• امروز : جمعه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 9 May - 2025
کل اخبار 6475

صدای حوزه امروز

حوزه پیشرو و سرآمد مشکلات حوزه و روحانیت در نگاه استاد علی صفایی حوزه علمیه قم از تأسیس تا صدسالگی؛ فرازها، فرودها، چالش‌ها و راهکارها رمزگشایی از اهداف آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری در تأسیس حوزه قم امام خمینی ره پرچمدار تعالی حوزه قم در نیم قرن اخیر/ بعد مردمی و اجتماعی از مهمترین ابعاد حوزه علمیه است/ مردم پشتوانه اصلی حوزه و نهاد علم دین هستند چالش ها و فرصت های حوزه علمیه در صدسال دوم حیانش! نشست گفتمانی صدای حوزه با عنوان “حوزه آینده؛ فرصت‌ها و چالش‌ها” ضرری که افشای اسرار به شیعه وارد کرده است/ تاریخ سازی با حضور به هنگام یا نابهنگام درباره اطلاعیه بکارگیری طلبه کارمند در یک مسجد جزئیات اولین دوره جشنواره علامه طباطبایی(ره)، ویژه طلاب و روحانیون کل کشور نقش علما در دفاع از امت اسلامی بی‌همتاست/ غزه هرگز شکست نخواهد خورد +متن عربی مصاحبه اطلاعیه جذب “کارمند طلبه” برای یک مسجد یا جذب پیمانکار همه فن حریف؟!/ از توانایی مداحی و بیان احکام تا مسئولیت نظافت سرویس های بهداشتی! تصویر پسر اوس موسی الگویی خوب برای معرفی یک طلبه و روحانی از حکمرانی فقهی تا فقه حکمرانی/ حکمرانی فقهی و انعطاف در برابر تکثرها

13

طرح شفافیت آراء نمایندگان چرا به ثمر ننشست؟

  • کد خبر : 1595
  • 15 بهمن 1399 - 16:56
طرح شفافیت آراء نمایندگان چرا به ثمر ننشست؟
اساساً معقولیت مشروعیت و مقبولیت لازمه هر مصوبه‌ای است که در دالان‌های قانونی و اجرایی و قضایی گیر نکرده و بر ریل روان و روبه جلویی حرکت کند.

به گزارش صدای حوزه، در جلسه علنی امروز مجلس طرح شفافیت آراء نمایندگان، با ۱۵۳ رأی موافق، ۶۳ مخالف و ۱۲ ممتنع رد شد. تصویب این طرح نیاز به دوسوم آرای نمایندگان مجلس را داشت که با اختلاف سه رأی کمتر، رد شد.

فارغ از تأیید یا رد طرح‌های نمایندگان در مجلس، رویکرد منتخبین ملت که در چنین طرح‌هایی اشراب می‌شود نیز بسیار حائز اهمیت است. اینکه رویکرد نظری و منطق عملیاتی در طرح شفافیت آرا چه بود نیازمند بررسی و بازبینی دقیق‌تری است تا به یک اجماع نظری در مجلس انقلابی منجر شود.

اساساً معقولیت مشروعیت و مقبولیت لازمه هر مصوبه‌ای است که در دالان‌های قانونی و اجرایی و قضایی گیر نکرده و بر ریل روان و روبه جلویی حرکت کند.

طرح شفافیت آراء که به دنبال اجرای تمام عیار دموکراسی و مانور واقعی مردم سالاری در ساحت قانون‌گذاری بود چرا باید رأی نیاورد؟ اینکه مسیر رانت و خرید فروش رأی بسته شود چرا مخالف دارد؟

اینکه مردم در جریان جزئیات تصمیم گیری نمایندگان‌شان قرار بگیرند چرا به ثمر نمی نشیند؟ آیا به ادعای برخی از نمایندگان مخالف دوره قبل مجلس، از شمشیر داموکلس دولتی می‌هراسند که در عنایت به شهر یا استان یا شخص خودشان دچار کم لطفی شوند؟

میزان حریت نمایندگان در چنین طرح‌هایی آیا افزایشی است یا کاهشی؟ باعث جسورتر شدن نماینده مردم می‌شود یا دست و دلش خواهد لرزید و استقلال رأی خود را در مرز چالش تجربه خواهد کرد؟

ضروری است که پیوست‌ها و مبانی و نتایج چنین طرح‌هایی در اتاق فکر و کمیته‌های اندیشه‌ورز مجلس با همه ابعادش و به نسبت تمام نمایندگان استانی و شهرستانی و غیرمرکزی بررسی و بازخوانی شود تا اشکالات و معایب طرح، قبل از ارائه در صحن علنی مجلس برطرف شود.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=1595

مطالب مرتبط

28اسفند
این تجمعات قانونی است/ این افراد به اسم عدالتخواهی همه مسئولان کشور را متهم به فساد کردند
یادداشتی به بهانه تجمع افرادی در مقابل مجلس شورای اسلامی در حمایت از قانون حجاب؛

این تجمعات قانونی است/ این افراد به اسم عدالتخواهی همه مسئولان کشور را متهم به فساد کردند

03اردیبهشت
بهای «منفعت»، بهای «حقیقت»
دوستانه با آقای قالیباف:

بهای «منفعت»، بهای «حقیقت»

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.