به گزارش خبرنگار صدای حوزه، آیت الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری پیش از ظهر امروز در افتتاحیه همایش بین المللی حضرت ابوطالب، با بیان اینکه برخی ابعاد مختلف حضرت ابوطالب به خوبی تبیین نشده است، گفت: جهاد در زمان مبارزه و انقلاب رسول الله و تأسیس اسلام و در حقیقت جهاد مکی از ویژگیهای حضرت ابوطالب است که مورد توجه واقع نشده و به آن کمتر پرداخته شده است.
آیت الله کعبی خاطرنشان کرد: حضرت ابوطالب نقش بسزایی در جهاد مقاومت داشتند، جهاد با قید فی سبیل الله حقیقت شرعیه دارد و این از ابدائات اسلام است، جهاد مکی در اصطلاح قرآن کریم جهاد کبیر است و اتفاقا جهاد قتال جهاد صغیر است، جهاد مقاومت در اصطلاح قرآن کریم جهاد کبیر است و حضرت ابوطالب سردمدار جهاد مقاومت و جهاد کبیر بوده است.
وی با اشاره به اثرگذاری مجاهدتهای حضرت ابوطالب در مکه برای حفظ اسلام، اظهار کرد: نوع جهاد حضرت ابوطالب جهاد کبیر و جهاد مقاومت بوده است، ایشان رئیس مکه است و بزرگ قوم و عشیره خود بودند و رسول گرامی اسلام(ص) را تحت حمایت خود قرار داد اما تحت ولایت و حمایت و هدایت پیامبر اکرم(ص) مجاهده میکرده است و این فرمایش ارزشمند شیخ مفید در کتاب «ایمان ابی طالب» است.
ابعاد مقاومت و جهاد حضرت ابوطالب
مسئول کمیته مقاومت همایش بین المللی ابوطالب، تصریح کرد: ولایت پذیری حضرت ابوطالب از پیامبر اکرم(ص) موضوعی اثبات شده است و ایشان تحت ولایت پیامبر اسلام(ص) همواره حرکت میکرد، ابعاد مقاومت و جهاد حضرت ابوطالب برای زمان ما بسیار درس آموز است، نخستین مقاومت ایشان مقاومت اجتماعی است، اسلام در فضای قبیله و عشیره رشد و نمو کرد و نخستین مخاطب اسلام پیامبر اکرم(ص) سپس خانواده نزدیک ایشان بودند.
آیت الله کعبی ادامه داد: مستضعفین تحت حمایت عشیره و قبیله مخاطب اسلام بودند و زمانی که قرار بر علنی شدن اسلام شد حمایت اجتماعی حضرت ابوطالب باعث شد پیامبر اکرم(ص) بتواند دعوت خود را علنی کند و این حمایت ایشان اسلام را رشد داد، اگر حضرت ابوطالب عشیره و قبیله را برای حمایت از ایشان بسیج نمیکرد امکان رشد اسلام فراهم نمیشد.
وی حضرت ابوطالب را اسوه مقاومت و حمایت از اسلام توصیف کرد و گفت: ایشان جان و مال و عزت و آبرو و جایگاه سیاسی و اجتماعی خود را برای حمایت از رسول الله(ص) و اسلام فدا کرد، امروز در منطقه کشورهای اسلامی و امت اسلامی و قبایل و عشایر اسلامی مختلفی حضور دارند و مقاومت اسلامی میتواند یک محور برای فعالیت آنها با الگوبرداری از حضرت ابوطالب باشد.
مقاومت حضرت ابوطالب بهترین الگو برای جریان مقاومت در جهان اسلام است
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ایستادگی و مقاومت حضرت ابوطالب در مقابل تمام فشارها و دشمنیها اظهار کرد: بنابر فرمایش علامه امینی در الغدیر حضرت ابوطالب هرزمان مشرکین و کفار مکه متعرض پیامبر اکرم(ص) میشدند حضرت ابوطالب قبیله و عشیره را بسیج می کرد و علیه کفار مکه شمشیر میکشیدند و متعرضین را تنبیه می کردند و به همین جهت پس از رحلت حضرت ابوطالب دشمن جرأت تعرض و فشار آوردن بر پیامبر اسلام(ص) را پیدا کرد.
مسئول کمیته مقاومت، همایش بین المللی ابوطالب توحید را از جمله مضامین اشعار حضرت ابوطالب در قالب مقاومت فرهنگی ایشان دانست و خاطرنشان کرد: مقاومت حضرت ابوطالب دارای ابعاد گسترده ای است که میتواند بهترین الگو برای جریان مقاومت در جهان اسلام باشد.
آیت الله کعبی مقاومت حضرت ابوطالب را همراه با بسیج سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برشمرد و عنوان کرد: حضرت ابوطالب در دعوت خویشاوندان و نزدیکان به اسلام به پیامبر اکرم(ص) میفرمایند تا زمانی که من زنده هستم کسی نمیتواند متعرض شما بشود. برخی میگویند این یعنی ایشان تنها حمایت خانوادگی و قبیله ای از پیامبر داشته است و این به معنای ایمان او نیست و این درحالی است که جضرت ابوطالب هرگز مشرک نبوده است و از همان ابتدای دعوت پیامبر اکرم(ص) به اسلام اسلام آورد و همواره تحت ولایت و هدایت پیامبر اکرم(ص) بود و تا آخر دست از حمایت و ایمان خود برنداشت.
وی خاطرنشان کرد: حضرت ابوطالب یک الگو برای جریان مقاومت و همه استکبار ستیزان و آزادگانی است که در سرزمین خود با ظلم و ستم و استکبار مبارزه میکنند.