• امروز : چهارشنبه - ۳۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 21 May - 2025
کل اخبار 6492

صدای حوزه امروز

تصمیم های خردی که به وقتش اتخاذ نشده اند! روحانیت در خط مقدم خدمت/ روحانی و مداح رامشیری نماد خدمت شدند روایت شیخ اسماعیل رمضانی از عصر هوش مصنوعی و لزوم تغییر سبک آخوندی! نقش علما در دفاع از امت اسلامی بی‌همتاست/ غزه هرگز شکست نخواهد خورد انتقاد معاون تهذیب حوزه های علمیه از کیفیت برگزاری کمیسیون اخلاق و تربیت در همایش صدسالگی بازتأسیس حوزه حوزه پیشرو و سرآمد| تکنولوژی‌شناسی یا تکنوکراسی، کدام؟ فقط رهبری می‌توانست چنین پیام تمدن‌سازی بنویسد! «حوزه» نهاد فرا ساحتی با درون‌مایه و رویکرد تمدنی و وظیفه‌مند در برابر جامعه، جهان معاصر و انقلاب/ حوزه پیشرو و سرآمد در کنار ملت است حوزه پیشرو و سرآمد حوزه های علمیه؛ حافظان دین‌داری مردم در طوفان مدرنیته مشکلات حوزه و روحانیت در نگاه استاد علی صفایی حوزه علمیه قم از تأسیس تا صدسالگی؛ فرازها، فرودها، چالش‌ها و راهکارها رمزگشایی از اهداف آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری در تأسیس حوزه قم حوزه، قدیمی‌ترین، ماناترین و مردمی‌ترین نهاد اجتماعی/ نمونه‌ای برای پیاده‌سازی موفق مردمی‌سازی در جامعه اسلامی

10
نویسنده کتاب مقتل فاطمیه:

مصحف فاطمه سلام‌الله علیها بخش عمدۀ فعالیت‌های روزمرۀ آن بانو محسوب می‌شد

  • کد خبر : 33689
  • 28 آذر 1400 - 14:00
مصحف فاطمه سلام‌الله علیها بخش عمدۀ فعالیت‌های روزمرۀ آن بانو محسوب می‌شد
باید علمای اهل سنت یک پاسخ قانع‌کننده‌ای بدهند که چرا حضرت فاطمه (س) با کسانی که قائل‌اند مستحق مقام خلافت‌اند قهر کرد؟

به گزارش صدای حوزه، حجت‌الاسلام محمد صفری، نویسنده کتاب “مقتل فاطمیه” در گفت‌وگویی درباره نقش و جایگاه حضرت زهرا سلام‌الله علیها در رویدادهایی که پس از وفات رسول خدا صلی ‌الله علیه و آله واقع شد، گفت: پس از وفات رسول خدا صلی ‌الله علیه و آله، معارفی بر حضرت زهرا سلام‌الله علیها از سوی خداوند و به واسطۀ جبرئیل امین وحی می‌شد و امیرالمومنین علیه‌السلام آنها را کتابت می‌کرد. این مجموعه نوشتار از سوی ائمه‌ به عنوان «مصحف فاطمه (س)» عنوان پیدا کرد. این مصحف نزد هر امام معصومی به ارث می‌رسید و اکنون در دستان مبارک امام عصر عجل الله تعالی فرجه است، منتها به فراخور شرایطی خاص، مطلبی از آن کتاب توسط ائمه بازگو می‌شد.

وی افزود: اینگونه نبود که همۀ مطالب آن پنهان باشد. در هر صورت مصحف فاطمه سلام‌الله علیها بخش عمدۀ فعالیت‌های روزمرۀ آن بانو محسوب می‌شد؛ چرا که شما در نظر بگیرید کتابی که قطر آن چند برابر قرآن است، باید طی دو ماه یا سه ماه تهیه می‌شد و این خود فرصت زیادی را می‌طلبید.

این کارشناس تاریخ اسلام با تصریح بر اینکه حضرت زهرا (س) در کنار مصحف‌نویسی، از سایر وظایف غافل نماند، گفت: این بانوی بزرگوار سعی در هدایت جامعه‌ای کرد که به تعبیر امام باقر علیه‌السلام پس از فوت پیامبر، همگی جز سه نفر از ولایت امیرالمؤمنین علیه‌السلام مرتد شدند. «ارْتَدَّ النَّاسُ بَعْدَ النَّبِیِّ ص إِلَّا ثَلَاثَهَ.» حضرت زهرا (س) نسبت به ماجرای غصب خلافت بی‌تفاوت نشدند، هرچند سردمداران این فتنه را هرگز نبخشیدند، تا آنجا که بخارى در صحیح‌ترین کتاب اهل سنت، از غضب و قهر آن بانوی بزرگوار بر ابوبکر سخن گفته، می‌نویسد «فَغَضِبَتْ فَاطِمَهُ بِنْتُ رسول اللَّهِ صلى الله علیه وسلم فَهَجَرَتْ أَبَا بَکْرٍ فلم تَزَلْ مُهَاجِرَتَهُ حتى تُوُفِّیَتْ؛ یعنی فاطمه دختر رسول خدا از ابوبکر خشمگین و از وى رویگردان شد و این ناراحتى ادامه داشت تا از دنیا رفت. یا در جای دیگر می‌نویسد «فَهَجَرَتْهُ فَاطِمَهُ فلم تُکَلِّمْهُ حتى مَاتَتْ؛ پس فاطمه از ابوبکر رویگردان شد و با وى سخن نگفت تا از دنیا رفت.» پس باید علمای اهل سنت یک پاسخ قانع‌کننده‌ای بدهند که چرا حضرت فاطمه (س) با کسانی که قائل‌اند مستحق مقام خلافت‌اند قهر کرد؟

حجت‌الاسلام صفری افزود: در همین راستا روایتی از رسول خدا صلی ‌الله علیه و آله در منابع شیعه و سنی به صورت متواتر نقل شده است مبنی بر اینکه هرکه بمیرد و نسبت به امام بر حق شناخت و معرفت نداشته باشد، به مرگ جاهلیت از دنیا رفته است؛ از جمله در مسند ابوداود طیالسی که از رسول‏‌الله نقل می‌کند «مَن ماتَ بِغَیرِ إمامٍ ماتَ میتَهً جاهِلیه». سؤال اینجاست که پس از فوت رسول خدا، چه کسی نزد حضرت زهرا سلام‌الله علیها امام بر حق است؟ آیا جز امیرالمؤمنین علیه‌السلام می‌تواند باشد؟ متأسفانه پاسخی دربارۀ این شبهه نتوانستند ارائه دهند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=33689
  • منبع : تسنیم

مطالب مرتبط

13دی
مراسم عزاداری ایام فاطمیه در محضر رهبر انقلاب از امشب آغاز می شود
همزمان با ایام سوگواری حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها؛

مراسم عزاداری ایام فاطمیه در محضر رهبر انقلاب از امشب آغاز می شود

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.