به گزارش صدای حوزه، برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتوگو در خصوص بررسی اجمالی و نگاهی به خدمات علمی علامه حکیمی با حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها به صورت تلفنی گفتگو کرد.
حجت الاسلام رستمی، علامه حکیمی را شخصیتی جامع توصیف کرد و گفت: ایشان در بخشهای مختلف حوزه فکری و اندیشهای شیعی تلاش طاقت فرسایی برای آموختن و کسب دانش انجام داد و در این مسیر به قلههای رفیعی دست یافت.
وی با اشاره به آثار گرانقدری که علامه حکیمی در حوزه تربیت شاگردان، تالیف کتابها و بسط نظریهها داشتند، اظهارکرد: شاید یکی از دغدغه مندترین و دانشمندان صاحب اندیشه خاص در میان فضای فکری دانشمندان معاصر و جریان روشن اندیش علمی کشور مرحوم استاد محمدرضا حکیمی است.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها علامه حکیمی را دانشمندی عدالت خواه عنوان کرد و افزود: این دانشمند فرهیخته در حوزه توجه به میراث علمی و تمدنی اسلام و شیعه دارای دغدغه و آثاری بود که کمتر نمونههای آن را مشاهده کردهایم.
وی با اشاره به آثار علامه حکیمی بیان کرد: دایره المعارف «الحیاه» را علامه حکیمی در خصوص بازخوانی میراث روایی موضوعات اجتماعی، اقتصادی و مسائل روز جامعه به نگارش درآوردند و به همین جهت این کتاب در نوع خود پیش گام و کم نظیر بود.
حجت الاسلام رستمی از توجه علامه حکیمی به ادبیات گفت و بیان کرد: آثار ادبی بسیار نفیسی که توسط ایشان ارائه شده است، نشان از این دارد که علامه محمدرضا حکیمی یک دانشمند فرزانه است.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری با تصریح بر اینکه علامه حکیمی دانشمندی است که نگاه ویژهای به حوزه عدالت دارد، عنوان کرد: عدالت خواهی در بخشهای مختلف زندگی علمی، اجتماعی و سیاسی علامه حکمیی وجود دارد. از قبل از انقلاب اسلامی با نهضت امام خمینی (ره) همراهی کردند و مکاتبات و دوستی نیز با رهبر معظم انقلاب داشتند.
وی افزود: ایشان در این راستا تلاشهای گستردهای برای جریان انقلاب در مشهد انجام میدهد. هر چند از نظر فلسفه، نگاه متفاوتی با حضرت امام خمینی (ره) دارد اما در توجه به نهضت اسلامی که مطالبه گر حوزه عدالت و ریشه کن کردن جریان ظلم شاهنشاهان است، پیشگام بود.
حجت الاسلام رستمی با اشاره به دوستی خاص علامه حکیمی با مرحوم دکتر شریعتی گفت: متأسفانه این بخش مورد غفلت رسانهها و جریانهای سیاسی قرار گرفته است. اراداتی که دکتر شریعتی به علامه حکیمی دارد، سبب شد برای ایشان وصیت بنویسد. مرحوم شریعتی به علامه حکیمی وصیت میکند که آثار او را یک بازنگری و پالایشی انجام دهد تا با مفاهیم اصیل دینی منطبق باشند. این مسئله هم نشان از تواضع دکتر شریعتی داشته و هم نشان از اعتماد به مرحوم استاد حکیمی دارد.
وی از اثرگذاری اجتماعی علامه حکیمی در حوزه مطالبه عدالت گفت و عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب در پیام خود از زندگی زاهدانه مرحوم حکیمی در عین دارا بودن علم و ادب، اسلام شناسی و عدالت خواهی گفتند و این نشان میدهد جامعه دینی و اندیشهای یک دانشمند کم نظیر را از دست داد.