حجت الاسلام والمسلمین محمد عالم زاده نوری، معاون تهذیب و تربیت حوزههای علمیه در گفتوگویی، به تبیین جزئیات بیشتری از طرح «رزمایش تهذیب و تربیت»، پرداخت و اظهار داشت: در این رزمایش مقرر شد برنامههایی مشخص به صورت فشرده و منسجم در سه ماه پایانی سال توسط معاونان تهذیب و مدیران مدارس علمیه سراسر کشور اجرایی شود.
وی، مهمترین هدف از اجرای طرح رزمایش تهذیب و تربیت را بازگشت نشاط به مدارس علمیه اعلام کرد و یادآور شد: از جمله برنامههای طراحی شده در این رزمایش، اجرای طرح قرائت قرآن کریم در تمام مدارس علمیه سراسر کشور برای همه طلاب و برنامه جهاد تربیتی برای مدیران و معاونان تهذیب سراسر کشور میباشد.
حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری افزود: در برنامه جهاد تربیتی مدیران و معاونان تهذیب مدارس، در قالب دورههای فشرده آموزشهای لازم در راستای پویایی بیشتر مدارس و توجه به مسئله تهذیب طلاب را آموزش خواهند دید.
طرحی به ظاهر ناپخته و فاقد استراتژی قوی
از نگاه ما: وقتی خبر انتصاب حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری را برای معاونت تهذیب حوزه شنیدیم بسیار خوشحال شدیم و با تمام وجود معتقدیم که آیت الله اعرافی این کار خطیر را به کاردانش سپرده است.
روزانه منابع خبری را به شوق اتفاقی جدید از سوی آن جناب، جستوجو میکنیم چراکه سطح انتظارات طلاب از آن استاد معظم بسیار بالا است. عنوان زیبای طرح «رزمایش تهذیب و تریبت» نویدبخش یک حرکت تحولی در حوزه بود اما متأسفانه با انتشار جزئیات از آن، این تصور را ایجاد میشود که شاید استراتژی قوی پشت این هدف بزرگ و مهم نیست.
پیشتر هم فراخوان دلنوشته طلاب برای رهبر معظم انقلاب نیز در راستای همین طرح اعلام شده بود. البته بحث آموزش مدیران و معاونان تهذیب به طور کلی میتواند از نقاط قوت این طرح باشد به شرط آنکه این بخش طرح نیز به آسیبی که نهادهای مختلف در برگزاری آموزشهای ضمن خدمت دچار هستند، مبتلا نشود و حالت تشریفاتی و فرمالیته پیدا نکند.
چه خوب بود که حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری پیش از انتشار خبر راهاندازی این طرح، نشستی خبری برگزار میکردند و تمام ابعاد برنامه خود را در معرض رسانهها قرار میدادند یا اینکه حداقل جزئیاتی بیشتری از طرح را در این گفتوگو مطرح میکردند تا شائبه ناپختگی طرح با درون مایهای ضعیف به ذهن متبادر نشود.