به گزارش صدای حوزه، همزمان با مطرح شدن علیرضا زاکانی به عنوان گزینه ای برای تصدی شهرداری تهران، شبهاتی در این زمینه در حال مطرح شدن است که به تعدادی از آن ها می پردازیم:
نهی رهبری نسبت به خروج نمایندگان از مجلس
رهبری فرمودند: «یکی از آسیبها این است که نماینده از اوّلی که وارد مجلس میشود، نقشهی رسیدن به فلان پستِ مثلاً اجرائی را در سر خودش بپروراند – که وزیر بشود، مدیر بشود، فلان [مسئول] بشود – نه، این وظیفهی نمایندگی بسیار مهم است»
پاسخ
۱. زاکانی نماینده تازه وارد نیست، ۴ دوره و ۱۳ سال سابقه نمایندگی دارد و همواره بخصوص در انتخابات اخیر ریاست جمهوری نشان داد نقشه و ولع رسیدن به پست و مقام ندارد و حضورش از سر تکلیف برای کمک به جبهه انقلاب است.
۲. در زمان بیانات رهبری، زاکانی نامزد تایید صلاحیت شده ریاست جمهوری بود. یعنی از جانب نظام ماذون به خروج از مجلس و رفتن به صدر دولت و رییس جمهور بالقوه بود.
۳. اکنون هم نه برای وزارت در دولت آقای رییسی نه شهرداری تهران شخصا هیچ قدمی بر نداشته و مانند دیگران لابی نکرده است و اعضای شورای شهر تهران از او دعوت کرده اند.
زاکانی سابقه مدیریت شهری ندارد و با مسائل تهران آشنا نیست
پاسخ
۱. زاکانی متولد جنوب تهران است و در دل مردم تهران رشد کرده است. ضمنا او ۱۲ سال نماینده مردم تهران در مجلس بوده و تقریبا تمامی مناطق و محلات را می شناسد و رفته است.
۲. زاکانی علاوه بر عضویت در کمیسیونهای آموزش و اصل ۹۰ مجلس، یک دوره عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس بوده که متولی موضوع شهرداری و شوراست.
۳. زاکانی از زمان آبادگران و شورای دوم، در راس جریان اصولگرا و تاکنون چند دوره دارای نقش مهم در تدوین برنامه و فهرست شورای شهر تهران بوده است.
۴. دکتر قالیباف سال ۸۴ نامزد ریاست جمهوری بود و پس از رفتن احمدی نژاد به پاستور، بدون حتی یک روز سابقه مدیریت شهری در رقابت با افراد با سابقه ای چون سعیدی کیا و علی آبادی (معاون شهرداری)، توسط شورای شهر به شهرداری تهران برگزیده شد و مجموعا هم موفق بود. از طرف دیگر حناچی با وجود سوابق متعدد شهری و عمرانی نتوانست موفق شود.
تهران، شهردار متخصص می خواهد نه سیاسی
پاسخ
۱. اگر سیاسی به مفهوم فرد سیاسی کار باشد، حتما مذموم است؛ ولی اگر منظور چهره شناخته شده انقلابی و ملی است، اتفاقا شهرداری تهران با حضور چهره ملی موفق تر خواهد شد، چراکه حل معضلات انبوه تهران، نیازمند وفاق در سطح بالا با دفتر رهبری، دولت جدید، مجلس و دیگر نهادهای نظام است؛ کسی که ارتباط قویتری دارد طبعا راحت تر تهران را از مشکلات عبور خواهد داد و توان آنها را به توان خود و مدیران شهر خواهد افزود.
۲. مدیر ارشد در یک سازمان عظیم با مشخصات شهرداری تهران، قطعا نقشی راهبردی دارد که باید دارای کاراکترهای رهبری سازمان و رویکردهای تحولی باشد. مدیران بخشی و مدیران متخصص (عمرانی، مالی و …) و البته سالم، در لایه های بعدی (معاونت ها و مدیریت ها) می توانند مدیر ارشد شهر را کمک نمایند.
۳. زاکانی با وجود ۱۲ سال سابقه نمایندگی تراز بالا در مجلس، ابتدای مجلس یازدهم دکتر قالیباف را بدون حتی یک روز سابقه نمایندگی مجلس، برای ریاست مجلس بر خود ترجیح داد چون چهره ملی تری بود.
۴. حضور طولانی مدت زاکانی در مجلس، کمیسیون های مختلف از جمله کمیسیون تلفیق بودجه کشور، مرکز پژوهشها و نهایتا نامزدی و تهیه برنامه برای ریاست جمهوری، او را به مسایل کلان کشور مشرف ساخته و نسبت جایگاه شهرداری تهران در کلان ساختار اداری و اجرایی کشور را برای او کاملا روشن ساخته است.
۵. دکتر قالیباف سال ۸۴ در شرایطی شهردار شد که با احمدی نژاد در ضلع مقابل سیاسی بود و اگر انتخاب فرد سیاسی غلط بود آن زمان نباید میشد ولی انتخاب درستی بود. اکنون که زاکانی با رییسی و قالیباف بهترین ارتباط را دارد و هیچ مشکل سیاسی به تهران بار نمی شود.