی نسبت به فضای مجازی هستیم؛ یکی از چالش های عمده فضای مجازی کشور، نبود گفتمان واحد بین نیروهای انقلابی و دلسوزان نظام در سه حیطه تولید و توزیع و مصرف فضای مجازی است؛ به گونه ای که هنوز هیچ یک از نهادهای انقلابی و یا افراد شاخص به طور جدی، پیگیر راه اندازی شبکه ملی اطلاعات نشده اند و این در حالی است که مقام معظم رهبری بارها و بارها بر لزوم اعمال مدیریت صحیح بر فضای مجازی با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات تاکید کرده اند.

از این رو این مساله باید توسط افراد و گروه های مختلف جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی به صورت جدی پیگیری شود؛ این افراد و گروه ها شامل حوزویان و دانشگاهیان، نیروهای مسلح، بسیج، جمع کثیری از مدیران و برنامه ریزان فرهنگی کشور، نهادهای موثر فرهنگی اعم از دولتی و غیردولتی، شرکت های ارائه دهنده خدمات فضای مجازی اعم از رسانه های صوتی و تصویری، غالب رسانه های خبری مکتوب و غیر مکتوب و رسانه ملی می شود.

مسائلی که به دست فراموشی سپرده شده‌اند

متاسفانه شرایط کنونی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه فضای مجازی به گونه ای است که تنها به فرهنگ مصرف توجه شده و ذهن همگان از دو حیطه بسیار مهم تولید و توزیع (که از مولفه های راهبردی در قوی شدن در عرصه فضای مجازی است) منصرف شده است.

جای بسی تأسف دارد که این ادبیات یا گفتمان، گفتمان غالب در کشور بوده و قریب به اتفاق مردم و مسئولین، همین دیدگاه را دارند. رسوخ این گفتمان در تمامی لایه های فکری کشور به خصوص ایران اسلامی و نیروهای انقلابی و حزب الهی آن، محصول گفتمان سازی ۸۰ ساله آمریکا و بیش از ۳۰۰ سال استعمار و استثمار کشورهای استعمارگر است.

این گفتمان که نتیجه وادادگی و انفعال در برابر صف آرایی دشمن در عرصه فضای مجازی و خلاف منویات رهبر معظم انقلاب است، شاخصه هایی دارد که به برخی از مهمترین شاخصه ها می پردازیم:

نهادینه سازی عدم خودباوری در تولید، ابزار، قالب، روش و خدمات فضای مجازی

علم زدگی افراطی در موضوع فضای مجازی (به گونه ای که برخی از تبعات غیرشرعی و عقلی حاصل از سازوکارهای فعلی فضای مجازی به عنوان چیزی که باید پذیرفت، تئوریزه می شود. به عنوان نمونه، وجود محتوای نامشروع و نقض گسترده حریم خصوصی دیگران در حال عادی سازی است.)

پذیرش دهکده جهانی با مدیریت آمریکایی توسط نخبگان، دولت ها و ملت ها

توزیع عجولانه ابزارها و خدمات رسانه های نوین ارتباطی به صورت غیرکارشناسی، اقتصاد محور و بدون در نظر گرفتن مصالح کشورها

معطوف شدن نگاه و قلم کارشناسان و دلسوزان به فرهنگ مصرف و غفلت از فرهنگ تولید و توزیع.

مصرف زدگی و استفاده حداکثری از تمام محصولات فضای مجازی

چالش عمده دیگر در جبهه فرهنگی انقلاب فرهنگی در عرصه فضای مجازی، جهل، ناآگاهی و پایین بودن سواد رسانه ای اسلامی است.

منظور از جهل، ناآگاهی نسبت به مسائل و موارد مرتبط با فضای مجازی است که برخی از این ناآگاهی ها عبارت است از: تعریف و ماهیت فضای مجازی، ابعاد خرد و کلان فضای مجازی، اهداف تأسیس و ترویج فضای مجازی، بهره برداری حداکثری استعمارگران از وضعیت موجود، ناآشنایی با گفتمان انقلاب اسلامی در فضای مجازی، ناآگاهی نسبت به احکام شرعی فضای مجازی، نبود نگاه جامع نسبت به آسیب ها و مشکلات در ابعاد گوناگون فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی، بهداشتی، اقتصادی و علمی، نگرش منفعلانه و استعمارزده نسبت روش استفاده صحیح از خدمات فضای مجازی، نداشتن راهکارهای انقلابی، کامل و همه جانبه جهت حل معضلات در عرصه فضای مجازی.

از این رو می توان گفت فقدان نگاه ژرف و دقیق درباره فناوری های ارتباطی و مدیریت فضای مجازی، موجب بهره برداری فراوان گردانندگان و طراحان فضای مجازی در عرصه بین المللی شده است.

آنان که چنگالشان به خون میلیون ها انسان بی گناه آغشته است و افراد زیادی را به قتلگاه گناه و فساد کشانده و زخم عمیقی بر پیکره خانواده و جوامع گوناگون زده اند، زمانی که به فناوری های ارتباطی می رسند همچون گرگی در لباس میش با استفاده از غفلت گروه های گوناگون، اقدام به ترویج و گسترش سخت افزار و نرم افزار فسادخیز خود می کنند و با دلسوز نشان دادن خود هیچ کشوری را در زمینه فضای مجازی تحریم نمی کنند و با سیاست های استعماری خود مانع خودکفایی دولت ها و ملت ها در عرصه فضای مجازی می شوند.

لذا ضرورت دارد همه نهادها و دستگاه های فرهنگی و انقلابی مرتبط با فضای مجازی، منویات مقام معظم رهبری در مدیریت فضای مجازی (که خوشبختانه منویات مقام معظم رهبری در این باره با جزییات توسط ایشان تبیین شده است) را در اولویت قرار داده و از هر گونه اختلاف و دوگانگی گفتمانی پرهیز نمایند.

مسلما مهمترین گفتمان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه فضای مجازی باید همان مطالبه بحق رهبر معظم انقلاب یعنی تحقق شبکه ملی اطلاعات باشد که این مطالبه باید به گفتمان عمومی تبدیل شود.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=8146
  • منبع : تسنیم

مطالب مرتبط

01اسفند
طراحی اسلامی سکوهای مجازی: از چالش‌ها تا راهکارها
در دومین جلسه از دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» مطرح شد؛

طراحی اسلامی سکوهای مجازی: از چالش‌ها تا راهکارها

01اسفند
آغاز تحول فضای مجازی؛ نقد و طراحی سکوهای اسلامی
در نخستین جلسه دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» مطرح شد؛

آغاز تحول فضای مجازی؛ نقد و طراحی سکوهای اسلامی

15بهمن
چگونگی دینی سازی سکوهای مجازی
پژوهشگر عرصه فضای مجازی طی یادداشتی نوشت؛

چگونگی دینی سازی سکوهای مجازی

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.