• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
کل اخبار 6317اخبار امروز 0
10
فارن پالیسی:

خاورمیانه درحال تبدیل شدن به آوردگاه جنگ های هیبریدی

  • کد خبر : 4358
  • 10 اسفند 1399 - 10:56
خاورمیانه درحال تبدیل شدن به آوردگاه جنگ های هیبریدی
خاورمیانه و خلیج فارس با سرعت فزاینده ای در حال تبدیل شدن به عرصه ای برای جنگ های ترکیبی هستند و کشورهای ایران و عربستان در خط مقدم این تقابل قرارگرفته اند.

به گزارش صدای حوزه، نشریه فارن پالیسی در گزارشی نوشت: ممکن است تاکنون فراموش کرده باشید که در دسامبر گذشته اخباری مبنی بر هک شدن سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا توسط روسیه منتشر شد. تقریباً همان زمان، خبر دیگری درباره یک هک دولتی در خاورمیانه افشا شد. ادعا می‌شد عربستان سعودی با استفاده از نرم‌افزار جاسوسی اسرائیلی، از روزنامه‌نگارهای الجزیره جاسوسی کرده است. هر دو خبر شامل نفوذ سایبری و سرقت داده‌ها بودند، اما نکته جالب‌تر این بود که هیچکس از این رویدادها شوکه نشد.

تبدیل خاورمیانه به آزمایشگاه جنگ‌های هیبریدی و ترکیبی

این نشریه آمریکایی می‌نویسد: بر اساس یافته‌های گزارش جدید دانشگاه کمبریج خلیج فارس به سرعت در حال تبدیل شدن به آزمایشگاهی برای تمرین جنگ‌های ترکیبی است. عربستان سعودی و ایران با برنامه‌های مذهبی متناقض و حامیان بین‌المللی‌شان، تقریباً ۳۰ سال است که در حال مبارزه ژئوپلیتیک هستند. هر دو با استفاده از روش‌های مختلفی به دنبال نفوذ در کشور رقیب هستند -حمایت از نیروهای نیابتی منطقه‌ای، تقویت گروه‌های سیاسی مخالف کشور رقیب و استفاده از حملات سایبری هدفمند. در این میان جنگ سایبری برای هر دو یک راه فرار اخلاقی ارائه می‌دهد اما این جنگ‌ها می‌توانند ویرانی و اختلال زیادی به وجود آورند.

ایران یکی از پیشرفته‌ترین قدرت‌های سایبری منطقه

فارن پالیسی با اشاره به اینکه عربستان سعودی و ایران رویکردهای بسیار متفاوتی نسبت به جنگ سایبری دارند افزود: عربستان سعودی بخش زیادی از توسعه سایبری خود را برون‌سپاری کرده است و به منظور انجام عملیات سایبری خاص، ابزارهای سفارشی را از پیمانکاران خصوصی در آمریکا، اسرائیل و بریتانیا خریداری می‌کند. عربستان سعودی در زمان بحران از لشکری از ربات‌ها در رسانه‌های اجتماعی استفاده کرد تا تصور ذهنی مردم از پادشاهی را تقویت کند. این ربات‌ها برای کنترل اوضاع پس از قتل جمال خاشقچی مورد استفاده قرار گرفتند. در عین حال، پادشاهی تلاش کرده است تا پدافند سایبری خود را به ویژه با ایجاد زیرساخت‌های سازمانی گسترده برای رسیدگی به امنیت سایبری تقویت کند.

در همین حین، ایران برنامه تهاجمی یکپارچه و چندسطحی خودش را توسعه داده است. به دلیل وجود تحریم‌ها و انزوای بین‌المللی ایران، برنامه آن‌ها بیشتر به صورت داخلی توسعه داده شده است، هرچند روسیه و چین به آن‌ها کمک کرده‌اند. در سال ۲۰۱۳، چین متعهد شد تا در توسعه اینترنت ملی به ایران کمک کند که از اینترنت جهانی مستقل بود، مشارکتی که انتظار می‌رود با یک توافق امنیتی ۲۵ ساله که این دو کشور در حال مذاکره درباره آن هستند گسترش یابد. تحولات ایران در این زمینه باعث شده تا به یکی از پیشرفته‌ترین قدرت‌های سایبری منطقه تبدیل شود.

لزوم توانایی برای مقابله با این تهدید بزرگ

این گزارش در پایان هشدار داد: تشدید موضع‌گیری سایبری در خلیج فارس درسی برای تمام کشورها صرف‌نظر از بزرگی، ثروت یا ایدئولوژی آن‌هاست. دیگر هیچ دولتی در جهان با این سؤال مواجه نیست که آیا جاسوسی، خرابکاری و مهندسی اجتماعی به شبکه‌های کامپیوتری آن‌ها نفوذ کرده است یا خیر، بلکه تمام کشورها باید بدانند که چگونه با این تهدید بزرگ مقابله کنند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=4358
  • منبع : مشرق

مطالب مرتبط

02مهر
غیرت انقلابی ایرانی ها در برابر چشمان معاندان
خروش مردم ایران علیه اغتشاشگران؛

غیرت انقلابی ایرانی ها در برابر چشمان معاندان

01خرداد
تلاش بی‌مانند ایران برای اتحاد مسلمین ستودنی است
امام جمعه شهر دهلی هندوستان در قم؛

تلاش بی‌مانند ایران برای اتحاد مسلمین ستودنی است

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.