• امروز : پنج شنبه - ۱۴ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 3 April - 2025
کل اخبار 6450

صدای حوزه امروز

داستان راستان بوستان! اولین نشست صمیمی مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه با رسانه‌های حوزوی تبارشناسی سکولاریسم در حوزه‌های علمیه امپراطوری معاونت آموزش بر حوزه/ چرا تغییر سخت است و چگونه باید پیش برویم؟ تنظیمات دروس حوزه طوریست که هیچ احتیاجی به قرآن ندارند! + واکنش ها زیر و بم اشتغال طلاب و چند نکته باریک‌تر از مو چرا ما پزشک اطفال داریم اما آخوند اطفال نداریم؟/ منبر را به هرکسی ندهید لزوم ارائه مدل اجرایی دقیق جهت ورود هیأت های مذهبی به اقتصاد اولین دیدار همسر با لباس روحانیت یا مزاحمت یک آخوند برای یک زن متأهل؟! حکمت متعالیه در خدمت انقلاب تبارشناسی تربیت چهره‌های انقلابی در گفتمان حوزه‌های علمیه از مدرسه‌ی عرفان تا کوچه‌های انقلاب/ زنانی که تاریخ را در حاشیه‌ی تاریخ نوشتند حمله طلبه ها به حوزه علمیه دروغ است/ دعوا بر سر مسجد نیست و اداره آن در اختیار اشرفی اصفهانی است جامعه الزهرا تصمیم بگیرد: تبلیغ اولویت اول است یا دوم؟!

10
اولین نشست از سلسله نشست‌های حکمرانی فضای مجازی برگزار شد:

بررسی دورنمای حکمرانی فضای مجازی

  • کد خبر : 24829
  • 19 شهریور 1400 - 15:21
بررسی دورنمای حکمرانی فضای مجازی
دکتر فرشاد مهدی‌پور، عضو هیأت علمی گروه فرهنگ‌پژوهی: طبق گزارش‌های فیسبوک ۱۰-۱۵ درصد افراد در فیسبوک جعلی هستند. اساساً گمنامی یک نوع جذابیت در این فضا ایجاد می‌کند که به شما این امکان را می‌دهد تا در همه جا حضور پیدا کنید. فرد به‌صورت طبیعی دوست دارد از وقایع دور باشد و همه چیز را بداند.

به گزارش صدای حوزه، اولین نشست از سلسله نشست‌های حکمرانی فضای مجازی با موضوع دورنمای حکمرانی فضای مجازی با حضور دکتر فرشاد مهدی‌پور، عضو هیأت علمی گروه فرهنگ‌پژوهی و رییس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه به‌ صورت مجازی و حضوری برگزار شد.

واقعیتی پیرامون ما

مهدی پور صحبت درباره حکمرانی فضای مجازی را صحبت درباره یک واقعیت پیرامون خود دانست و گفت: ما تا ۳۰ سال پیش چیزی به نام اینترنت و گوشی تلفن همراه را نمی‌شناختیم و با این ابزار به‌عنوان یک وسایل ارتباطی آشنا نبودیم، ولی الآن ضریب نفوذ اینترنت در ایران بیش از ۹۰ درصد و بیش از ۱۰۰ میلیون تلفن همراه در کشور وجود دارد.

وی افزود: اداره کردن این فضا یک ساحتی از فضای حکمرانی مجازی است و اساسا باید ویژگی عصر فضای مجازی را شناخت، سپس درباره چیستی حکمرانی باید صحبت کرد و پس از آن نمونه‌ها و تجارب این حکمرانی را مورد بحث و بررسی قرار داد و نهایتاً بررسی کرد که چه توصیه‌ها و شیوه‌هایی را برای حکمرانی فضای مجازی می‌توان دنبال کرد.

مجازی شدن به مثابه انقلابی بزرگ

عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مجازی شدن را انقلاب صنعتی بزرگ دانست و ابراز داشت: ما در این سنت ارتباطات با یک حادثه نوین روبرو هستیم؛ چرا که سیستم‌ها قدرت پیدا کرده‌اند و کار‌های شما را انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: شبکه ارتباطی به‌قدری نزدیک شده که شما حتی آن را تا تخت خواب خود وارد می‌سازید، ممکن است خیلی از وسایل خود را فراموش کنید؛ اما کم‌تر پیش می‌آید که تلفن همراه خود را فراموش کنید، احتمالاً خیلی از شما اسم وایبر را نشنیده باشید، با این که ۵ سال پیش وایبر در همه جا بود، ولی الآن دیگر خبری از آن نیست.

سایبروک‌ها عنصر اصلی فضای مجازی

مهدی پور با بیان اینکه ماشین‌های انسانی شده، به شکل گیری این ماهیت مجازی دامن می‌زنند، اظهار داشت: یک سیستم بسته شکل گرفته که به بیرون از خود نیازی ندارد، سیستم‌هایی که به صورت یک ماشین با ارائه خدمات انسانی وجود دارند تخمین زده می‌شود تا ۵ سال آینده به‌جای گوشی تلفن همراه یک چیپ ریزپردازنده را در بدن خودتان می‌توانید نصب کنید و به یک انسان ماشینی تبدیل شوید. سایبروک‌ها عنصر اصلی فضای مجازی هستند.

وی ادامه داد: فضای مجازی وساطت تعامل از طریق وسایل دیجیتالی بین انسان‌ها و ماشین‌های دیجیتالی می‌توانید ببینید، این موضوع در فضای مجازی از سه ساحت برخوردار می‌شود که فضای مجازی را شکل می‌دهد.

فضای مجازی جزء لاینفک زندگی انسان

عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی فضای مجازی را جزء لاینفک زندگی انسان دانست و خاطرنشان کرد: به این دلیل که این وسایل ارتباطی، ارتباط ما را تسهیل کرده، به جزء لاینفک زندگی ما تبدیل شده است.

وی افزود: طبق گزارش‌های فیسبوک ۱۰-۱۵ درصد افراد در فیسبوک جعلی هستند. اساساً گمنامی یک نوع جذابیت در این فضا ایجاد می‌کند که به شما این امکان را می‌دهد تا در همه جا حضور پیدا کنید. فرد به‌صورت طبیعی دوست دارد از وقایع دور باشد و همه چیز را بداند.

مهدی پور با اشاره به بازی پوکمن‌گو گفت: شما از طریق گوشی تلفن همراه می‌توانستید بازی کنید، ولی این بازی خیلی از ابزار‌ها و خدمات گوشی را به‌کار می‌گرفتید، ولی در خیلی از جا‌ها افراد به دلیل پیگیری کردن بازیگر اصلی وارد محیط‌های مختلف و ممنوعه شدند، با مرگ روبرو شدند تمام این مسائل نیز در حالی بود که گفته می‌شد این بازی تنها ۵ درصد از دستگاه شما را درگیر می‌کرد.

وی ادامه داد: امروز امکان جابه‌جا شدن داریم و اساساً در این فضا مکان نزدیک به صفر و زمان بی‌نهایت شده، شما بعد را از بین برده‌اید و در همه ساعات شبانه روز می‌توانید زیست کنید. من همین الآن که در اینجا نشسته‌ام می‌توانستم لایو یک فرد را در کابل ببینم که چه اتفاقی در خیابان‌های کابل در حال رقم خوردن است. این حکمرانی فضای مجازی بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=24829
  • منبع : پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

مطالب مرتبط

01اسفند
طراحی اسلامی سکوهای مجازی: از چالش‌ها تا راهکارها
در دومین جلسه از دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» مطرح شد؛

طراحی اسلامی سکوهای مجازی: از چالش‌ها تا راهکارها

01اسفند
آغاز تحول فضای مجازی؛ نقد و طراحی سکوهای اسلامی
در نخستین جلسه دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» مطرح شد؛

آغاز تحول فضای مجازی؛ نقد و طراحی سکوهای اسلامی

15بهمن
چگونگی دینی سازی سکوهای مجازی
پژوهشگر عرصه فضای مجازی طی یادداشتی نوشت؛

چگونگی دینی سازی سکوهای مجازی

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.