به گزارش خبرنگار صدای حوزه، روستای ساغروان واقع در استان خراسان رضوی، جایی است که زندگی و امید همنشینان یکدیگرند؛ امام محله، حجت الاسلام محمدتقی حسینپور، داستانی متفاوت و امیدآور را در آنجا رقم زده است. او از سال ۹۶ به ساغروان آمد و با ارادهای مثالزدنی در دل چالشها و معضلات روستا، به عنوان امامی دلسوز و فداکار، فعالیتهایی اثربخش را آغاز کرد.
این روستا با ۲۵۰۰ خانوار و ۶۰۰ خانوار مهاجر اهل سنت از دیرباز به دلیل وجود شهرکهای صنعتی و کارگاههای مختلف به مکانی مهاجر پذیر تبدیل شده است. حاج آقا حسینپور با تکیه بر ظرفیتهای محلی، مسجد را نه تنها به عنوان مراکز عبادی، بلکه به عنوان محورهای فرهنگی و اجتماعی متحول ساخت. او در برنامهریزیهایی که انجام داد، یک کارگروه فعال شورای فرهنگی با مشارکت ۲۵ نفر از افراد صاحب نفوذ و کنشگر روستا راهاندازی کرد که به بررسی و حل معضلات و مشکلات ساغروان میپردازند.
در یک سال اخیر، بررسیهای دقیقی به انجام رسید و ۱۳ مشکل عمده روستا شناسایی شد. او ضمن طرح این مسائل به مسئولان، کمر همت برای حل آنها بست و در همکاری با مقامات محلی، ۹ معضل را برای حل اولویتبندی کردند. یکی از اولین دستاوردهای آن، افتتاح مدرسه متوسطه ۹ کلاسهای بود که تنها در دو ماه به بهرهبرداری رسید.
اما چالشها فقط به اینجا ختم نمیشود. تنش آبی یکی از مهمترین مسائل روستا بود که با همت او و اهالی روستا، به نحو شایستهای حل شد. معضلاتی نظیر طلاق و اعتیاد نیز گریبانگیر ساغروان شدهاند، به طوری که ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر به کمپهای ترک اعتیاد معرفی شدند.
خانه بهداشت روستا با همکاری مسئولان ساخته شد و هر روز یک پزشک در روستا پزشک حضور دارد. کمبود فضای درمانی در روستا انگیزهای برای ساخت درمانگاه دو طبقه شد که اکنون در حال تکمیل است.
او همچنین با کسب مجوز از مرکز داوری هدایت و استفاده از ظرفیت معتمدین محلی، اختلافات و پروندههای سنگین را حل کرده و به صلح و سازش در خانوادهها کمک میکند. همچنین ۲۰ زندانی را آزاد کرده و به آغوش گرم خانواده بازگردانده است.
فعالیتهای فرهنگی از جمله برگزاری تیمهای ورزشی، گروه سرود، گروه تئاتر، جلسات قرآنی و کارگاههای آموزشی برای بانوان و جوانان رونق گرفته و هیأت اندیشهورز مساجد با ۲۵ نفر عضو، به عنوان نهادهای اصلی در توسعه و پیشرفت روستا عمل میکنند.
پیشینه فعالیتهای او به سال ۱۳۷۹ باز میگردد؛ زمانی که با توصیههای حضرت آیت الله مکارم شیرازی، به صورت جدی وارد عرصه تبلیغ شد؛ وارد منطقه سیستان شد از میرجاوه شروع کرد و بعد به منطقه مرزی درح در استان خراسان جنوبی رفت و در طول این سالها همواره در مناطق محروم و تلفیقی مشغول خدمترسانی به مردم بوده و تا کنون به کمک خیرین و مردم ۸ مسجد را از صفر تا صد ساخته است.
در نخستین مهرواره محله همدل، او یکی از برگزیدگان مرحله ملی بود؛ به برکت این مهرواره هزینه ساخت آن درمانگاه دو طبقه نیز تأمین شد.
حاج آقای حسینپور، با تکیه بر اراده، همت و ایمان، درحالیکه مشکلات در اطرافش وجود دارند، سعی در ساختن دنیایی بهتر برای ساکنان ساغروان دارد. او بهعنوان یک امام محله، نه تنها مرشد و الگو، بلکه مترجم و محقق خواستههای مردم است. امید است که شرح گوشهای از فعالیتهای مسجد او الهامبخش دیگران باشد تا در رویارویی با چالشها، امید و اراده را فراموش نکنند.