• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024
کل اخبار 6238اخبار امروز 0

صدای حوزه امروز

شهیدانه خوی؛ نمونه ای از گروه های کوچک مردمی در عرصه جهاد فرهنگی روایت نگاری از یک نماز بهاری آقای سروش محلاتی! تحریک گسل قم ـ نجف؛ به چه قیمت و هدفی؟! دیدگاه آیت الله فاضل نسبت به ماجرای درمانگاه قم و طلبه ای که فیلم خرید ماشینش منتشر شد و ماجرای چای دبش! اگر فهم درستی از گزاره های دینی ندارید، لااقل ساکت بمانید! گفتگو با امام جماعت مسجد ۲۴ ساعته دهکده المپیک تهران / بهترین منصب در کره زمین امامت مسجد است! پاسخ معاون تبلیغ حوزه به دغدغه های مبلغان فضای مجازی؛ لزوم افزایش حمایت از مبلغین و خروج از پراکنده کاری ها دهمین جشنواره هنر آسمانی حوزه علمیه با محوریت تبلیغ نوین، هوش مصنوعی! پیام تقدیر و تشکر انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان (عج) دارد؟! امام محله‌ای که مسجد محوری در امور را به معنای واقعی دنبال می‌کند/ تشکیل گروههای سرود ویژه نوجوانان در مسیر جریان سازی جنس محتوای نامه های پیامبر(ص) به سران کشورها: تبلیغ با چاشنی عزت و تهدید! لزوم جدیت در مقابله مدبرانه با پدیده کشف حجاب گزارش کار مدیر حوزه های علمیه در جمع طلاب یزد؛ طرح جامع تبلیغ خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده است

4
استاد حوزه علمیه امام حسین(ع) در ادامه سلسله جلسات تفسیری قرآن مطرح کرد؛

اقتدار والدین و محبت مادرانه؛ عامل پذیرش صحبت های دلسوزانه توسط فرزندان

  • کد خبر : 36500
  • 01 بهمن 1400 - 20:42
اقتدار والدین و محبت مادرانه؛ عامل پذیرش صحبت های دلسوزانه توسط فرزندان
اینکه در قرآن نمونه هایی از گفتگوی مادر با فرزند بیان شده اما از آن به موعظه یاد نشده است اشاره به این مطلب دارد که موعظه پدرانه هم کارسازتر و در عین حال اثرگذاری بسیار زیادی را در پی خواهد داشت.

به گزارش صدای حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی امامی‌زاده، استاد حوزه علمیه امام حسین(ع) صبح امروز، ۱ بهمن‌ماه در مراسم قرائت دعای ندبه که در این حوزه برگزار شد، در ادامه سلسله جلسات تفسیری آیات برگزیده قرآن به بیان محتوای کلی سوره لقمان پرداخته و گفت: شخصیت لقمان که این سوره به نام وی نامگذاری شده است به تعبیر پیامبر(ص) بنده‌ای بود که زیاد فکر می‌کرد و در اثر همین مداومت صاحب حکمت شد، اینکه ۱۰ موعظه از مواعظ جناب لقمان به فرزندش در این سوره‌ ذکر شده از دلایل نامگذاری این سوره به نام وی دانسته شده است.

وی ادامه داد: ۴ پدر که بعضی از آنها در جایگاه پیامبری قرار داشتند یعنی حضرت ابراهیم(ع)، حضرت یعقوب(ع)، حضرت نوح(ع) و لقمان حکیم فرزندان خود را موعظه کرده‌اند و در ضمن آن مواعظ درس زندگی به آنها دادند، به عنوان نمونه می‌توان به موعظه حضرت یعقوب(ع) به فرزندش یوسف اشاره کرد چراکه قصد داشت خوابش یعنی دیده بود که سجده‌کنندگانی به وی سجده می‌کنند به برادرانش بگوید اما پدرش او را نهی کرد و از اینکار بازداشت، لذا می‌توان برداشت کرد وقتی خواب خود را نمی‌توان به بدخواهان خود گفت قطعا موفقیت روزمره زندگی را نیز نباید با انسان های حسود و بدبین ارائه داد.

والدین امامی زاده

اقتدار والدین و محبت مادرانه

امامی‌زاده افزود: اینکه در قرآن نمونه هایی از گفتگوی مادر با فرزند بیان شده اما از آن به موعظه یاد نشده است اشاره به این مطلب دارد که موعظه پدرانه هم کارسازتر و در عین حال اثرگذاری بسیار زیادی را در پی خواهد داشت، اقتدار والدین و محبت مادرانه به تعبیر کارشناسان تربیت فرزند، عامل پذیرش صحبت های دلسوزانه توسط فرزندان خواهد شد اما اینکه متاسفانه امروزه عده زیادی از والدین گله‌مند سرپیچی فرزندانشان هستند دلیلش نبود دو عامل مذکور است.

استاد حوزه علمیه امام حسین(ع) چند ویژگی را در پذیرش موعظه اساسی دانسته و گفت: نیت سازنده(نداشتن قصد تحقیر)، جلب اعتماد، لحنی‌ به دور از خشونت و خطاب غیرمستقیم از عواملی است که سبب می‌شود مواعظ انسان در شنونده اثر بسیار مطلوبی داشته باشد، اینکه در قرآن از صحبت های دلسوزانه لقمان به فرزندش با لفظ موعظه یاد می‌کند نشانگر این است که موعظه معنای بازدارندگی دارد لذا ممکن است بسیاری از افراد در مقابل ماهیت و مفهوم موعظه حالت پذیرش به خود نگیرند و در مقابل دستورات الهی سرپیچی کنند.

حجت‌الاسلام امامی‌زاده در پایان گفت: خلوت نکردن با نفس چرا که به سقوط خواهد کشاند، سرزنش نکردن گناهکار و خشم و غضب نداشتن از مواعظی است که انسان گناهکاری که در آستانه حد اعدام بود به حضرت یحیی(ع) بیان کردند و به همین جهت باید توجه داشت همه ما در هر جایگاهی که قرار داریم نیازمند موعظه و اندرز هستیم، نمونه های بسیاری را می‌توان در زندگی انبیا مشاهده کرد که افراد عادی و گاهی از انسانی که به خاطر گناهش در معرض هلاکت است درخواست موعظه داشتند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=36500

مطالب مرتبط

01مرداد
آداب حضور کودکان در هیأت
مهد کودک در هیأت، آری یا خیر؟!

آداب حضور کودکان در هیأت

24بهمن
مهمترین نکته در تربیت کودکان چیست؟
متخصص و کارشناس روانشناسی طی گفت‌وگویی مطرح کرد؛

مهمترین نکته در تربیت کودکان چیست؟

03بهمن
روش تربیت فرزند در کلام مادر مقام معظم رهبری
بمناسبت میلاد سراسر نور حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها؛

روش تربیت فرزند در کلام مادر مقام معظم رهبری

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.