• امروز : شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 26 April - 2025
کل اخبار 6465

صدای حوزه امروز

درباره اطلاعیه بکارگیری طلبه کارمند در یک مسجد جزئیات اولین دوره جشنواره علامه طباطبایی(ره)، ویژه طلاب و روحانیون کل کشور نقش علما در دفاع از امت اسلامی بی‌همتاست/ غزه هرگز شکست نخواهد خورد +متن عربی مصاحبه اطلاعیه جذب “کارمند طلبه” برای یک مسجد یا جذب پیمانکار همه فن حریف؟!/ از توانایی مداحی و بیان احکام تا مسئولیت نظافت سرویس های بهداشتی! تصویر پسر اوس موسی الگویی خوب برای معرفی یک طلبه و روحانی از حکمرانی فقهی تا فقه حکمرانی/ حکمرانی فقهی و انعطاف در برابر تکثرها داستان راستان بوستان! اولین نشست صمیمی مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه با رسانه‌های حوزوی تبارشناسی سکولاریسم در حوزه‌های علمیه امپراطوری معاونت آموزش بر حوزه/ چرا تغییر سخت است و چگونه باید پیش برویم؟ تنظیمات دروس حوزه طوریست که هیچ احتیاجی به قرآن ندارند! + واکنش ها زیر و بم اشتغال طلاب و چند نکته باریک‌تر از مو چرا ما پزشک اطفال داریم اما آخوند اطفال نداریم؟/ منبر را به هرکسی ندهید لزوم ارائه مدل اجرایی دقیق جهت ورود هیأت های مذهبی به اقتصاد

13
یک جمعیت پژوه و کارشناس حوزه خانواده عنوان کرد:

شکوه و شیرینی اولین تجربه مادری را عقب نیندازید!

  • کد خبر : 36993
  • 05 بهمن 1400 - 15:44
شکوه و شیرینی اولین تجربه مادری را عقب نیندازید!
بهزاد خلیلی، جمعیت پژوه و کارشناس حوزه خانواده گفت: مردم و به ویژه زنان ایرانی با وجود ۳ یا ۴ فرزند موافق هستند اما در عمل این اتفاق رخ نداده است و تولد اولین فرزند هم دیر اتفاق می‌افتد.

به گزارش صدای حوزه، بهزاد خلیلی پژوهشگر حوزه جمعیت، اظهار کرد: مادر یک واژه مهم و تعبیر مقدس در ادبیات ما ایرانیان است و نه فقط در فرهنگ پیوند خورده ما با اسلام، مادر پیش از آن‌هم از جایگاه والایی برخوردار بوده است.

وی تصریح کرد: درصد بسیار بالایی از خانم‌ها دوست دارند که مادر بودن را تجربه کنند و حس خوبی به این مسئله دارند و برآمده از فطرت پاک ایرانیان است که دوست دارند پدر یا مادر بچه‌‌ای باشند.

۳ فرزند یا بیشتر…

این جمعیت پژوه خاطرنشان کرد: نتایج پیمایش‌های ملی نشان می‌دهد که بیش از ۶۰ درصد از خانم‌های ایرانی ۳ یا بیش از ۳ بچه‌ را دوست دارند و از طرف دیگر نرخ باروری کل در ایران ۱/۶ است و خیلی پایین‌تر از سطح جایگزین است اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که نرخ باروری نکاحی(فرندآوری زنان متاهل) به ویژه با توجه به شرایط کنونی جهان عدد ۲/۷ نرخ بالا و خوبی است.

آثار-و-فواید-فرزند-آوری - مادر

خلیلی اضافه کرد: علل افزایش میانگین سن مادری در کشور متعدد است و در حال حاضر میانگین سن ازدواج برای خانم‌های ایرانی ۲۳ و نیم سالگی است و میانگین سن اولین تجربه مادری حدود ۲۹ سال است و خیلی فاصله بین این دو میانگین است.

مردم  نگاهی روشن و شفاف به مقوله تشکیل خانواده دارند

وی تاکید کرد: مردم یک نگاه روشن و شفافی به مقوله تشکیل خانواده دارند و حرفشان را زده‌اند و به نظر مردم به ویژه زنان ایرانی با وجود ۳ یا ۴ فرزند موافق هستند اما در عمل این اتفاق رخ نداده است و تولد اولین فرزند هم دیر اتفاق می‌افتد.

این پژوهشگر یادآور شد: سن ازدواج روندی صعودی دارد و همچنین سن مادری هم با این روند صعودی روبرو است و علل عدم فرزندآوری هم به مردم و هم به خود حکومت بازمی‌گردد و هیچکدام صد در صد مقصر نیستند.

وی اضافه کرد: اینطور نیست که برخی فکر می‌کنند هر چه سن مادر شدن بالاتر برود و این باعث می‌شود که مادر دیگر شور و اشتیاق سن جوان‌تر بودن خود را نداشته باشد که پا به پای فرزند خود جلو بیاید.

اولین تجربه مادری مهم است

وی اضافه کرد: هر چقدر در اولین تجربه مادری تاخیر بیوفتد، الگوی باروری فرد شرایط بارداری خوبی را طی نکند و او را دچار مشکل می‌کند.

این پژوهشگر حوزه جمعیت خاطرنشان کرد: تولد فرزند اول و تجربه حس مادری برای اولین بار تاثیر ویژه‌ای در ادامه مسیر باروری خانواده دارد و در ایران جای این مسئله خوب نیست و دیر اتفاق می‌افتد و به تبع آن فرزندآوری و الگوی آن در خانواده‌های ایرانی محل خدشه است.

خلیلی همچنین اضافه کرد: برای خانم‌هایی که دوست دارند مادر باشند اما هنوز ازدواج نکرده‌اند، باید امکان ازدواج به هنگام این افراد را تسهیل کرده و از طرف دیگر خانم‌های متاهلی را داریم که شرایط بارداری ندارند و نابارور هستند و حکومت باید در رفع مشکل و درمان آن‌ها کمک کند و دغدغه زنانی که امکان مادر شدن دارند را نیز حکومت باید برطرف کند و خود این مادران هم باید در نوع تفکر خود در این خصوص تغییر ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید:

روز مادر آمریکایی‌ها

مامابلاگر ها، مادرانی موفق یا ایجاد کننده کودکان کار مجازی؟

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=36993
  • منبع : خبرگزاری دانشجو

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.