به گزارش صدای حوزه، اخیراً مقام معظم رهبری در دیدار نخبگان بر روی مسئله هوش مصنوعی تاکید ویژهای کردند و فرمودند: “من پیشنهاد میکنم یکی از مسائلی که مورد تکیه و توجّه و تعمیق واقع میشود، مسئله هوش مصنوعی باشد که در اداره آینده دنیا نقش خواهد داشت؛ حالا یا در معاونت علمی رئیسجمهور یا در دانشگاه باید کاری کنیم که ما در دنیا حدّاقل در [بین] ۱۰ کشور اوّل در مورد هوش مصنوعی قرار بگیریم که امروز نیستیم.
امروز کشورهایی که درجهی اوّل در مسئله هوش مصنوعی هستند، حالا غیر از آمریکا و چین و مانند اینها که در ردههای بالا هستند، بعضی از کشورهای آسیایی هم هستند، بعضی کشورهای اروپایی هم هستند [امّا] ما نیستیم؛ البتّه کشورهای آسیایی ظاهراً بیشتر هم هستند؛ در آن ۱۰ رتبه اوّل، تعداد کشورهای آسیایی بیشتر است. باید کاری کنیم که حدّاقل به ۱۰ کشور اوّل دنیا در این مسئله برسیم.”
به همین منظور در قالب ویدئوی کوتاهی، این مسئله را با “رزان چهاردولی” فعال و پژوهشگر در حوزه هوش مصنوعی و یکی از سخنرانان دیدار اخیر نخبگان با مقام معظم رهبری، در میان گذاشتیم.
بومی سازی هوش مصنوعی
این فعال و پژوهشگر در حوزه هوشمصنوعی درباره جایگاه و افق کشورمان در حوزه هوشمصنوعی میگوید: “افق دوری نیست که در ۱۰ سال آینده بتوانیم جزو کشورهای برتر در حوزه هوش مصنوعی باشیم؛ جهان ما جهان سرعت است و سرعت پیشرفت علم در هوش مصنوعی بسیار بالا است و اگر کُند عمل کنیم از کشورهای دیگر عقب خواهیم ماند. امروز عمده محتواها به صورت دیجیتال شدند و ما باید این محتواهای دیجیتال را برای فرهنگ و زبان خودمان پردازش کنیم.
ما باید هوشمصنوعی را برای کشور خودمان بومیسازی کرده تا بتوانیم تمام محتواهای موجود را پردازش کنیم و آن اطلاعات نابی را که از این محتواها بدست میآید را برای خودمان داشته باشیم درغیر اینصورت اگر از سرعت علم جا بمانیم مجبور خواهیم شد که این خدمات را از کشورهای دیگر دریافت کنیم که نتیجه آن خروج ارز از کشور و وابستگی است.”