به گزارش صدای حوزه، موضوع ساخت مدارس و کمبودهای کلاس درس در مناطق محروم از آن دسته موضوعات پرتکرار است که حالا به یک دغدغه برای گروههای جهادی تبدیل شده است. بهگونهای که اغلب گروههای جهادی پس از استقرار در منطقه محروم، به این فکر میافتند که ساخت مرکز آموزشی و مدرسه را در اولویت قرار دهند.
خیرین مدرسه ساز همواره در مسیر مدرسه سازی حضور گسترده داشته اند و مشکلات فراوان از جمله تحریم ها، کمبودها و… نتوانست جلوی این حرکت عظیم را بگیرد. آنچه که خیرین مدرسه ساز را در تحقق هدفشان مصمم تر می کند نگاه به کودکان و نوجوانانی است که آینده مملکت اسلامی در دست آنان است و اگر شرایط آموزشی مناسب برای آنان فراهم نشود نمی توان انتظار داشت جامعه اسلامی در مسیر رشد و تعالی اسلامی گام های جدی بردارد.
آتش به اختیار
مرکز نیکوکاری “دستان خدا باشیم” تحت نظر مسجد صاحبالزمان (عج) واقع در شهرک ولیعصر تهران متشکل از تعدادی از جوانان مؤمن و مسجدیاند که بهصورت آتش به اختیار گام به عرصه خدمترسانی و محرومیتزدایی گذاشتهاند و طی حدود سه سال فعالیت گروهی، اقدامات ارزشمندی در زمینه محرومیتزدایی اقتصادی و فرهنگی انجام دادهاند.
امیر محمدیوسفی مدیر اجرایی مرکز نیکوکاری دستان خدا باشیم در گفتوگو با تسنیم درباره اقدامات صورت گرفته در این مرکز گفت: کار جهادی در منطقه شمسآبادی اطراف تهران از سال ۱۳۹۶ با کمک به برخی خانوادههای بیبضاعت آغاز کردیم. آغاز راه با محرومیتزدایی شروع شد و در قدم اول اهدای بسته مواد غذایی به خانوادههای نیازمند در دستور کار قرار گرفت که این کار با شناسایی تعدادی از خانوادههای بیبضاعت آغاز شد و تعداد این خانوادهها پس از چند مدت به حدود ۳۰ تا ۴۰ خانوار رسید.
وی ادامه داد: این کار هماکنون هم ادامه دارد و تهیه اقلام مورد نیاز خانوادههای نیازمند مانند کولر، فرش، بخاری، یخچال و اجاق گاز از دیگر اقدامات ما برای محرومان است.
آموزش در کورهپزخانههای تهران
یوسفی از راهاندازی مدرسه برای بچههای ساکن در کوره پزخانههای شمسآباد تهران خبرداد و گفت: در ادامه راه با خانوادههای ساکن در کورهپزخانههای شمسآباد آشنا شدیم و پس اعطای کمکهای مختلف به این عزیزان به این نتیجه رسیدیم که بچههای ساکن در این منطقه به حمایت نیاز دارند زیرا عدهای از آنها اصلاً درس نخواندهاند و برخی هم تا چند کلاس درس خوانده و در ادامه کار را رها کردهاند. به این منظور و با همت بچههای نیکوکار تصمیم به راهاندازی یک مدرسه کوچک در منطقه گرفتیم و به این ترتیب مدرسه «دستان خدا باشیم» راهاندازی شد.
یوسفی با اشاره به برگزاری کلاس درس و کلاس تقویتی برای بچهها گفت: کار مدرسه امسال آغاز شد و بچهها در مقاطع مختلف تحت پوشش قرار گرفتند و حتی برای بچههایی که از قبل مشغول تحصیل بودند کلاسهای تقویتی برگزار میکنیم.
مشاوره در کنار آموزش
مدیر اجرایی مرکز نیکوکاری دستان خدا باشیم ادامه داد: در کنار تدریس، مشاورههایی هم برای بچه درنظر گرفتیم زیرا احساس کردیم این عزیزان به جز آموزش، به پرورش و موضوعات تربیتی هم نیاز دارند، از این رو با پخش برخی کلیپها و برگزاری دورههای مشاوه، موضوعات تربیتی هم در دستور کار قرار گرفت. همچنین در کنار همه این فعالیتها برای بچههایی که هنوز مدرسه نمیروند کلاسهای نقاشی و… در نظر گرفتیم.
علی خالو یکی از معلمان این مدرسه است که درباره حال و هوایش در این کلاسها گفت: به واسطه یکی از دوستان با مرکز نیکوکاری آشنا شدم و با حضور درمنطقه و دیدن بچههای محروم داوطلب شدم که به آنها درس بدهم.
وی ادامه داد: کارکردن برای بچههای این منطقه بسیار لذتبخش است زیرا برخی از کاملاً آنها از تحصیل محرومند و حس اینکه بتوان به یک انسان خواندن و نوشتن یاد داد بسیار خوشایند است.
این معلم مدرسه دستان خدا باشیم با اشاره به استعداد خوب اغلب بچهها در یادگیری گفت: اغلب این بچه بسیار مستعد و علاقهمند به تحصیلاند و چه بسا کمک به آنها راه زندگیشان را تغییر دهد و در آینده افراد موفقی شوند و به جامعه خدمت کنند. همچنین توفیق خدمت به این عزیزان موهبتی الهی است و خدا را بابت این لطف شاکرم.
خالو درباره کلاسهای مدرسه گفت: بچههای حاضر در مدرسه در مقاطع مختلفاند و با توجه به محدودیت فضا و معلمان کار تدریس قدری سخت است، البته در این راستا اقداماتی هم در فضای مجازی در نظر گرفته شده و برخی از بچهها بهصورت مجازی تحت آموزش قرار گرفتهاند.