به گزارش صدای حوزه، از همین روزهای ابتدایی سال ۱۴۰۰ که رهبر معظم انقلاب شعار “تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها” را برای این سال بیان کردند، متاسفانه برخی از مسئولان دولتی و کارشناسان اقتصادی در کشور از این شعار برداشتهای ناصحیحی داشته و تصورشان بر این است که تولید به هر قیمتی حتی با نابودی منابع طبیعی و محیط زیست کشور باید صورت پذیرد!
در صورتی که رهبری در ابلاغ سیاستهای کلی محیط زیست نظام ــ که دایرهالمعارفی جامع و کامل محسوب میشود ــ در سخنرانی ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ در دیدار با مسئولان منابع طبیعی و محیط زیست کشور، در سخنرانیهای هر ساله خود در روز درختکاری و مناسبتهای گوناگون دیگر، همواره بر اهمیت مسئله محیط زیست به عنوان محور تمامی فعالیتهای دیگر تاکید داشتهاند که فرازی از سخنان گهربار ایشان از باب نمونه در ادامه آمده است:
نقش محوری محیط زیست
“سیاست برای چیست؟ اقتصاد برای چیست؟ خدمات گوناگون شهری و کشوری برای چیست؟ اصلاً پیشرفت کشور برای چیست؟ پیشرفت برای این است که انسانها زندگی سالم و مطلوبی داشته باشند. اگر محیط زیست تخریب شد، همه اینها باطل خواهد شد.
اهمیت محیط زیست اینجاست؛ واقعاً اگر ما به مسئله آب، خاک، هوا و آن چیزهایی که منتهی میشود به این چیزها – مثل مراتع، مثل منابع طبیعی، مثل جنگلها، مثل وضع شهرسازی – نپردازیم، زندگی مردم شیرین نخواهد شد.
صنعت و پیشرفت صنعتی و درآمدهای فزاینده کشور و افتخارات گوناگون علمی، متن زندگی و واقعیت زندگی را شیرین نمیکند؛ همه اینها باید مقدمه باشد برای اینکه مردم زندگی سالم و شیرین و مطلوب داشته باشند.
از جمله چیزهایی که مساس مستقیم دارد، مسئله محیط زیست است، محیط زندگی انسانهاست، مسئله آب و هواست. آن وقت ریشههای آن، بنیانهای آن، که خاک است و جنگل است و درخت است و بقیه چیزها، اهمیت درجه یک پیدا میکند.”
حال با توجه به نگاه عمیق و راهبردی رهبر انقلاب به موضوع حیاتی محیط زیست، جفایی نابخشودنی است که مسئول یا کارشناس دولتی، محیط زیست و منابع طبیعی را مانع به حساب آورد و بدتر از آنکه به ناحق از شعار سال رهبری برای توجیه کار خطای خود استفاده کند و رهبری را هزینه کنند و در مواجهه بگویند که خود رهبری اگر لازم باشد، این مسئله را تبیین خواهند کرد.
پیشنهاد موکد به هر مسئولی در حوزه محیط زیست کشور از رئیس، معاونان و کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست، رئیس فراکسیون محیط زیست و سایر نمایندگان آگاه مجلس شورای اسلامی، مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران و … _ انجمنهای مردمنهاد و هر کارشناس و فعال محیط زیستی این است که در این زمینه در همین روزهای ابتدایی سال با روشنگری و تبیین صحیح فرمایشات رهبری، راه را بر هر نهاد و مسئولی که میخواهد از روی ناآگاهی، اهمال یا بعضا خیانت، مسیر خلافی را با عنوان برداشتن مانعی به نام محیط زیست طی کند، بسته تا نسلهای آینده کشور، میراثداران امروز خود را با بدنامی یاد نکنند.
برای تاکید بیشتر بر اهمیت محیط زیست در کلام رهبری مجدد به سخنان ایشان اشاره میکنیم که بستر هر فعالیتی اعم از اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و … را محیط زیست سالم میدانند و هرگونه پیشرفتی با تخریب محیط زیست را پایدار ندانسته و عدالت اجتماعی را نیز مخدوش میسازد.
پس لطفا از شعار و سخنان رهبری سوء استفاده نکنید و مسئولان محیط زیستی کشور نیز به وظایف خود در تبیین و روشنگری و نظارت بر اجرای صحیح سخنان معظم له اهتمام جدی داشته باشند چراکه دیگر محیط زیست کشور دیگر تاب و توان تصمیمات و اقدامات غلط ما را ندارد و اشتباهات فراوان زیست محیطی در سالهای گذشته درسهای آموزندهای به همه ما داده است؛ راهحل اجتناب از مسائل زیستمحیطی، نفی صنعتی شدن و توسعه اقتصادی نیست اگرچه امروزه مفهوم توسعه با تخریب منابع طبیعی و محیط زیست به شدت همراه شده است؛ واقعیت آن است که سلامت محیطزیست میتواند از طریق توسعه برنامهریزی شده و پایدار تضمین شود اما به این شرط که همه مسئولان و در درجه بعدی همه مردم در این امر سهیم باشند.