به گزارش خبرنگار فضای مجازی صدای حوزه، مهدی فضائلی در کانال ایتای زمانه نوشت:
با مناسبت ها می توان دو نوع مواجهه داشت، مواجهه تشریفاتی و مواجهه هوشمند.
در مواجهه تشریفاتی، مجموعه ای از اقدامات غالبا” کمّی، مد نظر قرار می گیرد که سر و صدا به پا می کند اما هدفی عالی را تعقیب نمی نماید و مهمترین هدفش نگهداشت نام و یاد همان مناسبت است.
اما در مواجهه هوشمند، مناسبت وسیله ای است برای اهداف عالی و به عبارتی حفظ و احیای فلسفه آن مناسبت.در مواجهه هوشمند، کیفیت بر کمیت غلبه دارد و برخورداری از پشتوانه تفکر و اندیشه، عنصر اساسی است.
مهمترین مناسبتی که در هفته گذشته پشت سر گذاشتیم، “اربعین” بود و رهبر حکیم انقلاب در دیدار تصویری با دانشجویان، مثل همیشه، با این مناسبت هم مواجهه ای از نوع دوم داشتند.
آیت الله خامنه ای با الهام از حرکت امام سجاد(ع) وحضرت زینب و ام کلثوم سلام الله علیهما پس از واقعه عاشورا، مسأله مهم “جهاد تبیین ” را مطرح کردند.
ایشان در این بیانات، مسئولیت خطیری را بر عهده جوانان و دانشجویان قرار دادند.《هر کدام از شما به عنوان یک وظیفه، مثل یک چراغی، مثل یک نوری پیرامون خودتان را روشن کنید.》
۱٫نخستین نکته در این تبیین، جهت و رویکرد آن است. تشخیص نادرست این جهتگیری، تبیین را به بیراهه می برد و عاملی خواهد شد برای گمراهی!
جهاد تبیین، ملهًم از حرکت امام سجاد و حضرت زینب است و همانگونه که آن تبیین در دفاع از قیام عاشورا و علیه یزید و یزیدیان بود، جهاد تبیین امروز نیز باید دفاع از انقلابی باشد که ادامه راه عاشوراست و علیه دشمنان انقلاب.
کج کردن جهت تبیین به بخش ها و سلایق دیگری در جبهه انقلاب، نشناختن این مهم و بیراهه رفتن است.
یادمان باشد که امام راحل نیز به همه ما توصیه فرمود: هر چه فریاد دارید سر آمریکا بکشید!
۲٫نکته دوم، محتوای تبیین است؛ چه چیزی را تبیین کنیم؟
رهبر انقلاب، پاسخ این پرسش را نیز در همین بیانات داده اند.《 خیلی از حقایق هست که باید تبیین بشود. در قبال این حرکت گمراهکنندهای که از صد طرف به سمت ملّت ایران سرازیر است و تأثیرگذاری بر افکار عمومی که یکی از هدفهای بزرگ دشمنان ایران و اسلام و انقلاب اسلامی است و دچار ابهام نگه داشتنِ افکار و رها کردن اذهان مردم و بخصوص جوانها》
بخش کنشی و یا ایجابی تبیین، تبیین حقایق است که ابتدا باید این حقایق را شناخت و آنگاه آنها را تبیین نمود.
بخش واکنش فعال تبیین هم به مقابله با اقدامات دشمنان و مخالفان انقلاب مربوط می شود که سالیان درازی است به شبهه افکنی، ابهام پراکنی و گمراه سازی افکار عمومی مشغولند و با پیشرفت ارتباطات بر حجم و تنوع فعالیت آنها افزوده شده و رو به فزونی بیشتر هم هست.
۳٫سومین نکته در جهاد تبیین، چگونگی آن است.
جهادگران این عرصه به فرموده فرمانده این جهاد یعنی رهبر فرزانه انقلاب باید خود را تجهیز کنند.
«بایستی حقایق را با منطق قوی، سخن متین و عقلانیّت کامل، همراه با زینت عاطفه و عواطف انسانی، و بهکارگیری اخلاق منتشر کرد.»
و در جای دیگری از همین سخنان چنین فرمودند:《جوانهای ما امروز بحمدالله مجهّزند؛ مجهّز به فکر، مجهّز به عقلانیّت، مجهّز به آگاهیهای فراوان، و میتوانند در این زمینهها خیلی تلاش کنند. خودتان را آماده کنید، این تجهیزات را در خودتان افزایش بدهید و به معنای واقعی کلمه خودتان را مجهّز کنید و در این میدان وارد بشوید. در میدان تبیین و افشاگری》
۴٫چهارمین و آخرین نکته در خصوص “جهاد تبیین” میدان جهاد و از منظری ابزار جهاد است.
امروز گسترده ترین و در دسترس ترین میدان یا ابزار برای انجام این جهاد، فضای مجازی است لذا مجاهدان امروز باید این عرصه را بشناسند، اقتضائاتش را بدانند و با ایمانی راسخ در آن فعال باشند.