به گزارش صدای حوزه، “محمد جلالمآب” رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با اعلام خبر آغاز ثبتنام از متقاضیان پروانه موکبداری برای اربعین ۱۴۰۰ اظهار کرد: تدابیر لازم در خصوص دو احتمال برگزاری عمومی (بدون محدودیت) یا محدودشده و با تعداد کمتر زائران در اربعین اندیشیده شده است.
“محمد جلالمآب” با بیان اینکه هنوز مسئولان دو کشور ایران و عراق در خصوص چگونگی برگزاری کنگره عظیم اربعین امسال، تصمیم نهایی را نگرفتهاند، تصریح کرد: برپایی پیادهروی اربعین بهشکل سالهای قبل از پاندمی کرونا (بدون محدودیت) و برگزاری محدود و براساس سهمیه اعلامی از سوی مسئولان عراقی، دو احتمالی است که در خصوص اربعین ۱۴۰۰ وجود دارد.
وی با بیان اینکه کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین برای هر دو احتمال برنامهریزی کرده است، گفت: هرچند هر دو کشور به برگزاری هرچه باشکوهتر این مراسم تمایل دارند اما این مسئله مشروط به رفع خطر پاندمی و اجازه ستاد مقابله با کروناست.
رئیس کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین حسینی(ع) ادامه داد: در صورت اجازه مسئولان ذیربط برای برگزاری بدون محدودیت مراسم، موکبهای ایرانی با تمام ظرفیت به مناطق مشخصشده در مرز و مسیر پیادهروی نجف تا کربلا و شهرهای زیارتی عراق اعزام خواهند شد و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی فعالیت خواهند کرد.
جلالمآب به احتمال دوم یعنی برگزاری محدود مراسم اربعین حسینی و اعلام سهمیه برای زائران غیرعراقی نیز اشاره کرد و گفت: در این صورت از میان بیش از یکهزار موکب ایرانی، ۵۰۰ موکب بزرگ و توانمند برای کمک به برادران عراقی در قالب موکب مشارکتی دو ملت اعزام خواهند شد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خاطرنشان کرد: سایر موکبهای ایرانی نیز همچون سال گذشته در قالب پویش “مهر حاج قاسم” در داخل کشور فعال بوده و اقدام به تهیه و توزیع بستههای معیشتی در قالب کمک مؤمنانه و خدمات بهداشتی در قالب موکب سلامت خواهند کرد.
وی با تأکید بر لزوم واکسیناسیون تمامی خادمان موکبها پیش از اعزام به عراق گفت: در حال رایزنی با مسئولان وزارت بهداشت دو کشور هستیم تا نگرانی از این بابت و انجام تستهای لازم وجود نداشته باشد.
جلالمآب همچنین با تأکید بر اینکه ستاد بازسازی عتبات عالیات تنها مرجع رسمی صدور پروانه موکبداری و ساماندهی و سیاستگذاری و نظارت بر نحوه فعالیت موکبهای ایرانی است، اظهار کرد: اظهارنظر و دخالت سایر نهادها در این خصوص پذیرفته نیست.
وی با بیان اینکه ستاد بازسازی عتبات عالیات و موکبها نمونهای موفق از تشکلهای مردمنهاد هستند گفت: خدماترسانی به زائران اربعین حسینی و کمک به هموطنان در مواقع بحرانی مانند زلزله و سیل، دو مأموریتی است که برای موکبها در نظر گرفته شده است و هرگونه اظهارنظری از سوی نهادهای دیگر مورد تأیید ستاد بازسازی عتبات عالیات نیست.