• امروز : یکشنبه - ۲۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 11 May - 2025
کل اخبار 6476

صدای حوزه امروز

فقط رهبری می‌توانست چنین پیام تمدن‌سازی بنویسد! حوزه پیشرو و سرآمد مشکلات حوزه و روحانیت در نگاه استاد علی صفایی حوزه علمیه قم از تأسیس تا صدسالگی؛ فرازها، فرودها، چالش‌ها و راهکارها رمزگشایی از اهداف آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری در تأسیس حوزه قم امام خمینی ره پرچمدار تعالی حوزه قم در نیم قرن اخیر/ بعد مردمی و اجتماعی از مهمترین ابعاد حوزه علمیه است/ مردم پشتوانه اصلی حوزه و نهاد علم دین هستند چالش ها و فرصت های حوزه علمیه در صدسال دوم حیانش! نشست گفتمانی صدای حوزه با عنوان “حوزه آینده؛ فرصت‌ها و چالش‌ها” ضرری که افشای اسرار به شیعه وارد کرده است/ تاریخ سازی با حضور به هنگام یا نابهنگام درباره اطلاعیه بکارگیری طلبه کارمند در یک مسجد جزئیات اولین دوره جشنواره علامه طباطبایی(ره)، ویژه طلاب و روحانیون کل کشور نقش علما در دفاع از امت اسلامی بی‌همتاست/ غزه هرگز شکست نخواهد خورد +متن عربی مصاحبه اطلاعیه جذب “کارمند طلبه” برای یک مسجد یا جذب پیمانکار همه فن حریف؟!/ از توانایی مداحی و بیان احکام تا مسئولیت نظافت سرویس های بهداشتی! تصویر پسر اوس موسی الگویی خوب برای معرفی یک طلبه و روحانی

11
استاد حوزه و دانشگاه مطرح کرد؛

شیوه تربیتی حضرت زهرا(س) در موقعیت بازی با کودکان

  • کد خبر : 36664
  • 03 بهمن 1400 - 15:43
شیوه تربیتی حضرت زهرا(س) در موقعیت بازی با کودکان
حضرت امیرالمومنین علیه السلام و حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها نسبت به بازی کردن با کودکان خود بسیار توجه داشتند و همین موضوع نه تنها باعث شادابی و نشاط در خانه آنها می‌شد بلکه حس قبول مسئولیت را در فرزندان‌شان تقویت می‌کرد.

به گزارش صدای حوزه، فعالیت‌ها و کارهایی که یک کودک نوپا انجام می‌دهد معمولاً اساس شکل‌گیری شخصیت اوست. یعنی راه رفتن کودک و تلاش او برای گرفتن اشیاء اطراف نوعی تلاش برای انجام کارها و ایستادن روی پاهای خودش است.

البته درست است که کودک به محض راه رفتن، کار کردن را آغاز نمی‌کند اما در سال‌های ابتدای زندگی معمولا در ضمن بازی مسئولیت‌هایی را بر عهده می‌گیرد که از بزرگترهای خود آموخته است. به همین دلیل می‌توان ادعا کرد که بازی کردن شیوه بسیار خوبی برای ایجاد احساس مسئولیت در کودک یا نوجوان است.

دکتر فاطمه محبی، استاد حوزه و دانشگاه، طی گفت‌وگویی به بررسی نقش حضرت زهرا سلام الله علیها در تربیت فرزند پرداخته است.

بازی کردن حضرت زهرا(س) با فرزندانش

شیوه تربیتی حضرت زهرا سلام‌الله علیها در زمان بازی با کودکان، الگویی برای تربیت فرزند است. درست است که امروزه روانشناسان متوجه شده‌اند که بازی کردن با کودک باعث رشد شخصیتی، بروز استعدادهای پنهانی و مسئولیت‌پذیری او می‌شود و بزرگترها می‌توانند نکات و مواردی را که در نظر دارند، در زمان بازی به کودک خود آموزش بدهند، اما حدود چهارده قرن پیش حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها همین نکته را در زمان بازی کردن با کودکان خود اعمال می‌کرد.

از طرف دیگر در روایت‌های زیادی نقل شده که پیغمبر اسلام صلی‌الله علیه و آله با فرزندان دخترش، حضرت زهرا سلام‌الله علیها ، همبازی می‌شد و همراه با آنها به تحرک می‌پرداخت و نکته‌های بسیار ارزشمندی را به آنها آموزش می‌داد.

در عین حال، حضرت امیرالمومنین علیه السلام و حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها نسبت به بازی کردن با کودکان خود بسیار توجه داشتند و همین موضوع نه تنها باعث شادابی و نشاط در خانه آنها می‌شد بلکه حس قبول مسئولیت را در فرزندان‌شان تقویت می‌کرد.

آموزش سبک زندگی در قالب بازی

این بزرگان در بازی کردن با کودکان خود، درس دفاع از دین خدا و عبادت و شجاعت را تعلیم می‌دادند. به عنوان مثال حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها در هنگام بازی کردن شعرهایی را برای کودکان خود می‌خواند و خطاب به امام حسن علیه السلام این شعر را می‌خواند که:

اشبه اباک یا حسن!

و اخلع عن الحق الرسن

و اعبد الها ذالمنن

و لا توال ذالاحن.

یعنی «ای حسن! مانند پدرت شجاع و خداپرست باش و از حق دفاع کن و ریسمان را از حق بردار. خدا را پرستش کن و با افراد کینه‌توز دوستی نکن.»

درواقع حضرت زهرا سلام الله علیها با این جملات که در حین بازی گفته می‌شد، روحیه دفاع از حق، مسئولیت پذیری و بزرگی را در وجود فرزندش تقویت کرده و او را برای روزهای سخت زندگی آماده می‌کرد.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=36664
  • منبع : تسنیم

مطالب مرتبط

15آذر
دستیابی به سبک زندگی اسلامی با ۷ اقدام
نامه دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی به آیت الله رئیسی؛

دستیابی به سبک زندگی اسلامی با ۷ اقدام

04بهمن
سیره زندگانی حضرت زهرا (س) الگویی کامل در باب همسرداری و تربیت فرزند
یادداشت آیت الله مکارم شیرازی درباره سبک زندگی فاطمی؛

سیره زندگانی حضرت زهرا (س) الگویی کامل در باب همسرداری و تربیت فرزند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.