به گزارش صدای حوزه، حجت الاسلام شاطری، دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها، با اشاره به مصوبه سند اسلامی شدن دانشگاهها در خصوص حجاب و عفاف گفت: متاسفانه در محیط دانشگاهها به جای پرداختن به مطلوب دینی در ارتباط دختر و پسر ترجیح میدهند که محیط را آزاد نگه دارند و متاثر از فرهنگهای دیگر نتیجه این میشود که ادبیاتی مثل ازدواج سفید و دیگر موارد امروز در رسانهها و مطبوعات پررنگتر شده است.
وی افزود: موضوع عفاف و حجاب در دانشگاه را سال ۹۲ در سند اسلامی شدن دانشگاهها اصلاح و بازنگری کردیم و در آنجا آوردیم با اذعان به طبیعی بودن روابط دختر و پسر که خدا هم مطلوبیت این رابطه را گذاشته، اما نظامات اجرایی ما از این مطلوب دینی فاصله دارند.
سند اسلامی شدن دانشگاهها مدیریت روابط را در دانشگاهها ریل گذاری کرده
شاطری اضافه کرد: ما به دلیل عدم مدیریت و فرهنگ سازی و عدم مدیریت در روابط اضطراری، جامعه را از مسیر درست به پیاده روها هل دادیم و این کاری است که سیاست گذاران میتوانند آن را اصلاح کنند که بندی در سند اسلامی شدن دانشگاهها به عنوان مدیریت روابط هدفمند و منطبق با ضوابط دینی روابط دختر و پسر آمده است که روابط دانشجویان را ریل گذاری، هدف گذاری و قانونمند کنیم و آسیبها را کاهش دهیم که اساتید روانشناسی گفتند که یکی از جذابترین مصوبات سند دانشگاه اسلامی است.
وی تصریح کرد: خیلی از افراد فکر میکنند که سند دانشگاه اسلامی به دنبال ظاهر اسلامی، آستین بلند، ریش گذاری پسران و امثال این است؛ در صورتی که ما با درک واقعی نیاز های جامعه جوان را قانون گذاری و ریل گذاری کردیم.
دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها اضافه کرد: اگر این مسائل اصلاح میشد با درک موقعیت دانشجویان الان وضعیت دانشگاهها بهتر از این بود و دیگر بهم ریختگی فرهنگی نداشتیم.
توسعه خوابگاههای متاهلی متوقف شده است
وی ادامه داد: چند سال است رویکرد توسعه، خوابگاههای متاهلی کاهش پیدا کرده و دانشجویان متاهل را راهی پانسیونها یا این خوابگاهها را مجردی میکنند و یا حتی از مجردی نیز خودشان را خلاص میکنند.
شاطری خاطرنشان کرد: ما در کشور همیشه دچار یک بحث صفر و یک و سیاه و سفید هستیم و نمیتوانیم این دو مورد را در کنار هم ببینیم. در فضای دانشگاهها به سمت توسعه رفتیم و بقیه موارد را به حال خود رها کردیم و تعهدات را کاهش دادیم. کاهش تعهدات مالی اشکالی ندارد؛ اما در واقع کاهش تعهدات مدیریتی ایجاد شده است پانسیونهای دانشجویی به حال خودشان رها شده اند و مشکلات فرهنگی زیادی ایجاد کرده است.
وی افزود: بخش قابل توجهی از دانشجویان دکتری در پروژههای دانشگاهها مشارکت دارند، اما بهره مالی ندارند که بتوانند زندگی حداقل دانشجویی را اداره کنند که به دانشگاهها پیشنهاد دادیم که دانشجویان را از مزایای مالی بهرمند کنند، اساتید ابراز تمایل میکنند، اما باید این مسائل فرهنگ سازی شود.
مدیریت عفاف و حجاب در دانشگاهها رها شده
دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها با اشاره به فرهنگ عفاف و حجاب اظهار داشت: لازمه تعمیق فرهنگ عفاف و حجاب در محیط دانشگاه این است که پیشرانهایی که به سمت بهم ریختگی رفتاری و فرهنگی میکشاند، مدیریت کنند قانون تسهیل ازدواج مجلس، قانون بسیار خوب برای محیط دانشگاه است من مایل هستم که این قانون را در آموزش عالی اجرا کنم و پس از یک سال گزارش آن را ارائه دهم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: چیزی که الان در کف دانشگاه است غیر از مقوله عفاف و حجاب است و دلیل آن هم رها کردن مدیریت در این بخش است هنوز یک وام ازدواج دانشجویی درست به دانشجویان پرداخت نشده؛ این مسائل خیلی هم پیچیده نیست و اگر همین اقدامات جزئی انجام شود، بسیاری از مشکلات جامعه دانشگاهی حل میشود.
بیشتر بخوانید: