به گزارش صدای حوزه، مرحوم محمدحسین فرج نژاد از مدرسین و فعالین فرهنگی و رسانهای و نویسنده چندین جلد کتاب و مقاله در زمینه سینما و صهیونیسمپژوهی بود که متأسفانه در روز عرفه و شب عید قربان بر اثر سانحهای در شهر مقدس قم بهمراه همسر و فرزندان خود دار فانی را وداع گفت.
دکتر مجید شاه حسینی مدرس، نویسنده و منتقد سینما که سابقه همکاری و دوستی قدیمی با این پژوهشگر و نخبه فرهنگی داشته است، در گفتوگویی درباره ویژگیهای شخصی، علمی و فرهنگی مرحوم فرجنژاد بیان کرد: مرحوم محمدحسین فرجنژاد از دوستان جوان من بودند که آثار ایشان را مطالعه و دنبال میکردم. او از نسل سوم پژوهشگران انقلاب اسلامی بود. وی در عرصه رسانه و سینما به مطالعه و پژوهش اشتغال و برکات مکتوب و شفاهی فراوان داشت.
این مدرس سینما ویژگی خاص فرجنژاد را در تسلط و اشراف علمی همزمان وی بر چند رشته علمی دانست و گفت: نقطه قابل تأمل و ویژه شخصیت علمی و فرهنگی مرحوم فرجنژاد این بود که ضمن تسلط بر سواد رسانهای و سینمایی، مطالعات دینی و تاریخی بسیار عمیقی داشت.
او از تلازم این ساحاتِ بهظاهر متفاوت، به منظری خاص رسیده بود که باید آن را نگاه رسانهایِ همراه با تأمل و تحقیق تاریخی عنوان کرد. در حقیقت روش پژوهش وی در این زمینه، تحت تأثیر جنسی از فلسفه تاریخ بود که از ساحت جهان بینی دینی به آن رسیده بود.
شاهحسینی با برشمردن برخی از زمینهها و حوزههای تحلیلی وی بیان کرد: مرحوم فرجنژاد در تحقیقات و تألیفاتش به نقش زرسالاران یهود، رسانههای یهودیِ نیمۀ دوم قرن بیستم و بهخصوص نقش صهیونیستها در رسانه و سینما، ورود جدی پیدا کرد. او همچنین با قدرت و جدیت به بحث، بررسی و نقد سینمای آخرالزمان پرداخت و در این زمینه صاحب نظر شد.
تسلط ویژه مرحوم فرج نژاد در مبحث سینما و آخرالزمان
نویسنده کتاب «رد پای زن اسطوره ای در سینما» با نقل خاطرهای از مرحوم فرجنژاد از تسلط ویژه وی در مبحث سینما و آخرالزمان گفت: به خاطر دارم در اردیبهشت سال ۱۳۹۸ میزگردی تخصصی با موضوع «سینما و آخرالزمان» در دانشکده صداوسیما با حضور مرحوم دکتر فرجنژاد و برخی از پژوهشگران خارجی برگزار شد که بنده نیز توفیق حضور در آن جلسه را داشتم.
پایان آن جلسه ایشان کتابی را، که در زمینه سینما و آخرالزمان نوشته بودند، به من هدیه دادند. بنده بعد از بررسی مطالب کتاب، ایشان را، با توجه به سن و سال کمی که داشت، یک فاضل برجسته در زمینۀ تاریخ و سینما یافتم. حتی ایشان به این موضوع اشاره کرد که بهتازگی چند رشتۀ تخصصی را حول محور رسانه و در برخی از مراکز پژوهشی قم ایجاد کرده و به تعلیم و تربیت پرداخته است. مرحوم فرجنژاد دست پری در حوزه فرهنگ و رسانه داشت و الگویی برای جوانان است.
در وصف او میتوانم بگویم که همیشه سری پر شور و دلی پر عزم داشت؛ حس معلمی کاملاً در چهرۀ ایشان مشهود بود و میل بسیاری به نوشتن و تربیت شاگردان داشت.
وی در پایان خاطرنشان ساخت: متأسفانه پس از آن جلسه با همهگیری ویروس کرونا و به دلیل دوری راه توفیق دیدار مجدد حاصل نشد؛ تا اینکه خبر تأسفبار فوت ایشان و خانوادهاش را شنیدم.
به دوستان مشترک و عزیزانی که ایشان را میشناختند صمیمانه تسلیت میگویم و به این نقل مبتنی بر روایات اشاره میکنم که «مداد العلما افضل من دماء الشهدا»(۱)؛ مجاهدتی که ایشان در این مسیر سخت انجام داد هرگز کمتر از شهادت کمتر نبوده است، بلکه ارزشی معادل آن دارد. ایشان قطعاً در زمینه رسانه و سینما عالم بودند و امیدواریم که با شهدا محشور شوند. انشاءالله
(۱). اشاره به حدیث: «اِذا کانَ یَوْمَ القِیامَهِ جَمَعَ اللّهُ عَزّوَجَلَّ النّاسَ فِى صَعِیدٍ واحِدٍ وَ وُضِعَتِ المَوازِینُ فَتُوزَنُ دِماءُ الشُّهَداءِ مَعَ مِدادُ العُلَماءِ فَیُرَجَّعُ مِدادُ العُلَمَاءِ عَلَى دِمَاءِ الشُّهَدَاءِ»: وقتى قیامت برپا شود خداوند عزوجل مردم را در زمین و سطحى واحد جمع کرده و ترازوها را قرار مىدهد و خونهاى شهداء با مُرکّب علماء سنجیده مىشود و مُرکب علماء بر خون هاى شهداء ترجیح پیدا مى کند. (من لا یحضره الفقیه، ابن بابویه، محمد بن على، محقق / مصحح: غفارى، على اکبر، دفتر انتشارات اسلامى وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، قم، ۱۴۱۳ قمری، چاپ: دوم، ج ۴، ص ۳۹۹٫)