• امروز : پنج شنبه - ۲۵ تیر - ۱۴۰۵
  • برابر با : Thursday - 16 July - 2026
کل اخبار 6830

صدای حوزه امروز

هشدار های زیاده از حد برای مراسم تشییع پیکر رهبر شهید بیانیه فعالان بین الملل حوزه های علمیه نسبت به مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب ضرورت حفظ جایگاه کانونی شورای عالی فضای مجازی برای ثبت‌نام در حوزه، مشاوره رایگان بگیر! ماهیت انعطاف پذیر روحانیت و حوادث زمانه! پیام تقدیر و سپاس از سوی ریاست حوزه‌های علمیه خطاب به پاپ لئون بیانیه‌ای خطاب به علمای اخلاق و تربیت در جهان اسلام به نظر میاد امشب ترامپ تا حدودی در ایجاد شکاف داخلی موفق بوده! بیانیه آیت الله اراکی در واکنش به اظهارات رئیس الأزهر پیرامون اقدامات دفاعی جمهوری اسلامی در منطقه خلیج فارس پیام آیت‌الله اعرافی در پی شهادت جمعی از فرماندهان و مسئولان و مردم قهرمان بیانیه جمعی از اساتید و فضلای باورمند به تحول حوزه‌های علمیه + لیست اسامی پیام آیت‌الله اعرافی در اعلام بیعت حوزه و حوزویان با رهبر انقلاب اسلامی حضرت آیت الله سید مجتبی خامنه ای بیعت شورای هنر حوزه‌های علمیه و هنرمندان حوزوی با حضرت امام خامنه ای + اسامی ۹۱۱ هنرمند حوزوی خاطره ای درس آموز از رفتار مدبرانه رهبر شهید انقلاب(رض) درباره آیت الله جناتی شاهرودی

13
در نشستی تخصصی صورت گرفت؛

تبیین روابط دوستانه ایران و آذربایجان طی سه دهه اخیر

  • کد خبر : 28052
  • 24 مهر 1400 - 10:56
تبیین روابط دوستانه ایران و آذربایجان طی سه دهه اخیر
مردم ایران و مردم جمهوری آذربایجان اشتراکات فراوانی دارند از جمله اینکه هر دو شیعه و مسلمان هستند و .... در واقع مردم ایران و مردم جمهوری آذربایجان یک روح درهم تنیده به نام اسلام دارند.

به گزارش خبرنگار صدای حوزه، نشست تخصصی «روشنگری و تبیین کمک‌های جمهوری اسلامی ایران به دولت و ملت آذربایجان در سه دهه گذشته» در زنجان برگزار شد.

بر اساس این گزارش، در این نشست که به همت واحد بین‌الملل شهید منتظری هیئت ثارالله زنجان برگزار شد، امیر سرتیپ حاجیلو ـ فرمانده قرارگاه منطقه ایی شمال غرب نیروی زمینی ارتش اظهار کرد: منطقه قفقاز جنوبی از قدیم‌الایام مورد توجه صاحبان قدرت بوده است. این منطقه که دقیقا بین هارتلند وریملند قرار دارد، به لحاظ اقتصادی و نژادی دارای اهمیت بالایی است.

وی به مرز ۷۵۰ کیلومتری مشترک با این کشور اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بعد از جنگ قره‌باغ در دهه ۷۰ شمسی کمک شایانی به باکو و جمهوری آذربایجان کرد به گون‌هایی که اگر این رویه نبود، باکو سقوط را تجربه می‌کرد. همچنین در جنگ قره‌باغ ما هم نیروی نظامی به خاک جمهوری آذربایجان اعزام کردیم و هم مستشار نظامی. در واقع جمهوری اسلامی ایران در جنگ قره‌باغ برای نیروهای داوطلب مردمی کلاس‌های آموزشی و نظامی برگزار کرد.

کمک‌های قابل توجه جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف به جمهوری آذربایجان

حاجیلو با اشاره به کمک‌های قابل توجه جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف به جمهوری آذربایجان، تاکید کرد: ما در جنگ قره‌باغ شهید دادیم اما متاسفانه علی‌رغم همه اقدامات حمایت‌گرانه ایران، به جهت فقدان پیوست تبلیغات میدانی و فرهنگی، اکثر مردم آذربایجان از این کمک‌ها و شهدا خبر ندارند.

فرمانده قرارگاه منطق‌هایی شمال غرب نیروی زمینی ارتش همچنین گفت: در برهه کنونی کار فرهنگی و تبلیغاتی در آنجا به دلیل رخنه رژیم صهیونیستی سخت‌تر شده است.

وی با تاکید بر اینکه سیاستمداران جمهوری آذربایجان نباید بازیچه دست صهیونیست‌ها شوند و فریب آن‌ها را بخورند، یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب شکوهمند خود، در تمام زمینه‌ها حرف برای گفتن دارد و این موضوع از عمق اثربخشی سیاست‌ها و استراتژی‌های ایران خبر می‌دهد.

همچنین در این نشست، دکتر جعفری ـ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد زنجان و پژوهشگر حوزه قفقاز نیز با اشاره به اینکه در سه دهه گذشته بسیار روشن است که جمهوری اسلامی ایران از ملت جمهوری آذربایجان حمایت کرده است، خاطرنشان کرد: اگر نبود کمک‌های جمهوری اسلامی ایران در جنگ اول قره‌باغ بسیاری از مردم فقر و گرسنگی از بین می‌رفتند و فاجعه انسانی رخ می‌داد.

این استاد دانشگاه با اشاره به سیاست‌های خارجی جمهوری اسلامی ایران نسبت به جمهوری آذربایجان، با اشاره به رویکرد و اقدامات شهید حاج قاسم سلیمانی در منطقه و اینکه رویکرد ما در منطقه از حمایت دولت‌ها به ملت‌ها تغییر کرد، گفت: به هر صورت ما یک نظام اسلامی هستیم و وظیفه خود می‌دانیم بر اساس مکتب فکر خود رفتار کرده و از ملت‌هایی که مسلمان و شیعه هستند، حمایت کنیم.

در این نشست حجت‌الاسلام علی محمدی ـ مبلغ حوزه قفقاز نیز اظهار کرد: در مبحث تاریخی باید تاریخ منطقه قفقاز بخصوص آذربایجان و اشتراکات و علائق مشترک فرهنگی مورد بررسی قرار گیرد.

وی ادامه داد: مردم ایران و مردم جمهوری آذربایجان اشتراکات فراوانی دارند از جمله اینکه هر دو شیعه و مسلمان هستند و …. در واقع مردم ایران و مردم جمهوری آذربایجان یک روح درهم تنیده به نام اسلام دارند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=28052

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.