به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی صدای حوزه، «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی که روز چهارشنبه در قالب سفری رسمی به ترکیه سفر کرده است، با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور دیدار و درباره روابط دوجانبه، بحران اوکراین و مسائل منطقهای و بین المللی بحث و تبادل نظر کرد.
انزجار اردوغان از کودک کشی رژیم صهیونیستی
عصر پنجشنبه ۲۹ ژانویه ۲۰۰۹، در مجمع جهانی اقتصاد در داووس، جلسه بحث و گفتوگو بر سر حمله ی اسرائیل به نوار غزه، در اثر برخوردهای لفظی حاضران به هم ریخت و سبب شد تا رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، سالن را ترک کند.
هواپیمای رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، صبح روز بعد، در استانبول به زمین نشست. هزاران نفر از طرفداران او به پیشوازش آمده بودند و از برخوردش با شیمون پرز، رئیس جمهور اسرائیل، به شدت رضایت داشتند. اردوغان در استانبول شرح داد که چرا مجمع جهانی اقتصاد در داووس را ترک کرده است: «بان کی مون هشت دقیقه سخنرانی کرد، من دوازده دقیقه، عمر موسی پس از دوازده دقیقه به سخنانش پایان داد. اما شیمون پرز، رئیس جمهور اسرائیل اجازه داشت ۲۵ دقیقه سخن براند. او در سخنانش با اشاره به من و با صدایی بلند به گونه ای سخن میگفت که برای جلساتی این گونه به هیچ وجه مناسب نیست».
پرز در جریان سخنرانی اش از حمله ی اسرائیل به نوار غزه به شدت پشتیبانی کرد و با اشاره به اردوغان گفت: «شما کشوری را میشناسید که چنین نکند؟ اگر شما بودید چه میکردید، وقتی میدیدید هر شب، ده یا صد موشک به سوی استانبول پرتاب میشود».
اردوغان در واکنش به سخنان پرز تاکید می کند که رژیم صهیونیستی کودک کش است و گمان می کنم تشویق آدم کش و کودک کش نوعی گناه[ظلم] به بشریت است!
در این میان، گرداننده جلسه سعی کرد برنامه را به پایان برساند و به اردوغان، اجازه ادامه صحبت ندهد و نخست وزیر ترکیه به همین جهت با ناراحتی سالن را ترک کرد.
اعتراض اردوغان به توسعه اشغالگری رژیم صهیونیستی در سازمان ملل
در پرده ای دیگر، در سال ۱۳۹۸، اردوغان در سخنرانی سالانه در سازمان ملل، اعلام کرد که سازمان ملل متحد باید فراتر از وعدههای خود از مردم فلسطین حمایت کند.
اردوغان: سازمان ملل باید فراتر از وعدههای خود از مردم فلسطین حمایت کند
رجب طیب اردوغان، در سخنان خود خطاب به شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک این نهاد را فراخواند که در خصوص حمایت از فلسطینیان به طور فراتر از وعدههای خود عمل کند.
وی ادامه داد: قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره اقدامات اسرائیل علیه فلسطینیان اجرایی نمیشود. سازمان ملل متحد چه میکند؟ اگر نمی توانیم با صدور قطعنامه از این اقدامات جلوگیری کنیم، عدالت چطور برآورده خواهد شد؟
اردوغان که تصویری از پیشروی رژیم صهیونیستی در خاک فلسطین را در دست گرفته بود، از شرکتکنندگان پرسید: مرزهای اسرائیل از کجا آغاز میشود و در کجا پایان می یابد؟ آیا اسرائیل سیر میشود؟ خیر. اسرائیل اکنون به دنبال اشغال باقیمانده خاک فلسطین است. میخواهم بدانم که آیا خاک اسرائیل کدام اراضی را شامل می شود؟ در سال ۱۹۴۷ خاک اسرائیل چه قدر بود و اکنون چه قدر هست؟
روی دیگر اردوغان در ۲۰۲۲؛ دست دوستی با رژیم کودک کش
در جریان سفر اخیر رئیس رژیم صهیونیستی به ترکیه، اردوغان پس از استقبال رسمی از اسحاق هرتزوگ، گفت: اطمینان دارم که سفر تاریخی رئیس اسرائیل یک نقطه عطف جدید در روابط میان دو طرف خواهد بود. هدف مشترک ما با اسرائیل احیای گفتوگوهای سیاسی میان دو طرف بر اساس منافع مشترک و در نظر گرفتن حساسیتهای متقابل است.
وی افزود: توسعه و تقویت روابط ترکیه و اسرائیل برای هر دو طرف و همچنین صلح و ثبات منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است. برقراری صلح، آسایش و مشارکت در فرهنگ همزیستی در منطقه در دستان خود ماست!
هرچند که عادی سازی روابط با اسرائیل در کشورهای عرب خلیج فارس در حدود یکسال اخیر، سر وصدای زیادی به پا کرد؛ اما ترکیه به عنوان اولین کشور اسلامی در سال ۱۹۴۸ رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت. شاخههای این رابطه با گذر زمان متعدد شده و شعارهای ضد صهیونیستی مقامات ترکیه صرفا جنبه تبلیغاتی دارد.
میزان صادرات ترکیه به اسرائیل در سال ۲۰۲۱ شاهد رشد ۳۵.۱ درصدی بوده و به رقم ۶.۴ میلیارد دلار رسیده که بیشترین میزان در تاریخ بوده است. همچنین ترکیه در سال ۲۰۲۱ میلادی ۲.۱ میلیارد دلار کالا و خدمات از اسرائیل وارد کرده است.
این ها همگی حکایت از آن دارد که اردوغان در رابطه ترکیه با رژیم صهیونیستی، موضوع فلسطین را صرفا یک وجه المناقشه برای امتیازگیری سیاسی و اقتصادی قرار می دهد و کشتار کودکان و زن و مرد فلسطینی به دست وحوش صهیونیستی، اهمیتی برای وی ندارد و همان گونه که اردوغان،در اجلاس داووس در سال ۲۰۰۹ گفت، خودش نیز در ظلم به بشریت سهیم است چراکه در مقابل کودک کش، این گونه کرنش نموده است.